Півтисячі двірників та 60 машин чистили Вінницю від снігу

Півтисячі двірників та 60 машин чистили Вінницю від снігу
  • За прогнозами синоптиків снігопад триватиме ще 13-14 грудня. Температура знизиться до —4 градусів.
  • Більше 500 двірників та 61 одиниця спецтехніки відчищали вночі дороги, тротуари Вінниці.
  • Комунальники просять городян не залишати свої авто на узбіччях доріг, щоб не ускладнювати роботу снігоприбиральній техніці.

За останню добу в місті випало 16 міліметрів сніг, а хуртовина триватиме й 14 грудня. За прогнозами синоптиків Вінницького гідрометцентру очікується пониження температури до -4 градусів за Цельсієм. Про це передає прес-служба міськради.

А щоб Вінниця не стала суцільним сугробом, комунальники працювали усю ніч.

— На дороги міста виїхали понад 40 одиниць техніки. Роботи проводилися по розчищенню проїжджої частини, пішохідних зон, — казав начальник Вінницького шляхового управління Володимир Чорновол. — Є такі місця де ми уже п’ятий раз проводимо очистку тротуарів, тому що сніг йде і його потрібно очищати. Наше підприємство забезпечене і технікою, і всіма необхідними матеріалами для проведення робіт.

Відео дня

Заступник директора департаменту житлового господарства міської ради Сергій Гречанюк розповів, що прибудинкові території розпочали прибирати з самого ранку близько 500 двірників. Задіяна також і техніка, яка розчищає проїзди.

— На прибудинкові території виїхала також 21 одиниця техніки. Прибирання розпочали о 04:00, двірники вийшли о 6:00, — казав Сергій Гречанюк. — Люди, які прибирають двори, здебільшого похилого віку. Зрозуміло, що їм важко, і вони не можуть виконувати роботу так швидко, як би хотілось мешканцям. Тому і ми, і самі двірники будуть вдячні, якщо жителі, які мають вільний час, по-людськи допоможуть прибрати біля свого під’їзду, розчистять пішохідні доріжки чи територію біля своєї автівки.

Як повідомили у Вінницькому гідрометцентрі, сьогодні у місті протягом дня йтиме сильний сніг, місцями будуть хуртовини, на дорогах ожеледиця. Вночі температура -2С, вдень +3С.

Комунальні служби звертаються до власників автомобілів не залишати автівки на дорозі, щоб не ускладнювати роботу прибиральній техніці, а також бути пильними на вулицях міста, зберігати дистанцію та безпечний швидкісний режим під час руху.

Нагадаємо, з 12 грудня на дорогах Вінниччини оголосили «жовтий» рівень небезпеки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up