Приїхав за нареченою на тракторі. Вона його зустріла так само – за кермом тракторця

Приїхав за нареченою на тракторі. Вона його зустріла так само – за кермом тракторця
Леся й Віталій неспроста сіли на тракторці - на них вони допомагають батькам по господарству. Робять це у вихідні, бо Віталій служить в "Ягуарі", а Леся працює у Вінниці у держустанові
  • Сісти за кермо трактора у весільній сукні нареченій запропонував її батько. Вона погодилася. Суджений підтримав пропозицію і приїхав за молодою на своєму тракторі…
  • Як святкували своє весілля нацгвардієць Віталій і працівниця держустанови Леся Гижі з Козятинського району?

В оригінальний спосіб відсвяткували весілля Леся й Віталій Гижі з  села Михайлин Козятинського району. Задум тримали у секреті від гостей. Ті були в захваті, коли їм запропонували їхати до розпису у тракторному причепі. Про те, як все відбувалося, журналісту RIA розповіла секретар сільради  Валентина Кушніренко. До речі, саме вона виконувала обряд розпису.

-Спочатку Віталій під’їхав на своєму трактору до будинку, де проживає Леся, - каже пані Валентина. – Вона виїхала йому назустріч на своєму тракторі. Наречені і їхні батьки дуже працьовиті люди. Мають велике господарство, багато працюють. Хоча Віталій і Леся не проживають в селі, але щоразу, коли приїжджають додому, беруться до роботи. Не дивно, що дівчина вміє керувати трактором. Тракторці в обох сімей однакові – Джімна, нові, доглянуті.

Відео дня

За словами співрозмовниці, найбільше здивовані були гості. Свій задум молодята тримали від усіх у секреті. Запрошені від молодого сіли на причіп його трактора, а гості молодої відповідно у причіп іншого трактора, яким вона керувала.

Куди поїхали і як все відбувалося далі?

Вінчалися у старовинному храмі

Перше місце, де зупинилися наречені і їхні гості, - сільський храм. Церква старовинна, 1905 року забудови. Діюча. Службу править священик Олексій. Саме він вінчав молодят. Під склепінням обителі Леся й Віталій брали шлюб.

-Ні-ні, до церкви на тракторах ніхто не їхав, - наголошує секретар сільради. – Весільний тракторний кортеж трохи проїхався вулицями села, а потім повернувся до будинків наречених. Далі до церкви всі йшли пішки.

У Михайлині є гарна традиція. Коли наречених ведуть до розпису, гості, які їх супроводжують, співають. Що саме? Українські народні пісні. Місцеві кажуть, робиться це для того, щоб все село знало, що у такий день народжується нова сім’я. Так було і цього разу.

Після вінчання весільний кортеж направився у… сусіднє село. Але вже на тракторах. Хто в автобусі, хто автомобілем.

Коханому присвятила пісню

-У сусідньому з нами селі Самгородок Леся раніше працювала, - розповідає Валентина Кушніренко. – У неї дуже гарний голос. Вона виступала в ансамблі «Зірки Арчі». Не дивно, що саме  в будинку культури Самгородка наречені вирішили стати на рушничок злагоди. Там я проводила обряд розпису молодят.

По його закінченні Віталій виніс дружину на руках.

Із Самгородка молода сім’я покликала гостей у ще одне село – Пляхова. Вже там гуляли весілля у місцевому кафе.

До речі, сестра Лесі Інна також зачаровує своїм співом. Дівчина другокурсниця Чернівецького медичного університету. Бере участь у художньому колективі «Трембіта». Вона подарувала молодим і їхнім гостям гарну пісню. Свій талант показала і сестра Віталія Олена. теж студентка. Навчається у Вінниці у педагогічному коледжі. У дівчини гарна вимова й дикція. На сцені виступає з віршами.

-Коли Оля читала вірш, присвячений братові Віталію, більшість присутніх не могла стримати сліз, - каже Валентина Кушніренко. – Так вже проникливо вимовляла кожне слово! До глибини душі діставала…

Закінчився святковий вечір подарунком для всіх від молодої. Леся подарувала коханому пісню. Виклала у ній всі свої найкращі почуття.

-Дуже гарна пара, - раз-по-раз чулося від гостей. Всі бажали молодятам довгої і щасливої долі.

А могли розійтися...

Односельці, з якими вдалося поспілкуватися, називають Лесю й Віталія ідеальною парою. Обоє дуже працьовиті. Допомагають батькам утримувати чимале господарство. Щоправда, роблять це під час відпустки або на вихідні. Обоє проживають у Вінниці, де винаймають житло. Леся має вищу освіту, працює в одній з державних установ. Віталій закінчив технікум. Служив в АТО. Рік тому підписав контракт з Нацгвардією. Після того ще декілька разів ніс службу у зоні бойових дій. Нині він у підрозділі «Ягуар», що дислокується в Калинівці.

-Пригадую, як Віталій поздоровляв усіх в селі з Новим роком, - каже один із його друзів, прізвище просить не називати. – Одягнув костюм Діда Мороза – і гайда попід хати. Не сам, звичайно. Ціла ватага з ним ходила. Та він природжений артист! Він у нас у сценках виступає. А йому в театр треба. Леся теж своїм голосом дасть фору декому з безголосих, яких чуємо по радіо.

Леся й Віталій могли втратити своє щастя. Так кажуть їхні друзі. Спочатку вони зустрічалися. Всі вважали, що будуть й надалі разом. Але сталося по-іншому – розійшлися. Здавалося, назавжди. Доля виявилася прихильною до них. Повернула коханих. Поєднала знов. Тепер, без сумніву, назавжди.

Дякуємо Олесі Прадун за надані фото

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • киви

    Не понимаю чего они работают в городе, раз их так тянет к тракторам

    OlexaVin reply киви

    А як це одне одному заважає? Вони у вас роботу забрали чи понаїхали чи що, ви напевне "коренной"?

    Так і до вилучення паспортів в селян недалеко з вашим розумом
  • Світлана Овчаренко

    Мені подобається ідея з тракторами, адже як не крути, а без них необійтися... Все саме необхідне для суспільства виробляється затдопомогою цих машин!!!

    Живемо поки є у нас трактори і хороші тракторісти)))
  • Задунайский Торонтуй

    Оце - ваше.
  • 547

    Старая сказка на новый лад. Опять наши села нищие, вымирающие и с сохой и опять появляются Тракторины;) ходим по кругу шагом в 1 век...

    OlexaVin reply 547

    Жалко вас, як ви живете в цьому світі, коли у вас стільки жовчі.

    Влада виновата чи барига чи хто?

    Leny Ow4 reply OlexaVin

    Ви про кого?

    Leny Ow4 reply Leny Ow4

    Ааа, про 547. Зрозуміло..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up