Пакет не потрібен: Рада попередньо схвалила закон про заборону пластикових пакетів

Пакет не потрібен: Рада попередньо схвалила закон про заборону пластикових пакетів
  • Депутати ВР підтримали ідею обмежити кількість використання пластикових пакетів в Україні з 1 січня 2022 року.
  • За відповідний проект закону проголосувало 365 депутатів. 
  • Що це означає?

Однією із ініціаторів закону стала викладачка Донецького університету, а зараз народна депутатка від «Слуги народу» Юлія Овчинникова. Саме вона підтримувала проект першої сортувальної станції у Вінниці – Ecohope.

Законопроект 2051-1 передбачає правові та організаційні засади обігу пластикових пакетів. 

Попередньо об‘єктами роздрібної торгівлі та ресторанного господарства забороняється розповсюджувати надлегких та легких (з товщиною стінки від 15 до 50 мікрометрів) пластикових пакетів, а також оксорозкладних (склад яких становить поліетилен та оксорозкладні домішки) пластикових пакетів. Якщо пакети є біорозладними, то на них заборона не поширюється.  

Відео дня


Заборона не поширюється на надлегкі пластикові пакети шириною до 225 мм (без бокових складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок), призначені для пакування та (або) транспортування свіжої риби і м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у об’єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки.


За порушення прописаних норм у законі передбачається штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних – 1700-3400 гривень. За повторне порушення норм протягом трьох років штраф складатиме від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів – 3400-8500 гривень. 

Раніше ми запитували у еко-активістки як це – зменшити користування пластиковими пакетами. Пропонуємо прочитати за посиланням: 

Стиль життя – еко. Як обійтися без пластикових пакетів та зайвого сміття?
Або подивитися відео:

Опитування

А ви готові відмовитися від пластикових пакетів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Грицько Штахета

    Тю. То все фігня і піар. Ось коли ті пакети заборонять в Китаї та Індії - тоді з того буде хоч якийсь толк.
  • Сашка

    а чому з 22 року? чому не з 20-го? Навіщо відкладати те, що можна зробити було ще 5 років тому? Ну що за клоуни і даунлоади!!!!!!
  • Елена

    нарешті! особливо стосується одноразових!

    Грицько Штахета reply Елена

    Лєна, хапай авоську, впрягайся в кравчучку і катай на базар.
  • Next

    Думаю, це дурниця

    пуля reply Next

    ты  не думай полова на это не спосабна то что половняки надумали умному человеку в голову не влазит

    Next reply пуля

    No koment

    Next reply пуля

    No koment
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up