Новорічні рецепти: як готувати м’ясні страви і оригінальний десерт

Новорічні рецепти: як готувати м’ясні страви і оригінальний десерт
  • Вінницькі шеф-кухарі пропонують рецепти української (і не тільки) кухні
  • Ви дізнаєтеся, як приготувати свині ребра за незвичною технологією, качку з цитрусами, рульку в пиві і отримаєте фото-рецепт новорічного кексу

 

 

 

Відео дня

 

Віктор Палевський, шеф-кухар ресторану «Гетьман», каже, що 2018 — це рік жовтої собаки, отже на столі повинно бути те, що вона любить.

Віктор пропонує приготувати

Свині ребра за технологією низькотемпературного приготування.

 

Для цього потрібно:

ребра свині (м'ясні, товсті) 1кг;

гірчиця міцна 30г;

олія 50г;

сіль;

перець чорний мелений;

спеції, які використовуєте для маринування шашлику

Як готувати

Натираємо зачищені ребра спеціями, сіллю, змащуємо гірчицею і потім олією, даємо промаринуватися один день. Далі викладаємо ребра на деко, накриваємо ще одним деком чи фольгою і запікаємо при температурі 75-80 градусів 12-36 годин, це можна зробити вночі, а зранку дістати готові ребра. За такий тривалий час приготування вони стануть м'які й не втратять багато соку.

Ребра можна приготувати заздалегідь і потім доготувати (в холодильнику, охолонувші ребра стоять близько 2-3 днів без проблем). Готові ребра дістаємо з холодильника за 1 годину, щоб вони стали кімнатної температури і далі готуємо на кострі, вугіллі чи в духовій шафі близько 15-30 хвилин, в залежності від розміру. Можна також ребра змастити соусом барбекю за 5-10 хвилин до готовності.

 

Качка з цитрусами та яблучним соусом

Качка ціла близько 2кг;

гірчиця діжонська (але не в зернах, можна американську, якщо не знайдете) — 50г;

мед 30г;

оцет бальзамічний (або винний чи навіть лимонний сік, але не столовий оцет) 50г;

олія оливкова 50-70г;

сіль;

кориця;

мускатний горіх;

перець;

лимон — 1шт;

апельсин — 1шт (невеликий);

яблуко — 2-3 шт (бажано сорту «Семиренка»);

вино біле — 150 г

Змішуємо гірчицю, мед, оцет і поступово тонкою цівкою вливаємо оливкову олію, це наш маринад. Зачищену качку натираємо сіллю, мускатним горіхом і корицею(маленька щіпка, не перестарайтесь). Далі поливаємо маринадом і розтираємо. Цитруси обдаємо кип'ятком 2-3рази, щоб забрати з них гіркоту і запихаємо в качку, можна додати всередину ще тим'ян та розмарин по маленькій гілочці.

Викладаємо качку в рукав для запікання заливаємо також маринад, який залишився, додаємо також очищені яблука, нарізані дольками. І запікаємо близько 3-5 годин при температурі 120-150 градусів в залежності від розміру та духової шафи. Далі розкриваємо обережно рукав, зливаємо сік та яблука в чашу блендера й випікаємо качку без рукава ще 20-30 хвилин при температурі 180 градусів до золотої скоринки, тим часом перебиваємо до однорідної консистенції яблука і проціджуємо через сито, випаровуємо вино 1 хвилину і вливаємо пюре з яблук, випаровуємо до консистенції рідкої сметани, додаємо трішки цукру, якщо вино було сухе. Викладаємо, качку на тарілку і поливаємо соусом, або подаємо його окремо в соуснику.

Качку можна приготувати і без використання соусу та яблук. Лише в маринаді з цитрусами.

 

Рулька в пиві під часниковою скоринкою

рулька свина 1 шт.

пиво обов'язково темне 1л;

цибуля 1 шт;

морква 1 шт;

лавровий лист 2-3 шт;

перець духмяний 5горошин;

сіль;

часник 3-5 зубчиків;

олія 30-50г;

кріп чи петрушка 2-3 гілочки

Це продукт не дорогий в порівнянні з іншим м'ясом, наявність самого м'яса в ньому близько 50-40%, а решта — це шкіра, жир і кістка.

Рульку вибираємо без копита (його м'ясники самі обрубують на прохання), бажано задньої ноги, вагою приблизно 2-3кг.

Рульку замочуємо у воді на 1 годину, добре зачищаємо ножем, і промиваємо, заливаємо водою й кип'ятимо, після закипання зливаємо воду, промиваємо, заливаємо пивом і додаємо води, щоб покрити рульку повністю, каструлю вибираємо по діаметру рульки, щоб менше води пішло. Додаємо чищені овочі, спеції, сіль та варимо, знімаючи піну 3-5 годин до м'якості м'яса.

Далі можна її залишити в відварі щоб охолола. Її можна також зробити заздалегідь, а перед самим святом доготувати, для цього дістаємо рульку, змащуємо соусом із перетертого часнику, олії, зелені та щіпки солі й допікаємо в духовій шафі 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

 

Ще декілька порад для тих, хто вірить у прикмети. Що готувати у рік собаки?

— Краще за все готувати м'ясо, особливо з кісткою й овочі, які також полюбляє собака, — каже Віктор Палевський. — Варто відмовитись від делікатесів, так як вони цього не дуже люблять, риби також не повинно бути багато на столі.

Віктор вважає, що так як собаки пішли від вовків, а вони тварини, які тримаються зграї, тому й святкувати потрібно компаніями й не лише за святковим столом.

 

Новорічний кекс. Фірмовий фото-рецепт від кондитера Віталія Ксенчина

Для кексу (10 шт.)

Вершкове масло — 75 гр.

Цукор — 75 гр.

Яйця — 2 шт

Молоко — 100 гр.

Мука — 100 гр.

Какао — 20 гр.

Розпушувач — 2 гр.

Вершкове масло + цукор збиваємо до біла + яйця + молоко + борошно + какао + розпушувач — все збиваємо.

Для декору:

Вершки (30-32%) 200 гр.

Пудра — 60гр.

Горіх — 30гр.

Вершки збиваємо з пудрою і додаємо зелену фарбу

Шоколад — 90гр.

Вафельний конус — 3шт.

Мішок 2 шт.

Харчова фарба зеленого кольору

Фото-рецепт

1.

2. 

 3.

4.

5.

6.

7. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.

8.

9.

10.

11.

12.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up