Підсумки експерименту «Щоденник велосипедиста»: не всі учасники вели вело-блоги

Підсумки експерименту «Щоденник велосипедиста»: не всі учасники вели вело-блоги
  • Серед описів вражень та труднощів щодо тестування велоінфраструктури Вінниці, майже всі учасники проекту «Щоденник велосипедиста» висунули і пропозиції.
  • Їх повинні проаналізувати і передати до міськради

 

Один день — один блог, у результаті повинно було вийти сім щоденників від кожного учасника. Однак виконала усі умови проекту тільки Ольга Мельник, вона написала вісім. Ми вирішили вказати кількість блогів, написаних кожним учасником, та виділити найважливіше, що знайшли у їх щоденниках. Проте ми так і не змогли дочекатися блогів від двох учасниць, депутата Вінницької міської ради Світлани Ярової та власниці одного з ресторанів міста Наталі Фурманової.

Метою всього цього стане зустріч усіх учасників, яка відбудеться 3 листопада. На ній будуть сформульовані рекомендації щодо поліпшення велоінфраструктури Вінниці. Потім ці пропозиції будуть передані до міськради.

 


Ольга Мельник (співачка) - 8 записів

Відео дня

Написала окремий блог, в якому підвела підсумок: якість велодоріжок - їздити можна, пішоходи не звикли до розміток, велопарковки є, освітлення міста у нічний час доби добре, громадський транспорт пристосований перевозити велосипеди…

 

 



Людмила Бушинська (дизайнер) - 5 записів

Провела соціальний експеримент по крадіжці велосипеда. Залишила свого двоколісного на вулиці на 4 години без захисного замку і нагляду. Все це знімалося на камеру, але до велосипеда навіть ніхто не підійшов.

 

 



Марія Леванчук (відеоблогер) - 5 записів

Склала список з 10 порад для велосипедистів: завжди беріть з собою воду, встановіть світловідбивачі та дзвіночки, вивчіть Правила дорожнього руху, застрахуйте велосипед та себе, знайдіть майстерню, в якій будуть перевіряти ваш велосипед...

 
 



Денис Малевич (лікар-спеціаліст з прикладної естетики) - 4 записи

Робить висновок, що найбільше проблем у велосипедистів через пішоходів та їх тварин на повідках, які намагаються вкусити.

 

 

 




Сергій Мисак (відеоблогер) - 4 записи

Показав, наскільки Лісопарк оснащений велодоріжками. Їздив по школах та дізнався, в яких з них можна припаркувати велосипед, щоб не хвилюватися за його збереження.

 

 

 


Тетяна Подолян (Спілка молодіжних організацій Вінниччини) - 3 записи

Звернулася до влади: «Агов, вінницька влада, зробіть щось з Центральним мостом?! Та це ж нереально. Скільки гостей міста щодня проходить через нього, аби дістатись до європейського фонтану? А тут не те що проїхати, тут пройти неможливо!» 

 



Сергій Пліхта (підприємець) - 2 записи

Робить висновок, що перебуваючи за кермом велосипеда починаєш бачити, як змінюється світ і природа, помічати суєту повсякденного життя людей і їх емоції. Вважає, що велосипед - це для романтиків.

 

 



Володимир Грицик (завідувач редакції громадсько-політичних програм ВОДТРК «ВІНТЕРА») - 2 записи

Рекомендує зручний та безпечний маршрут: 600-річчя - Хмельницьке шосе - Парк - Театральна.

 

 




Інна Масленчук (засновниця фестивалю «Coda Fest») - 1 запис

Пише, що катаючись на велосипеді по Хмельницькому шосе, можна отримати гарантований масаж сідниць і попрощатися з целюлітом. Натякає, що дороги в тій місцевості непридатні для велосипедистів.

 
 
 

Вело-проект «Щоденник велосипедиста» був реалізований Союзом молодіжних організацій Вінниці в партнерстві з Медіа Корпорацією RIA з 14 по 20 жовтня. У ньому брали участь 11 успішних й відомих вінничани, які висвітлювали проблеми велоінфраструктури міста. Протягом одного тижня вони пересувалися містом виключно на велосипедах, вирішуючи свої щоденні справи: їздили на роботу, навчання, у магазин, банк, зустріч з друзями, вікенд тощо.

При цьому в своїх вело-блогах вони повинні були розповісти, наскільки місто пристосоване для їзди на велосипеді та відповісти на інші запитання, що стосуються реалій вело-громадян Вінниці.
 

Читайте також:

 

Фото з блогу Марії Леванчук​


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up