Новорічні ялинки: як вінничанам перевірити чи зелені красуні легальні?

Новорічні ялинки: як вінничанам перевірити чи зелені красуні легальні?

На календарі 28 грудня. До зустрічі Нового року залишились лічені дні. Як перевірити, що новорічне дерево зрубали не у лісі, а у спеціальному розсаднику?

У Вінниці триває продаж новорічних красунь. Лісгоспи продають новорічне дерево в середньому за 93 гривні за 1 погонний метр.
—  На сьогодні в реалізації ялинок лідирує ДП «Гайсинський лісгосп» (1928 шт.), ДП «Бершадський лісгосп» (1829 шт.), ДП «Вінницький лісгосп» (1658 шт.), — розказують у прес-службі «Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства»
Вінничан застерігають  не забувати перевіряти придбану ялинку на рахунок законності її заготівлі. Зробити це дуже просто.

Перевірити, чи легальна ялинка, можна за посиланням http://www.ukrforest.com/check.

Для цього потрібно зайти на сайт і внести у віконце номер із етикетки, яка прикріплена до ялинки.

Відео дня

Якщо ялинка зрубана легально, ви побачите у випадаючому меню місце, де вона була зрубана. Якщо ж у базі інформації про дерево немає – це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

Працівники Державного агентства лісових ресурсів України розробили додаток до смартфонів, який діє по такому ж принципу, що і сайт. Додаток можна скачати за посиланням: http://www.ukrforest.com/files/yalinka.apk

Якщо ялинка від браконьєрів, треба дзвонити:

  • на “гарячу лінію” Держлісагенства України - 0-800-604-473
  • у поліцію на “102”
     

Читайте також:

Вінничан запрошують зустріти «Новий рік по-європейськи». Що підготували?

Як працюватимуть вінницькі лікарні на новорічні та різдвяні свята

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Veronika Verbkina

    Яка різниця для покупця. Аж смішно))
  • Иванов Иван

    а яка ризныця для мене лыгальна вона чы ни. якбы дешева була и гарна.да к стати у нас на кристмас трии цины упали на  50% приежайте покупайте.

    Дмитро reply Иванов Иван

    куди приїжджати, адресу і телефон вкажи, і припиняй уже тим московським суржиком користуватись.

    Иванов Иван reply Дмитро

    мытро в сша. у вас же без виз чы без мозг шо лучше пидходить.да западенскым суржыком не корыстуюсь

    Дмитро reply Иванов Иван

    Иванов Иван reply Дмитро

    мытро сегодня видел Россия ограничела ввоз некоторых товаров с усраины так что сейчас заживете жрать будете до сра..чки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up