Небезпечні переходи та перехрестя, чистота міста та плигалки. Огляд петицій тижня

Небезпечні переходи та перехрестя, чистота міста та плигалки. Огляд петицій тижня
  • У Вінниці щоденно з'являються нові петиції від містян. Звернення стосуються різних сфер життя.
  • Ми переглянули, що подавали вінничани з 29 листопада, та ці петиції об'єднали у матеріалі.
  • Прогляньте звернення та проходьте опитування, яке допоможе визначити першочергові зміни для міста.

Сайт «Е-dem місцеві петиції» — платформа електронної демократії. На ній вінничани можуть подавати різноманітні звернення на які, на їх думку, має звернути увагу міська влада. Якщо петиція набирає необхідну кількість голосів — вона йде на розгляд та отримує відповідь від мерії.

Протягом тижня вінничани написали вісім петицій. Розповідаємо далі, про що в них іде мова.

Прибрати конструкцію катка

Першою петицією на цьому тижні стало звернення Станіслава Мостовича.

Відео дня

— Прошу прибрати конструкцію катка на Тиврівському шосе. Стоїть він посеред острівця кругового руху, закриває весь огляд, конструкція розмальована, відволікає водіїв, — йдеться у петиції. — Поставте Оптімус Прайма. Але просто коток розмальований, це річ яка явно не вписується на даному виїзді.

Звернення підписали 20 людей з 350 необхідних.

З'єднання об'їзного шосе Вінниці

На трансформері Станіслав не зупинився і подав 29 листопада ще одну петицію. Її підтримали 83 людини.

— Прошу з'єднати об'їзне шосе Вінниці, а саме від Немирівської розв'язки (вулиця Черкаське шосе) до Тиврівського шосе (кільце на Луку). Тобто відрізок Т0204. Зробити належне асфальтоване покриття та освітлення дороги!!! На сьогодні цей відрізок знаходиться в жахливому стані. Жодного освітлення, дорога вся в горбах, — цитуємо звернення. — В майбутньому має бути кільце навколо міста із ще одним мостом. Тож прошу закінчити об'їзне шосе.

Реконструкція сходів у парку Кумбари

29 листопада Олена Люлько запропонувала закласти бюджет на наступний рік щодо реконструкції туристичної візитівки Вінниці — сходи у парку Кумбари по вулиці Миколи Оводова.

— Вони перебувають у неналежному стані, з-під ніг у прямому сенсі відколюються брили каміння, що може призвести до нещасного випадку позаяк місце є популярним серед молоді та батьків із дітьми, — йдеться у петиції. — Акцентую увагу на тому, що Вінниця всьоме поспіль стала лідером рейтингу найкомфортніших міст для життя в Україні, тому є неприпустимим поточний стан сходів в центрі міста.

Петицію підписали 62 людини з 350 необхідних.

Встановити стенд із безкоштовними плигалками (скакалками)

Цікаву пропозицію 30 листопада висунув Сергій Московко.

— Прошу у ЦПКіВ м. Вінниці облаштувати зону для займання скипінгом: облаштувати зону гумовими килимками, встановити стенд із безкоштовними бісерними плигавками (скакалками) під різний зріст, забезпечити відеоспостереження з метою недопущення знищення інвентарю, 1 йдеться у звернені. — Даний вид фізично активності є відмінним способом тренування серцево-судинної системи, зміцнює імунітет та покращує пам'ять людини.

Петицію підписали 64 людини з 350 необхідних.

Реставрація «Шоколадного будинку»

Наталія Баланюк просить виділити кошти на реставрацію «Шоколадного будинку» (навпроти музею Вінниці). Каже, що він може стати не тільки туристичною родзинкою міста (бо він гарний), але й культурним об'єктом.

— Там можна було-б проводити молодіжні, і не тільки Віденські бали з прекрасними бальними танцями для тих, хто прагне спілкування, краси та вишуканості. Облаштувати кімнати для занять в цікавих гуртках для різних вікових груп, проведення благодійних виставок зі збором коштів на різні загальноміські потреби, — йдеться у зверненні. — Цей будинок, з його надзвичайною історичною атмосферою, міг би стати осередком об'єднання громадян нашого міста. Вінничани — підтримайте облаштування центру нашого об'єднання!

