Нові котельні, електрокари, сонячні батареї. Як у Вінниці формують ідеї, інновації та винаходи

Нові котельні, електрокари, сонячні батареї. Як у Вінниці формують ідеї, інновації та винаходи
  • Фахівці важливих для Вінничани підприємств та компаній сфери енергетики щомісячно вже понад два роки збираються, щоб знайти методи покращення енергоефективності у різних сферах життя.
  • Вперше на зустріч спеціалістів з питань енергетики потрапила журналіст «20 хвилин». Що цікавого для пересічних споживачів дізналась? 

Для Громадської організації «Кластер Енергетичний Пул» — це 23-тя організована зустріч однодумців. Фахівці з питань енергетики щомісяця збираються обговорити новинки галузі енергозбереження, ознайомитися з майбутніми подіями сфери енергетики, знайти натхнення та презентувати власті проекти. Цього разу журналіста запросили подивитися і послухати про це.

«Енергетичний Пул», простими словами, — це організація людей за інтересами. Місце, де можна дізнатися більше про новини сфери енергетики та просто прояснити деякі моменти для себе. Загалом у організації 12 офіційних учасників. На захід 30 січня зареєструвалися близько 60 людей.

Відео дня

— Як починалася наша діяльність? — розказує голова Кластеру Віктор Дядькович. — Під час першої зустрічі нашого майданчику мова йшла про постачання денного світла у приміщення, у яких неможливо встановити вікна (шахти метро, підвали). Далі цікаві теми йшли одна за одною, навіть розглядали можливості використання водню у якості палива для автомобілів. Енергоефестивність в будівництві — ми розглядали утеплення будинків та абсолютно усіх типів приміщень, у тому числі виробничих. Також говорили про сільське господарство та можливість використання електричної тяги у ньому...

Віктор Дядькович

Представники Кластеру, нагадаємо, брали участь у Ярмарку інновацій з шістьма презентаціями, одна з яких отримала грошову винагороду у вигляді 10 000 гривень. Детальніше про це можна прочитати ось тут.

— Одного разу ми просто вирішили, що можна було б зібрати майданчик для усіх фахівців та користувачів. Для тих, хто виробляє енергію, для тих, хто споживає енергію. Ми створили місце для комунікації виробників обладнання, користувачів, інженерів, експертів у галузі і фінансові установи, — розповідає голова організації. — Так і з’явився на світ наш Кластер.

Віктор Дядькович та Максим Бойчук

Сьогодні до рядів учасників «Енергетичного Пулу» офіційно приєдналась «Промавтоматика Вінниця». На зустрічі був керівник напрямку альтернативних джерел Максим Бойчук.

— На сьогоднішній день ми виходимо на ринок з новим продуктом — будівництвом сонячних електростанцій під зменшення власного споживання, — розповідає він та каже, що вже на наступному засіданні Кластеру з презентацією виступить СЕО «Промавтоматики» Михайло Ганчук, де розповість докладніше про їдеї їхньої компанії.

Максим Бойчук

А цього разу з презентацією виступав Ігор Круликовський — Кращий винахідник України 2016 року та директор PRODUCTS FROM UKRAINE LTD. Він розповів про способи зниження тарифів на опалення на 45-50%. Пояснював, чому для Вінниці зараз важливо реконструювати старі котельні та будувати нові, за сучасним проектом. Також піднімав нагальне питання сортування сміття. 

Ігор Круликовський

Після закінчення презентацій учасники задавали один одному питання, ділитись ідеями та проектами, дискутували. Запрошеним гостем був радник міського голови Валерій Коровій.

Валерій Коровій

До прикладу, Ігор Рябуха, що сам переробив два звичайні автомобілі на електронні та виготовляє власні сонячні батареї, розповів, як нещодавно надихався на нові створення, вперше побувавши у Німеччині. Також винахідних охоче розповідав про свої електрокари та запрошував колег подивитися на результати його роботи на власні очі.

Ігор Рябуха

— Наші заходи — це величезна можливість об’єднатись людям, у яких спільні інтереси та схожі у діяльності та тематиці роботи, — пояснив голова Кластеру Віктор Дядькович і запросив зацікавлених приєднуватися до їх заходів. 

Аби приєднатись до Кластеру, побувати на їхній зустрічі і побачити все власними очима, можна написати на поштову скриньку голові Кластеру Віктору Дядьковичу: [email protected].

Зустрічі відбуваються раз на місяць на території Вінницької Торгово-Промислової Палати.


Читайте також:

Ярмарок розробок та інновацій для бізнесу: від робота з алкотестером до ІТ-платформ

До 14 мільйонів на освітлення отримає Вінниця від Північної екологічної фінансової корпорації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up