Пластик, старі шини та відходи: у Вінниці прибрали ще одну малу річку

Пластик, старі шини та відходи: у Вінниці прибрали ще одну малу річку
  • Відділ молодіжної політики спільно з курсантами Вищого професійного училища ЛДУ БЖД та Вінницька Молодіжна Рада долучилися до прибирання берегу річки Дьогтянець.

«До річки Дьогтянець можна було б приходити та відпочивати місцевим. Проте тут все засмічено старими шинами, пластиком та домашніми відходами. Після прибирання - річка буде швидше текти та потрапляти вже в інші водойми без сміття. І сподіваємось, що все що ми робимо і показуємо – допоможе людям підвищити свою еко-свідомість та не смітити в місті», — говорить учасник толоки з Вінницької молодіжної ради Валентин.

«Закликаємо мешканців громади бути еко-свідомими: прибирати сміття біля своїх будинків, не засмічувати водойми та долучатися до прибирань. А також – не підпалювати траву та листя», — говорить курсант вищого професійного училища ЛДУБЖ Ілля Рихліцький.

Проєкт «Малі річки Вінниці» прописаний в Стратегії Вінниці 3.0.

Відео дня

«Молодь вже розуміє, що якщо ти тут прибрав, то вже ніколи смітити не будеш. А також дають поради та своїм прикладом заохочують й інших громадян долучатись до толок. Бо знаємо, що чисто не там де прибирають, а там де не смітять», —  говорить начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

У вінницькій міській раді нагадують, що цього року вже проводились толоки на річці Тяжилівка та берегів малої річки, що знаходиться між вулицями Привокзальна та Лебединського.

 

Читайте також:

Потерпілих або свідків воєнних злочинів просять фіксувати та надсилати докази

Легкі салати із цукіні, томатів та та редиски: оригінальні рецепти від Клопотенка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Тмп

    Молодці!!!
    Головне добрий почин, приклад а потім буде народ підтягуватися та добра справа перейматися в інших містах!
    Ви Надзвичайно Прекрасні!
    Хай вас Бог береже і допомагає.
  • Michelin Zubarev

    Екосвідомість - велика рідкість, серед сучасного світу, але коли її мають в своїх головах такі молоді люди, значить ще не все втрачено...

keyboard_arrow_up