Опалювальний період під загрозою. Жоден будинок не отримав акт готовності

Опалювальний період під загрозою. Жоден будинок не отримав акт готовності
  • Управляючі компанії повинні були до 15 вересня отримати акт готовності будинку до опалювального періоду. Це можливо лише за умови виконання всіх заходів, зазначених у переліку.
  • Станом на 17 вересня, ще жоден будинок у Вінниці не отримав акту готовності.

«Вінницяміськтеплоенерго» підготувало обладнання теплопостачального комплексу на 100%, на етапі завершення реконструкція мереж. Для успішного старту опалювального періоду необхідна підготовка внутрішньобудинкових систем централізованого опалення та гарячого водопостачання будинків-споживачів.

У підприємстві наголошують:

«Внутрішньобудинкові системи — це зона відповідальності  управляючих компаній, житлово-експлуатаційних об’єднань та правлінь ОСББ.

Відео дня

Голови правлінь ОСББ, управляючі компанії та житлово-експлуатаційні об’єднання цьогоріч, як і щороку, навесні отримали від «Вінницяміськтеплоенерго» листи з чітким переліком заходів, які необхідно виконати для підготовки внутрішньобудинкових систем.

Управляючі компанії повинні  були до 15 вересня отримати акт готовності будинку до опалювального періоду. Це можливо лише за умови виконання всіх заходів, зазначених у переліку.

Станом на 17 вересня, ще жоден будинок не отримав акту готовності»

Процедура отримання акту наступна:

  • Управляючі компанії звертаються до «Вінницяміськтеплоенерго» з графіком перевірки будинків;
  • Фахівці підприємства спільно з представниками управляючих компаній виходять на обстеження, де проводиться перевірка виконання всіх заходів;
  • У випадку виявлення невиконаних заходів працівники теплопостачального підприємства видають повторний припис на виконання робіт;
  • Далі управляюча компанія виконує всі заходи з погодженням мешканців (адже є будинки, мешканців яких боргують управляючим компаніям за обслуговування будинків і у такому випадку виконання робіт неможливе до моменту повернення боргу);
  • Після виконання всіх заходів управляючі компанії знову звертаються до теплопостачального підприємства для повторної перевірки;
  • І лише за умови виконання всіх заходів будинок отримує акт готовності до опалювального періоду.

Наразі ще не всі управляючі компанії звернулися до підприємства з графіком першої перевірки, зокрема, це управляюча компанія  «Добробуд-Він», на балансі якої лише шість будинків. Також із 212 будинків, де створили ОСББ, звернулися за перевірками лише 33.  

Управляючі компанії «УК» та житлово-експлуатаційне об’єднання «ЖЕО» надали на перевірку майже всі будинки. Але все-одно в кожному з цих будинків виявили недоліки у внутрішньобудинкових системах.  І на повторну перевірку по даних будинках ще не зверталися.

Також є будинки, які не мають договорів з управляючими компаніями і не створили ОСББ. Їх нараховувалося аж 43. І досі не всі будинки уклали відповідні договори.

«Звертаємо увагу споживачів! Хоча виконати всі роботи повинні управляючі компанії, але відповідальність лежить на плечах самих мешканців будинків (відповідно до Статті 382 Цивільного кодексу України всі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Внутрішньобудинкові системи – це теж невід’ємна частина ваших будинків, співвласниками якого  є власники кожної з квартир).

Ви, співвласники будинку, повинні самі обрати  і укласти договір з управляючою компанією, яка буде обслуговувати і будинок, і всі внутрішньобудинкові мережі. Не ставте під загрозу початок опалювального періоду в своєму будинку і у своїх же  квартирах, в яких ви живете.  Поцікавтеся, чи виконані всі заходи у ваших будинках і якщо не виконані, то яка цьому причина.

Успішне проходження наступного опалювального сезону залежить не лише від підготовки теплопостачального підприємства, а й від злагодженої роботи внутрішньобудинкових систем», — зазначають у «Вінницяміськтеплоенерго».

 

Читайте також:

СOVID на 17 вересня: в Україні +3 584 за добу. На Вінниччині чергова смерть

Вінниця у «помаранчевій зоні»: як організували дистанційне навчання дітей? (ОПИТУВАННЯ)

На Вінниччині на COVID хворіє 77 дітей та 1435 дорослих. Цифри по районах

Від сьогодні Вінниця в «помаранчевій» зоні карантину. Що забороняється?

Науковці визначили основний спосіб передачі коронавірусу. Це знання допоможе краще захиститися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Николай Гуменюк

    Поддерживаю Ярослава.
    Может есть люди которые не видят смысла платить за молекулярные колебания воздуха управляющей компании?
  • Ярослав

    > Фахівці підприємства спільно з представниками управляючих компаній виходять на обстеження, де проводиться перевірка виконання всіх заходів;
    З якої це радості перевіряти має саме "Вінницяміськтеплоенерго"? Ідіть в глибоку дупу! Ви як досі не вміли підтримувати комункаціїї в гналежному стані, так і не навчились це і тепер, і яка вашим вимогам і перевіркам віра?

    > Далі управляюча компанія виконує всі заходи з погодженням мешканців (адже є будинки, мешканців яких боргують управляючим компаніям за обслуговування будинків і у такому випадку виконання робіт неможливе до моменту повернення боргу)
    А от це вже не важе собаче діло хто кому що винен. Це вже справа відносин мешканців із іправляючими компаніями. Ваше діло отримати акт перевірки. Баста. Хто його видасть, і який економічний стан мешканців/ОСББ - не ваше собаче діло. Рило сунете, люди просто відключаться від ваши послуг, всеодно якість нульова.
  • Daily

    ОСББ  это утопия

    Sasha Sinelnikv reply Daily

    ОСББ - это власть перекинула проблемы на лохов - прям как арахамия заявил, пусть лохи будут виноваты сами во всем, а нас (власть) не смогут обвинить - снова тупенькых сЭлюков развели как кроликов.

    AK reply Sasha Sinelnikv

    Стало бути, ти живеш у такому ОСББ про яке так написав. Не узагальнюй.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up