Вінничанка відкрила «Дім Мама» для тих, кому нікуди подітись з малими дітьми

Вінничанка відкрила «Дім Мама» для тих, кому нікуди подітись з малими дітьми

Підприємець Ольга Череватова викупила під Вінницею 3-поверховий будинок і відкрила у ньому «Дім Мама». Він стане домівкою для матерів, які опинилися у безвихідних ситуаціях. Що спонукало сім’ю Череватових, які виховують двох своїх дітей, до такої благодійності? Хто і як може звернутися до них по допомогу? Про це  журналіст «20 хвилин» з’ясовував напередодні відкриття нового закладу, побувавши в ньому.

- Оля, у тебе що багато гріхів? – не раз запитують її знайомі. – Люди збирають гроші на яхти, будинок у Майямі, чи десь у Європі, а ви з чоловіком хочете зігріти злиденних. Чи мітиш у депутати?

-Такі питання мене найбільше дивують, - каже з цього приводу співрозмовниця. – Люди не розуміють, що робити добро можна просто так. Можна  з добрих побажань підтримати тих, хто опинився у житті у складній ситуації.

Дехто з посмішкою сприйме слова Ольги: «Я змалку хотіла допомагати дітям, у яких не все гаразд у житті». Вона пояснює, що це правда. Після того, як почула фразу: «Хочеш допомогти дитині – спочатку допоможи її мамі», зрозуміла, що підтримувати необхідно матерів. Саме цим правилом керувалася, створюючи кризовий центр - «Дім Мама» .

Відео дня

Просила усиновити чужого хлопчика

Коли Олі було десять років, вона захворіла на запалення легенів. Лікувалася у Центрі матері й дитини на Старому місті. Каже, там була кімната, де залишали діток, від яких відмовлялися мами. Одного разу побачила, як туди принесли маленького хлопчика. Після того вона не давала спокою своїй мамі.

-Я так просила маму, щоб усиновили того хлопчика, - згадує ті розмови Ольга. – Мало не плакала, коли говорила, що він один-однісінький залишився на світі. Пригадую, мама мені тоді зауважила, що хворіє бабуся, тому їй вся увага. Словом, марно я сподівалася на братика. Так і виросла одна у батьків. Але дитяча мрія допомагати нужденним жила у мені як внутрішня потреба.

Чоловіка не довелося так довго переконувати як колись маму. Після того, як у них народився син, Ольга запропонувала своєму судженому взяти ще й дитинку з будинку малятка «Гніздечко». Чоловік не заперечував.

-Відвідання «Гніздечка» закінчилося повним розчаруванням, - розповідає пані Ольга. – Там на нас подивилися з подивом. А тоді сказали, мовляв, маєте одну дитину, заводьте другу і не морочіть комусь голови.

Ідею створення кризового центру для молодих матерів чоловік також підтримав.

-Будинок знайшли за оголошеннями, - пояснює співрозмовниця. – Шукали, щоб він був у гарному місці –поруч багато зелені, озеро, щоправда, занедбане, його треба розчистити. Знайшли у Луці-Мелешківській. Цю 3-поверхову будівлю споруджував один чоловік для своєї дитини. Та, чомусь, не добудував. Мав бути для однієї сім’ї, а буде для багатьох.

На повному утриманні

Чотири кімнати уже готові до прийому матусь з дітьми. Ще п’ять треба довести до ладу. Вони знаходяться на третьому поверсі. У будинку також є кухня, ігрова кімната, зал для проведення різноманітних заходів. Першою  вселилася жінка з трьома дітьми на ім’я Антоніна. Про «Дім Мама» дізналася від соціальних працівників.

- Нас мали направляти в Козятин, там теж є Центр для мами й дитини, -- розповідає пані Антоніна. – Але звідси я вже не хочу нікуди їхати. Нам тут дуже добре. Найменшому хлопчику два місяці. Одного разу він захандрив.. Мені допомогли доправити його спочатку в Центр матері й дитини на Старе місто, потім в обласну дитячу. Добре, що все гаразд. Ще одному сину цієї жінки на імя Володя 9 років. Є в матері й донечка Аліса, їй неповних два рочки.

