Отримати водійські права в Україні відтепер буде на порядок складніше

Отримати водійські права в Україні відтепер буде на порядок складніше

Уряд Української держави прийняв рішення і посилити контроль над видачею громадянам водійських прав. Були посилені вимоги до реєстрації навчальних груп в Сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України.

Зокрема реєстрацію навчальних груп в Сервісних центрах потрібно провести до того, як почнуться заняття на курсах.

Така норма є похідною законодавства щодо дорожнього руху, відповідно до якого однією з умов для отримання водійського посвідчення - проходження курсу навчання. Такого роду вимоги до реєстрації навчальних груп були спрямовані на запобігання зловживань шляхом видачі документів про закінчення курсів тим, хто за фактом їх не пройшов.

Згідно інформації на «РБК», такі зміни повинні полегшити акредитацію закладів, які проводять підготовку водіїв, а також їх перепідготовку, підвищення кваліфікації. Повноваження по акредитації будуть передані в регіональні Сервісцентри МВС, а це скоротить терміни проходження даної процедури.

Відео дня

Варто нагадати, в Україні можуть дозволити здавати іспити на водійські права без проходження курсів в автошколі. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе вважає, що таким чином держава позбудеться від корупційної складової. Що думають про таку ініціативу українські водії, особливо ті, хто закінчив курси недавно і отримав права? І яка позиція в цьому питанні автошкіл? Дізнайтеся в відео:

Читайте також:

Водійські права за гроші: посередники домовились з керівником сервісного центру МВС
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Serhii Mazur

    В штатах можно сдать на права без прохождения автошколы. Сначала сдаешь теорию, тебе выдают ученические права, с ними можно учиться ездить, а твоим учителем может быть кто угодно из тех, кто уже имеет удостоверение водителя. Потом записываешься на сдачу практики, сдаешь и права твои.
  • Ярослав

    > Такого роду вимоги до реєстрації навчальних груп були спрямовані на запобігання зловживань шляхом видачі документів про закінчення курсів тим, хто за фактом їх не пройшов.
    Що заважатиме зареєструватись попередньо, і не ходити на курси? Не чую відповіді.
    > Варто нагадати, в Україні можуть дозволити здавати іспити на водійські права без проходження курсів в автошколі. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе вважає, що таким чином держава позбудеться від корупційної складової.
    Яка в дупу корупційна складова в автошколі? Ті хто захоче навчитись, підуть у ту школу де вчать, а не де папірець видають. Ті не хоче/не потрібно вчитись знайдуть "корупційну складову" на іспиті якщо захочуть.
    Зайнятись немає чим, чи як? Знаки стоять як попало, де попало. Пішоходи переходять дорогу як хочуть, світловідбивачів на одязі немає. Їздоків електровелосипедів що катаються по велодоріжка взагалі чогось ніхто не перевіряє на наявність прав категорії А1 (відповідно до ПДР 2.13)

    123 reply Ярослав

    Ага зараз бачу нові правила з 2019 року. Подивіться законопроект на сайті верховної ради, таки написано треба права чи ні.

    123 reply Ярослав

    Їздоків електровелосипедів що катаються по велодоріжка взагалі чогось ніхто не перевіряє на наявність прав категорії А1 (відповідно до ПДР 2.13)
    Права мають бути якщо у них елктродвигун потужністю більше 3кВт. А в Вінниці таких немає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up