Петицію підписали 177 людей з 350 необхідних.

Створення об'єднань, відповідальних за чистоту міста

Юлія Погоріла 3 грудня підняла питання про створення спеціальних служб, що займатимуться підтримуванням чистоти у місті та приміських населених пунктах Вінниці. 

— На сьогодні більшість територій вільного користування (парки, вулиці, сквери) знаходяться у неналежному стані — відсутнє технічне устаткування для догляду за рослинністю, невелика кількість контейнерів для сортування відходів, відсутні відповідальні за чистотою паркових зон (П'ятничанський парк та Лісопарк, які потребують очищення), — цитуємо петицію. — Офіційні утворення дадуть змогу вирішити цю проблему. Запропоновані об'єднання дадуть змогу: створити нові робочі місця, покращать екологію та зовнішній вигляд населеного пункту. Прошу долучитися до створення об'єднань громадян, які необхідні для налагодження контролю за дотриманням та виконанням громадянами обов'язків. Громадяни повинні усвідомлювати відповідальність за засмічування узбіч, вирубку рослинності та навіть байдужість до проблеми. Прошу прийняти до розгляду.

Цю петицію підписали всього сім людей.

Організація дорожнього руху

Мова про перехрестя вулиці Хмельницьке шосе. Автором петиції є Олександр Булгаков. Його ідею підтримала лише одна людина

— У зв'язку зі збільшенням транспортних засобів на в'їзді у місто зі сторони західного вокзалу дуже важливим є пропускна властивість двох смуг по вулиці Хмельницьке шосе в напрямку центру міста. При повороті ліворуч до дитячої обласної лікарні, водії змушені зупинитись та пропустити ТЗ, що рухаються у зустрічному напрямку, тому ліва смуга втрачає повністю пропускну властивість. Відбувається затор, — йдеться у петиції. — В той час, як на зустріч, з перехрестя Воїнів інтернаціоналістів в напрямку дит. обл. лікарні задіяна лише одна смуга. Крайня ліва тільки ліворуч, її продовженням є близько 90 метрів не задіяного простору на дорозі. Пропоную розглянути можливість організації дорожнього руху відповідно до складеної схеми дорожнього руху (додається), використавши вільний простір для розмежування транспортних потоків, відокремлення смуг розгону, додаткового світлофорного регулювання. Дана організація не потребуватиме розширення проїзної частини, збільшить пропускну властивість даної ділянки та зробить проїзд перехресть безпечнішим.

Підвищення безпеки пішохідного переходу на вулиці Янгеля поруч з СК Нокаут

Останньою на цьому тижні стала петиція від Максима Костелей.

— Хочу звернути вашу увагу на пішохідний перехід на вулиці Янгеля, який сполучає зупинку трамвая «Муніципальний ринок» та сам ринок. Цим переходом користується багато категорій громадян: мешканці прилеглих територій, відвідувачі ринку, студенти університету, відвідувачі СК Нокаут, зокрема дитячих гуртків, — йдеться у петиції. — Нещодавно, дана зупинка трамваю стала кінцевою, що підвищило навантаження на вищезазначений перехід.

Чоловік наводить проблеми переходу:

  • Недостатня освітленість у вечірній та нічний час.
  • Довгий прямий відрізок дороги, який спонукає водіїв до збільшення швидкості.
  • Стихійна парковка у межах 10 метрів до переходу — авто заважають водію побачити пішохода.
  • Відсутність пониження бордюру з обох сторін переходу — маломобільні громадяни не можуть швидко звільнити проїжджу частину.
  • Трамвай й трамвайна колія, які можуть заважати завершенню маневру пішоходам.

— Пропоную розглянути можливість підвищення безпеки пішохідного переходу на вул. Янгеля, який сполучає зупинку трамвая «Муніципальний ринок» та сам ринок поруч з СК Нокаут, — підсумовує автор петиції.

Опитування

Яка із перелічених петицій має бути першочергово виконана міською владою?

 

Читайте також:

За крок до відкриття. На Замості завершили реконструкцію спорткомплексу «Аква-Він»

Пожежа залишила без даху над головою три сім'ї. Людям потрібна допомога

Рекорд України. Ветеран АТО з протезом ноги протягнув 16-тонний літак Ан-24

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up