«Пам’ятник совку». Архітектор пропонує розібрати довгобуд біля «Мегамоллу»

«Пам’ятник совку». Архітектор пропонує розібрати довгобуд біля «Мегамоллу»
  • Недобудований корпус колишнього заводу «Термінал» вже більше 18 років залишається довгобудом
  • Архітектор Віталій Плясовиця вважає, що його краще розібрати, бо врятувати вже неможливо
  • Як думаєте, чи треба розібрати будинок або нарешті добудувати? Опитування

Про спадщину заводу «Термінал», а точніше, про довгобуд біля торгового центру «Мегамолл» написав у своєму фейсбуку директор архітектурної майстерні «Плясовиці» Віталій Плясовиця. Архітектор стверджує, що за 18 років цей довгобуд став звичним для мешканців Вишеньки та щось накшталт «пам’ятника розвалу Радянського Союзу».

«В найкращі роки завод «Термінал» вирішив розширити свої площі та в 1989 році з’явився проект інженерного корпусу. Встигли збудувати каркас і раптом країни не стало. Будівництво зупинили», — пише Плясовиця.

Відео дня

Архітектор у пості задає питання:

  • чому зупинили будівництво?

  • чому не зайнялися реконструкцією будівлі в роки розбудови?

  • кому насправді належить цей будинок?

За публічною кадастровою картою довгобуд досі знаходиться в державній власності. Принаймні, це стосується земельної ділянки, якою керує Державна судова адміністрація України.

Та найголовніше питання — рятувати чи розібрати багатоповерхівку?

«А чи потрібно його рятувати? Сьогодні вже ні. Будь-який фахівець скаже, що його врятувати вже неможливо. Відкриті залізобетонні конструкції простояли 18 років. Набагато буде дешевше його розібрати дощенту та будувати заново!», — пише архітектор в пості.

Нагадаємо, що цю багатоповерхівку планували відремонтувати переселенці за кошти інвесторів. Але мерія не змогла передати їм довгобуд, бо він не є комунальною власністю громади.

Опитування

Що робити з довгобудом біля «Мегамоллу»?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Daily

    здание пускай стоит мне нравится есть что вспомнить а вы архитекторы зарабатываете нормально это во первых а во вторых за 25 лет я ничего не увидел такого глобального в городе от вашей деятельности

    Anonymous reply Daily

    Плясовица лет десять назад вещал лапшу в городе что приватбанк возле Бастилии на ул . Пирогова это его дизайн и проект )))

    Daily reply Anonymous

    ну разве что пристройку ту круглую со стороны спортайма нынешней "велюр" ну а вообще там был банк "Украина" то как он мог что  то проектировать
  • Daily

    и главное когда завалите это здание не забудьте позвать отмороженных ну тех которые десять лет назад продавали на этой площадке строй материал  кирпичи плиты-панели завода "Терминал"
  • Daily

    пускай стоит мне не мешает понятное дело кусок пирога осталось

    Анонім reply Daily

    Ну просто так стояти не треба. Все одно рано чи пізно завалиться.

    Треба визначитися: знести чи привести в порядок.

    Daily reply Анонім

    не завалиться не хвилюйтеся.
  • Анонім

    Плясовиця, ти вже говори або українською, або російською. Не судовая, а судебная. Таких огріхів в тексті його публікації десятки. Оце і є обличчя тих, хто так кляне "совок".

    Anonymous reply Анонім

    Вы спросите сколько Плясовица платит отката когда делает архит. дизайн для бюджетных организаций. Вообщем  он хорошо сидит на бюджет откатах....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up