Прикордонники на Вінниччині отримали зброю за день до присяги

Прикордонники на Вінниччині отримали зброю за день до присяги

У війська Державної прикордонної служби відновлено призов строковиків. Майже десять років набирали тільки контрактників. Відтепер разом з ними служитимуть призвані молоді хлопці. 67 з них поповнили Могилів-Подільський прикордонний загін. 30 липня вони склали присягу на вірність народові України 

-Спочатку воїни пройшли курс молодого бійця, - розповіла журналісту «20 хвилин» прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону Людмила Катеринич. - Опанували основи прикордонного законодавства, стройової, інженерної та вогневої підготовки. За день до присяги кожен з них отримав бойову зброю – автомат Калашникова.

Максим Побережний  на службу у Могилів-Подільский прикордонний загін прийшов з Вороновиці. Хлопець зізнався, що у військкоматі просив направити його саме у прикордонні війська. Його попередили, що в такі війська особливий відбір призовників. Каже, після цього не знав, чи вдасться служити на кордоні. Задоволений, що сталося так, як він цього хотів.

-Базова підготовка, яку отримали під час курсу молодого бійця. Відкрила для мене багато нового, - розповідає Максим. – Раніше таке бачив тільки в кіно. Але те, що хтось робить на екрані, і те, що робиш ти особисто, це зовсім різні речі. Скажу так: в армії дорослішаєш кожен день.  І сили набираєшся, бо таких занять з фізичної підготовки, як тут, дома ніхто з нас не мав, навіть якщо ходив на тренування у спортзал чи на стадіон.

Відео дня

Як стверджує співрозмовник, дехто з хлопців уже відтепер обдумує можливість залишитися контрактником.

На плацу, де відбувалися урочистості, зібралися батьки молодих воїнів, керівництво загону, міста, району, волонтери. Молоді воїни особливо дослухалися до слів начальника Могилів-Подільського прикордонного загону полковника Юрія Василика. Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували вартових кордону з Могилева-Подільського, які загинули у боях з російськими окупантами у зоні АТО. Нових вартових кордону благословив настоятель храму Олександра Невського, розташованого на території загону, священик Петро.

Урочистим маршем прикордонники пройшли під звуки духового оркестру із села Сугаки Могилів-Подільського району. Музичним керівником цього відомого в краї колективу є заслужений працівник культури України Михайло Пустовіт. Виконувані мелодії настільки проникали в душу, що не тільки створювала святковий настрій. Дехто не міг стримати сліз…

-У добрий час, молоді прикордонники! – раз-по-раз звучали слова побажання. А ще були міцні потиски рук, такі ж міцні і щирі обійми солдатів від рідних, друзів, а до декого горнулися кохані.

Майже 200 кілометрів – така протяжність кордону України з Молдовою на території Вінницької області.  Переважна більшість лінії проходить по Дністру. Частина нашого  рубежу межує з невизнаною Молдовською Придністровською Республікою. Охорону цієї 200-кілометрової ділянки державного кордону здійснюють вартові Могилів-Подільського прикордонного загону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up