Подарунок під ялинку: Жмеринка виграла грант у сто тисяч євро. Яку будівлю одягнуть у "кожушок"?

Подарунок під ялинку:  Жмеринка виграла грант у сто тисяч євро. Яку будівлю одягнуть у "кожушок"?
Сто тисяч євро під ялинку - непоганий подарунок. Жмеринчани охоче фотографуються на фоні святкових інсталяцій. Фото "Жмеринська газета".
  • Проект Жмеринської міськради став переможцем європейського гранту з енергоефективності.
  • Про це повідомили міську владу партнери проекту.
  • Новина приємна ще й тому, що надійшла до міста залізничників напередодні Новорічного свята.

Жмеринку сьогодні не впізнати. Місто вбралося у нарядні шати. Приємно дивує яскравою ілюмінацією. На цьому фоні виділяється величний храм Олександра Невського, що у центрі міста. Церковна споруда підсвічується у темну пору і ще більше привертає до себе увагу.

Для містян і гостей створено низку фотозон. У таких місцях можна побачити немало охочих сфотографуватися на фоні новорічної інсталяції, щоб зафіксувати ще одну миттєвість швидкоплинного часу.

Відео дня

З камерою по святковому місту пройшлися журналісти місцевого сайту ЖмеринкаCity. Вони ж повідомили інформацію про надання місту європейського гранту на сто тисяч євро. Зробили це з посиланням на міського голову Анатолія Кушніра. Він говорив про грант під час недавньої сесії міськради.

За словами Анатолія Кушніра, за кошти, які планують отримати, місто зможе модернізувати ще один освітній заклад.

Дослівно: «Ми раді сьогодні отримати лист від партнерів проекту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективінсть в Україні» за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії… Сподіваємося, що з нового року зможемо повністю модернізувати ще один освітній заклад нашої громади», — сказав Анатолій Кушнір.

Міська влада Жмеринка уже має досвід залучення коштів на вирішення питань енергоефективності і модернізації закладів соціальної сфери. За грантові кошти невпізнанно змінилися дитячі садки №№3 і 4,а також школи з такими само номерами.

Щоб зрозуміти, що саме включає так звана термомодернізація, уточнимо конкретні види робіт. Це — капітальні ремонти приміщень, заміна покрівлі, утеплення стін фундаментів, заміна вікон і дверей, встановлення сучасної системи опалення й вентиляції.

—Умови у школі змінилися кардинально, — розповіла директор школи №3 Тамара Білан.  — Це видно уже з вулиці по зовнішньому вигляду споруди. Важливо не тільки це. У приміщенні стало тепло і затишно. Проведена модернізація дала можливість економити кошти.

Європейці надають гранти нашим громадам тільки на умовах спів фінансування. Так що Жмеринка має передбачити ще власну частку фінансів до гранту. Конкретну суму зазначать у договорі про співпрацю. Як і всі інші умови, зокрема, терміни виконання робіт. Контроль за витрачанням коштів здійснюють партнери.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач65

    Жмеринка - давно не місто залізничників.
    На залізниці працює не більше тисячі людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up