- Вчора у Віталіка був день народження,- розповідає Володя. - Йому два місяці. Так само в цей день мама іменинниця, їй 36 років. Купувати подарунки у мене нема за що, то я їх тільки міцно розцілував.

За словами адміністратора Центру пані Юлії, матері з дітьми перебуватимуть тут безкоштовно. Поки що все фінансує Ольга Олександрівна, надалі сподіваємось на допомогу благодійників. Для цього створили міжнародний благодійний фонд з такою ж назвою «Дім Мама».

 

Правила перебування прості, але обовязкові

1.Пройти медичний огляд, щоб не було інфекційних захворювань.

2.Не пити, не палити, не вживати наркотики.

3.Виконувати обов’язки передбачені умовами перебування – чергувати на кухні, прибирати приміщення.

4.Доглядати за дітьми.

Адміністратор пані Юлія уточнила, що матері отримуватимуть також необхідну психологічну і юридичну допомогу. Такі послуги для них будуть безкоштовні. Час перебування у Центрі – до півтора року. За такий період вони мають або налагодити контакти з чоловіком чи родиною, підшукати житло. У Центрі допомагатимуть матерям не тільки в цьому, а й у пошуках роботи.

Контактні телефони кризового центру «Дім Мама»: (068)-8538002; (093)-00-66-822

Міжнародний благодійний фонд «Дім Мама»: Код ЄДРПО - 40479749

 Україна, 23234, Вінницька обл.,Вінницький р-н ,с.Лука-Мелешківська , вул.Верхня Нагірна,буд.38.

Банківські реквізити: рахунок 26008520869  АТ  “ Райффайзен Банк Аваль”, МФО 380805.

Тел.: +380674305535, +380674324330 Голова Правління (керівник) : Череватова Ольга Олександрівна   

Урочисте відкриття кризового центру «Дім Мама» відбудеться 1 червня об 11-й годині. Розпочнеться воно з приємної події – хрещення першого маленького поселенця, 2-місячного хлопчика Віталіка.    

                

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Victor Trach

    Дякуємо.
  • Елена Добровольская

    Дай Бог Вам здоровья крепкого и Господнего благословения.Вы молодцы.
  • Anita Zachar

    Молодчинка ! Дуже жаль ,що у нас мало таких Людей.
  • Мама Дiм

    Доброго дня! Кризовий центр "Дім Мама" створений для жінок, які опинились в складній життєвій ситуації, і щоб вони в тяжку хвилину не зкоїли помилку(аборт чи відмову від дитини) а залишилися зі своєю крихіткою назавжди. Жінки, яким потрібна допомога звертайтесь до нас на гарячу лінію центру.Контактні телефони кризового центру «Дім Мама»: (068)-8538002; (093)-00-66-822

    Міжнародний благодійний фонд «Дім Мама»: Код ЄДРПО - 4047974

    Україна, 23234, Вінницька обл.,Вінницький р-н ,с.Лука-Мелешківська , вул.Верхня Нагірна,буд.38.  Також запрошуємо до співпраці усіх небайдужих людей до чужого горя. Ви можете нам допомогти  зимовими речами,взуттям, харчами, памперсами та матеріальною допомогою. Так як центр збирає кошти на котел, аби малеча була в теплі. Банківські реквізити:

    рахунок – 26008520869 АТ “ Райффайзен Банк Аваль”, МФО 380805.



    Дорогі наші друзі, відео про Нашу чарівну,добру та чуйну засновницю Кризового центру "Дім Мама" Ольгу Череватову та про сам Кризовий центр.

    https://www.youtube.com/watch?v=oHrI_ml_VwA

    Анонимка reply Мама Дiм

    На мобильные номера невозможно дозвониться!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up