Підняли весь особовий склад поліції. На Жмеринщині шукали зниклу дворічну дівчинку

Підняли весь особовий склад поліції. На Жмеринщині шукали зниклу дворічну дівчинку
  • Поки мати поралася по господарству, її донечка пішла у мандри. Шукали малу рідні, односельці та поліція.
  • Що робити, коли пропала дитина? У матеріалі ви знайдете алгоритм дій на такий випадок.

До поліції 5 жовтня о 14.42 звернулася жителька села Носівці Жмеринського району. Жінка розповіла, що уже дві години не може знайти свою дворічну донечку.

З'ясувалося, що дитина гралася на подвір'ї та зникла. Самостійні пошуки результату не дали, тому жінка звернулася до поліції.

— На пошуки дівчинки було орієнтовано весь особовий склад Жмеринського районного відділу поліції, — кажуть у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — За годину оперативної та злагодженої роботи поліцейські знайшли дитину у садку за два кілометри від дому.

Відео дня

Мандрівницю правоохоронці передали матері. Життю та здоров’ю дівчинки нічого не загрожує. 

Як діяти, якщо зникла ваша дитина

До поліції Вінниччини майже щодня надходять заяви щодо зникнення дітей, найчастіше це підлітки 14-16 років. Здебільшого діти залишають домівки через непорозуміння з дорослими або прагнення до самостійного життя. За статистикою у 96% випадків дітей знаходяться протягом доби. Саме тому вкрай важливо повідомляти до поліції в перші години після зникнення.

Від початку року поліцейські Вінниччини розшукали та повернули додому 237 неповнолітніх.

У разі безвісного зникнення дитини батькам необхідно дотримуватися певного алгоритму дій:

  • зателефонуйте найближчим друзям та знайомим вашої дитини. Можливо вона затрималась на прогулянці, в школі чи на гуртку;
  • якщо вам не вдалося самотужки встановити місцеперебування зниклої, не зволікайте, телефонуйте до поліції за номером «102»;
  • обов’язково надайте поліцейським фотографію дитини, яка відповідає її реальному віку, з чітким зображенням обличчя;
  • повідомте правоохоронцям якомога більше інформації про дитину: її звички, вподобання, номер мобільного телефону, а також якими соціальними мережами вона користується.

Після того як дитину розшукали та повернули додому, в жодному випадку не сваріть її. Заспокойте, а згодом поговоріть із нею про те, що сталося, зазначають у поліції.

Аби не потрапляти у такі ситуації поліцейські радять батькам бути уважними до своїх дітей, цікавитися їх дозвіллям та проблемами, будувати довірливі та дружні стосунки аби діти не потрапляли в ситуації, де їм може загрожувати небезпека.

Щоб подати в розшук, не чекайте три доби

Повідомлення в соціальних мережах зі словами «Зникла людина», «Допоможіть знайти» поширюються дуже швидко. Буває, що люди ще постять, бажаючи допомогти іншим, а людина давно знайшлась. Просто загуляла, а телефон розрядився…

Про те, як шукають людей поліцейські та чи швидко знаходять, редакція писала у статті «Їх шукає поліція. Щоб подати людину в розшук, не чекайте три доби» з історіями безвісти зниклих вінничан.

То що ж треба знати, аби знайти зниклу людину самотужки, та що потрібно робити, якщо своїми силами розшукати пропажу не вдалось? Необхідні для пошуку кроки детально розписані у матеріалі: Рідна людина не прийшла додому? Куди дзвонити в першу чергу і що ще треба зробити

 

Читайте також:

Розшукують вінничанина, який у 2013 році зник у Києві

На Вінниччині шукали 3-річного хлопчика, який пішов з батьками на пікнік та загубився

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up