«Незаслужено образили лікарів» Чому медики «гальмували», коли патрульні привезли до них хвору дитину

«Незаслужено образили лікарів» Чому медики «гальмували», коли патрульні привезли до них хвору дитину
  • Патрульні супроводжували до лікарні авто вінничан в яких захворіла дитина.
  • Згодом в мережу виклали відео, де видно, що патрульний кричать у травмпункті: "Дитина не дихає!", а лікар на них дивилась декілька секунд без слів, лише махнула рукою.
  • Реакція лікарів обурила користувачів у фейсбуку.
  • Чому лікарі не поспішали допомогти — пояснив їхній колега: травматолог-ортопед дитячої обласної лікарні Андрій Карпович.

Нагадаємо, 9 листопада близько 8 години вечора на вулиці Соборній патрульні зупинили водія, який проїхав під дорожній знак 3.2 (Рух механічних транспортних засобів заборонено). В цю мить до патрульних звернувся схвильований водій, який проїжджав повз: «Поліція, допоможіть супроводити до лікарні, у нас дитина не дихає!».

Патрульні одразу на це відреагували та супроводили машину з дитиною до лікарні за 4 хвилини.

Після оприлюднення відео з камер поліцейських — вінничани були незадоволені роботою лікарів. Писали, що вони «гальмують». 

Відео дня

Вчора, 18 листопада, Андрій Карпович написав пост у фейсбук, де виправдовує своїх колег.

— У коментарях змішали моїх колег, людей з якими я чергую, людей які 24 години на добу надають допомогу і рятують життя дітям цих самих коментаторів. Незаслужено образили чудову людину і фахівця Ніну Вікторівну. Ображали лікаря Юрія Анатолійовича і взагалі весь наш колектив, — пише лікар у своєму пості.

Коментар з фейсбук про інцидент
Коментар з фейсбук під інцидент

Чоловік перелічує усі деталі:

  • по приїзду їх ніхто не зустрічав з тієї причини що ніхто і не повідомив. У подібних ситуаціях швидка телефоном нам передає інформацію і ми дружною командою чекаємо біля входу (повірте таке не раз бувало)
  • патрульні (без дитини) забігли в травмпункт і там до першої ліпшої людини (ним виявився рентгенолог Ніна Вікторівна) почали кричати і щось пояснювати. Вона сказала і показала куди йти, де є лікар, але патрульні чомусь далі стояли в коридорі і кричали що дитина не дихає. Природно Н.В. стояла і дивилася на них з подивом - вони кричать, дитини немає, що робити? Куди йти ? Не зрозуміло .
  • у цей час уже вийшов лікар Юрій Анатолійович і через секунду з'явилися батьки з дитиною на руках. Він направив їх в оглядову на кушетку (Не класти ж в коридорі на підлозі).
  • дитина дихала, так дихання було поверхневе і утруднене, але було.
  • далі відео не знімали і як розвивалися події далі, як надавали допомогу, роботу наших докторів, ми не побачимо і не дізнаємося.

Також чоловік додав до посту скріни незадоволених вінничан.

— Я вибрав найцікавіші коментарі і зберіг, хочу щоб колеги теж прочитали, нехай знають як люди нас люблять і поважають, — додає Карпович.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Юрий Бондарук

    Безкоштовна порада: звертайтесь в аптеку, там Вам і діагноз поставлять і ліки пропишуть МИТТЄВО, без попередніх записів і без всяких там ненужних аналізів, МРТ і рентгенів)))

    Олексій reply Юрий Бондарук

    В точку. Навіть додам — консультація і впарювання вже включено в ціну.

    Читач reply Юрий Бондарук

    И при элементарной простуде дадут хороший антибиотик, да так что потом - при серьезной проблеме  окажется, что организм на антибиотики уже не реагирует. А потом  снова обвинять врачей - не помогли, не спасли.
  • fank franko

    Та біда в тому,що у нас лікарі не несуть ніякої відповідальності за життя та здоров'я пацієнта.Виживе то виживе,помре то помре.Таких лікарів потрібно миттєво звільняти з відповідним записом у трудовій і не дивлячись на попередні заслуги.На "лаврах" нехай відпочивають на пенсії,а тут живі люди і рахунок іде на секунди!

    Олексій reply fank franko

    Несуть, щей як несуть. Просто тема дуже слизька і має купу якщо.

    Юрий Бондарук reply fank franko

    Раз вже мова пішла про ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, то чому її НІХТО у нас не несе? Чому ВИКЛЮЧНО лікарі мають нести якусь там відповідальність? Бо це повязано з людським життям? А автослюсар, що лізе до тормозів, а будівельник, що "кладе" стіну в мороз, а коп, що не вміє стріляти і водити авто, а суддя, що бере хабар і відпускає вбивцю - це не пов'язано з ЛЮДСЬКИМ ЖИТТЯМ? Тож давайте починати з себе, моралісти.

    Читач reply fank franko

    А врачи - всемогущие? Богатейшие люди  планеты, к услугам которых  светила медицины, которых нельзя обвинить в предвзятости  и материальной незаинтересованности, - и те умирают от тяжелых неизлечимых болезней.
    Умиляют люди, для которых одно решение проблемы - всех уволить. Можно подумать, что сам - гений своего дела, всё делать в совершенстве.
    (Есть же люди - лишь бы критиковать. Их даже на порог мед.колледжа нельзя допускать, потому что не по Сеньке шапка, но рассказывают, как плохо работают квалифицированные специалисты.)
  • Юрий Бондарук

    Без сумніву - є серед нас медики, що "прогуляли пари", або "вивчились за свиню". Не раз таких зустрічав. Але в основному - це люди, які прийшли в медицину з бажанням допомагати хворим. Но... престиж професії лікаря НИНІ поступово зведений нанівець! Низькою зарплатнею, соціальним приниженням, ЮРИДИЧНОЮ НЕЗАХИЩЕННІСТЮ, такими от постами. Радянське правило: "ПАЦІЄНТ ЗАВЖДИ ПРАВИЙ" призвело до того, що любе чмо може обгадити медичного працівника, як йому хочеться БЕЗПОКАРАННО!!! Мало того, ще й головний лікар тобі "випише", тому що: читай вище))). Медики сьогодення - це альтруісти, які ледве "тягнуть" свої сім'ї і не кидають професію, тому що ЖАЛКО зусиль, (безсонних ночей), років навчання і затрачених НА ЦЕ НАВЧАННЯ коштів. Все життя в медицині, але дітям своїм НЕ БАЖАЮ ТАКОГО ЖИТТЯ!

    Олексій reply Юрий Бондарук

    Дійсно, це тримається здебільшого на альтруїзмі, на виборі та на доброму слові. За 200$ у місяць там не тримаються.
  • Олексій

    Лікарі отримують з/п ~4000грн, тому, бобіки, ідіть на юг. Отримали те, за що голосували. Попередники хоч якось виправити це намагались.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up