Прокурори підуть до Верховного суду, щоб повернути державі земельну ділянку на Старому місті

Прокурори підуть до Верховного суду, щоб повернути державі земельну ділянку на Старому місті
Вінничани зрізають паркан, яким огородили земельну ділянку. Скріншот із сюжету ТСН
  • Буде продовження судової історії про ділянку у Вінниці, яку прокуратура, поки що безрезультатно, намагається повернути державі.

Вінницькі прокурори сумніваються у законності приватизації ділянки на Старому місті. Бо ця ділянка відноситься до водного фонду, а тому її заборонено передавати у приватну власність. А ще сумніви викликає документ, який став підставою для цієї процедури — слідство вважає, що він підроблений.

Мова історію з земельною ділянкою біля озера, яка тягнеться від літа 2017-го. Тоді вінницькі активісти з молотками, сокирами та болгаркою прийшли до огородженої ділянки, щоб знести тамтешній паркан.

«Ви зараз перебуваєте на приватній території! Я знайду кращих адвокатів, і ви будете відповідати за законом! Я маю право зараз узяти в руки рушницю та почати стріляти», — кричав власник ділянки, вінницький бізнесмен Валентин Архіпов.

Відео дня

На його виклик прибула поліція. Копам місцеві жителі пояснили, що з дитинства купалися на озері, а зараз прохід до нього перекрили власники котеджів.

Потім уже в прокуратурі з’ясували, що акт на землю у власника дійсно є — ділянку надала сільрада Луки-Мелешківської.

Читайте також:

Перші дві спроби прокуратури Вінницької області не принесли результатів. У суді першої інстанції суддя Людмила Луценко встановила, що Луко-Мелешківська сільрада, яка видала дозвіл на приватизацію ділянки, не мала права цього робити. Взагалі водні об’єкти передаватися в приватну власність не можуть.

Але все одно справу в суді закрили: мовляв, закінчився термін позовної давності.

В апеляції прокурори хотіли, щоб рішення першого суду скасували. Але цього не сталося. Прокуратуру підтримали і представник Вінницької міської ради, і представник сільради Луки-Мелешківської.

У кінці засідання суддя сказала, що спершу потрібно закінчити розслідування у справі про підробку документів — рішення сільради, на підставі якого ділянку бізнесмен приватизував. А потім уже вирішувати інші питання.

Прес-служба прокуратури повідомляє, що готується касаційна скарга про оскарження попередніх судових рішень, які прокурори вважають незаконними.

«На вказаній земельній ділянці знаходиться ставок, річка та їх прибережні захисні смуги, — пишуть на сайті прокуратури. «А тому вони в приватній власності перебувати не можуть».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Громадянин

    А,  що вже розібралися хто саме підробив той акт?
  • Next

    До тих пір поки говоритимуть гроші, Закони завжди будуть мовчати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up