Ялинка, Санта, Дід Мороз: або що чекає вінничан на новорічні свята (ПРОГРАМА)

Ялинка, Санта, Дід Мороз: або що чекає вінничан на новорічні свята (ПРОГРАМА)
  • Святкувати новорічні дні розпочнуть з відкриття головної ялинки
  • Для городян та гостей міста у центрі Вінниці з’явиться безліч локацій: Резиденція Діда Мороза, караоке-шоу біля головної ялинки, «Food Weekend» та багато іншого
  • «Гулятимуть» майже місяць — з 19 грудня до 14 січня.

Святкування розпочнеться з 19 грудня. Саме на цей день, о 18-й годині, запланували відкрити головну ялинку Вінниці в Центральному парку. Як розказала заступниця міського голови Галина Якубович, відкриватимуть ялинку з роком:

— Традиційно новорічні дні у Вінниці святкують майже місяць. З 19 грудня ми відкриваємо нашу новорічну ялинку, оновлену резиденцію Діда Мороза, — розказала Якубович, — Програма заходів буде ще більш цікавою та яскравою. З'являться нові майданчики в місті. Зокрема, сквер «Ліверпуль».На відкритті ялинки буде гурт С.К.А.Й., а на закритті ялинки буде Ольга Цибульська.

Протягом місяця біля головної ялинки триватиме черговий фуд-фест. Спеціальним гостем вінницького «Food-Weekend» стане фіналіст шоу «Майстер шеф» Ігор Місевич. Він навчатиме городян як готувати вишукану, пікантну їжу.

Відео дня

Як відкривали головну ялинку минулоріч:
Тисячі вінничан спостерігали, як запалала новорічна ялинка (ВІДЕО)

Крім того поряд з ялинкою діятиме караоке-шоу «Зірка на Ялинці». Взагалі, поряд з ялинкою буде багато пісенних конкурсів: фестиваль колядок та щедрівок, рок-фест і навіть танцювальний марафон.

Запросять Санту Клауса

Неподалік від будівлі Вінницької міськради розгорнуть Новорічне містечко. Очільниця комунального підприємства «Центр концертних та фестивальних програм» Ольга Дернова розказала, що на ці свята це буде абсолютно нове місце.

— Цьогоріч з'являться нові будинки в новорічному містечку: будинок смаколиків, майстер-класів, нова Резиденція для казкових персонажів. А ще ми вперше запросили у Вінницю Санта-Клауса, — розказала Дернова. — Відкриватимемо цю локацію 19 грудня, о 16-ій годині. У цей час пройде традиційна святкова хода вулицею Соборною, у якій візьмуть участь кілька сотень казкових героїв.

Резиденцію розподілили між кількома «дідами», кожен з яких матиме свої дні:

Святий Миколай буде з 19 грудня по 24 грудня.

З 24 грудня по 28 грудня вперше у резиденції буде Санта-Клаус.

А з 28 грудня до 14 січня господарем Резиденції буде Дід Мороз.

— А точніше Дідів Морозів буде декілька — традиційно запрошуємо зіркових Дідів Морозів. Першим з них з'явиться Анатолій Борсюк, — сказала Ольга Дернова.

— Очікую, що серед "зіркових" Дідів Морозів з'явиться шоумен Олександр Теренчук. Будемо просити Бронюка (лідер гурту «ТІК»). Але ви розумієте, що це якраз той час, коли всі «косять». Дуже б хотілося побачити Узєлкова (вінницький боксер-авт.) та інших наших земляків, яких добре знає уся Вінниця, — додав вінницький шоумен Олександр Шемет.

Нова локація у «Ліверпулі»

Ще однією новацією стане новий майданчик для святкування — це сквер «Ліверпуль», який оновили цьогоріч. Тут з’явиться фото-зона, новорічна пошта та виступатимуть вуличні музики.

— У сквері «Ліверпуль» діятиме новорічна пошта, що ми робимо спільно з «Укрпоштою». Кожна людина зможе написати листа Святому Миколаю, Санта-Клаусу, Діду Морозу. Або привітати своїх родичів та близьких з інших міст. До того ж, там будуть виступати музиканти та з'являться інтерактивні ігри. Тут буде зупинятися новорічний трамвай, — сказала очільниця КП «Центр концертних та фестивальних програм» Ольга Дернова.

Як відкривали Резиденцію Діда Мороза у 2016 році
Миколай на лімузині та парад Дідів Морозів: відкрили казкову резиденцію

Фото-зони та інсталяції будуть й поряд з Новорічним містечком. До речі, Резиденція поблизу міськради стане центром для благодійників:

  • 22 грудня протягом дня збиратимуть іграшки, речі та подарунки для дітей-сиріт
  • 25 грудня можна буде передати вітальні листівки та подарунки для воїнів АТО

Вінницький шоумен також анонсував благодійну акцію, що відбудеться на новорічні свята.

— Ми започаткували ще минулого року таку акцію як «Вінницькі канікули» — запрошували до нас активних дітей та артистів з інших регіонів України. А цього року ми вирішили її трохи змінити. Нещодавно була трагедія у Калинівці, і ми не забуваємо про цих дітей. Запрошуємо дітей з кількох сіл, що потерпали від пожежі на полігоні, і вони будуть у Вінниці, святкуватимуть чотири дні з городянами та візьмуть участь в подіях.

Святкуватимуть і католицьке Різдво

Ще однією новинкою стане й те, що цьогоріч святкуватимуть 25 грудня. Нещодавно нардепи офіційно визнали ще одне Різдво святом, у яке буде вихідний.

Так от, цього дня, на майдані Незалежності, о 13-й годині, відбудеться відкриття вертепної композиції. Вінничани та гості міста побачать вертеп «Вифлеємська зірка».

Шостого січня у холі міськради буде діяти виставки дідухів «На щастя, на добробут, на врожай». Фігури зроблені мешканцями всіх районів та населених пунктів Вінниччини. А 7 січня на Європейські площі поставлять великий Новорічний дідух. Проте, на скільки він буде великий — поки що тримають у секреті.

— На ці свята буде багато сюрпризів, це вам обіцяємо. Тому від імені міського голови та міської ради запрошуємо на святкування Нового року та інших свят у Вінницю, — сказала наостанок заступниця міського голови Галина Якубович

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up