Понад 100 тисяч гривень витратять на ремонт 16-ти криниць загального користування

Понад 100 тисяч гривень витратять на ремонт 16-ти криниць загального користування
  • У приватному секторі Вінниці приступили до ремонту 16-ти криниць загального користування.
  • Витратять на це понад сто тисяч гривень. В яких районах буде оновлення?

Поточний ремонт криниць загального користування уже розпочатий. Наразі роботи тривають за адресою вулиці Л. Ратушної, 46.

«В умовах воєнного стану та масштабної російської агресії криниці відіграють важливу роль. Вони є об’єктами критичної інфраструктури. За найгіршого сценарію розвитку подій, коли можуть бути пошкоджені водогін та насосні станції міста, саме криниці залишатимуться важливим джерелом питної води, — каже голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. — Та й взагалі люди завжди йдуть до криниць, якщо є перебої з центральним водопостачанням, тому що вода — це життя».

У криницях замінять дах, оновлять верхні кільця, заллють відмостки, замінять відра та корби. Також будуть пофарбовані усі металеві конструкції. На оновлення 16 криниць планується витратити понад 100 тисяч гривень.

Відео дня

 У 2022 році роботи проведуть у районах: Тяжилів, Хутір Шевченка, Лівобережний, П’ятничани, Слов’янка, Добробут, Пирогова, Соняшник, Поділля, Царина, Ясний.

Відзначимо, що наступного року оновлять більше криниць. Уже надійшло 28 заявок від квартальних комітетів.

Ремонт важливий, але не менш важлива якість води у цих криницях. Як підтримуватимуть якість води розповідає заступниця голови Асоціації органів самоорганізації населення Інна Вітенко.

«Щовесни та восени органи самоорганізації населення спільно з департаментом комунального господарства і благоустрою міської ради замовляють послугу з хлорування всіх криниць, — зауважує Вітенко. — Проведення такої дезінфекції, дозволяє підтримувати якість води у належному стані. Після кип’ятіння її можна вживати в їжу».

Також цього літа провели роботи з поглибленої очистки шести криниць: на Київській, Тяжилові, Лівобережному районі, Слов’янці, в Малих Хуторах.

Також якість питної у криницях постійно перевіряють і фахівці Держспоживслужби. Вони роблять забори води та через квартальні комітети інформують населення про її стан.

У жовтні минулого року, нагадаємо, Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України опублікував результати досліджень міських колодязів. За їхньою інформацією, вода у 2 із 44 досліджених криниць не відповідає санітарним вимогам. Виключення: колодязь на Келецькій, 122 та колодязь на 2-му провулку Глінки, 44.

До речі, у Вінниці та області фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели моніторинг стану води. Оприлюднили результати досліджень. Загалом лабораторно дослідили 308 проб води з водогонів в області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів. Деталі у матеріалі:

Довідка

У приватному секторі Вінниці близько 450 криниць загального користування. А загалом у місті таких налічується — 617.

 

Читайте також:

«Не відповідають санітарним вимогам»: чи можна пити воду з-під крана та з міських криниць

Екологи перевірили річку Тяжилівку та Вишенське озеро. Маємо результати досліджень водойм

У Степашках масовий мор риби? Звернулися за поясненнями до екологів та рибоохорони

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up