Польські лікарі врятували зір пораненого на Майдані вінничанина

Польські лікарі врятували зір пораненого на Майдані вінничанина
У Вінницю повернувся майданівець Микола Рудик, який лікувався у Польщі після того, як його пістрелили у Києві під час Революції. Після серії операцій закордонним лікарям вдалось врятувати йому зір.

Майстер спорту міжнародного класу з марафону Микола Рудик три місяці був на передовій Майдану. Снайпер вистрілив йому у голову, коли він разом з другом виносив поранених з підпаленого Будинку Профспілок. Куля застрягла в кількох міліметрах від мозку. Українські лікарі пророкували Рудику сліпоту. За словами дружини мова про зір не йшла взагалі, вона мріяла хоча б врятувати життя чоловіка. 
Рудик - один з поранених майданівців, який потрапив до списків на лікування у Польщі. Після серії операції лікарям вдалось відновити чоловіку зір, повідомляє "ТСН". Зараз майстра спорта чекає період довгий період реабілітації, але чоловік сподівається, що після цього зможе продовжити спортивну кар’єру.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Ти, дурню, не думаєш, що лише завдяки таким Героям, ти маєш змогу писати коменти, як мінімум!!
  • Anonymous

    Лучше бы больного ребенка прооперировали. А тут здоровый лоб, у которого мозга нет. Сам полез где стреляют - пусть сам бы и лечился. Как будто некуда больше денег потратить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up