Пакет не потрібен: Рада попередньо схвалила закон про заборону пластикових пакетів

Пакет не потрібен: Рада попередньо схвалила закон про заборону пластикових пакетів
  • Депутати ВР підтримали ідею обмежити кількість використання пластикових пакетів в Україні з 1 січня 2022 року.
  • За відповідний проект закону проголосувало 365 депутатів. 
  • Що це означає?

Однією із ініціаторів закону стала викладачка Донецького університету, а зараз народна депутатка від «Слуги народу» Юлія Овчинникова. Саме вона підтримувала проект першої сортувальної станції у Вінниці – Ecohope.

Законопроект 2051-1 передбачає правові та організаційні засади обігу пластикових пакетів. 

Попередньо об‘єктами роздрібної торгівлі та ресторанного господарства забороняється розповсюджувати надлегких та легких (з товщиною стінки від 15 до 50 мікрометрів) пластикових пакетів, а також оксорозкладних (склад яких становить поліетилен та оксорозкладні домішки) пластикових пакетів. Якщо пакети є біорозладними, то на них заборона не поширюється.  

Відео дня


Заборона не поширюється на надлегкі пластикові пакети шириною до 225 мм (без бокових складок), глибиною до 345 мм (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 мм (з урахуванням ручок), призначені для пакування та (або) транспортування свіжої риби і м’яса та продуктів з них, а також сипучих продуктів, льоду, які розповсюджуються у об’єктах роздрібної торгівлі в якості первинної упаковки.


За порушення прописаних норм у законі передбачається штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних – 1700-3400 гривень. За повторне порушення норм протягом трьох років штраф складатиме від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів – 3400-8500 гривень. 

Раніше ми запитували у еко-активістки як це – зменшити користування пластиковими пакетами. Пропонуємо прочитати за посиланням: 

Стиль життя – еко. Як обійтися без пластикових пакетів та зайвого сміття?
Або подивитися відео:

Опитування

А ви готові відмовитися від пластикових пакетів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Грицько Штахета

    Тю. То все фігня і піар. Ось коли ті пакети заборонять в Китаї та Індії - тоді з того буде хоч якийсь толк.
  • Сашка

    а чому з 22 року? чому не з 20-го? Навіщо відкладати те, що можна зробити було ще 5 років тому? Ну що за клоуни і даунлоади!!!!!!
  • Елена

    нарешті! особливо стосується одноразових!

    Грицько Штахета reply Елена

    Лєна, хапай авоську, впрягайся в кравчучку і катай на базар.
  • Next

    Думаю, це дурниця

    пуля reply Next

    ты  не думай полова на это не спосабна то что половняки надумали умному человеку в голову не влазит

    Next reply пуля

    No koment

    Next reply пуля

    No koment
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up