«Не російській владі вказувати, як нам вшановувати героїв», - відповідь Моргунова Путіну

«Не російській владі вказувати, як нам вшановувати героїв», - відповідь Моргунова Путіну
  • Путін бурхливо відреагував на встановлення в Вінниці пам’ятника Симону Петлюрі.
  • Відповідь мера Вінниці не забарилась та була не менш бурхливою.

Президент країни-агресора Путін обурливо відреагував на встановлення в центрі Вінниці пам’ятника Головному Отаману військ УНР Симону Петлюрі. Ми писали про це в публікації «Путіна обурило відкриття пам'ятника Петлюрі у Вінниці. Що каже?».

Мер Вінниці Сергій Моргунов прочитав про бурхливу реакцію та написав відповідь на своїй сторінці в ФБ.

Моргунов засуджує те, як у російській пропаганді переписують історію Київської Русі.

Відео дня

«Як в часи СРСР, так і тепер у Росії з вивченням історії на основі історичних фактів справи йдуть дуже погано. Їх пропаганда весь цей час тільки тим і займається, що переписує історію України. Як колишній викладач історії, як я можу реагувати на брехню та міфи, наприклад, про «їхнього» князя Володимира, «їхню» королівну Анну, Русь?! Здається ж усі знають, що спочатку була Київська Русь, і лиш потім на болотах з’явилось Московське князівство. Але ж ні – у російських пропагандистів все по-іншому», - пише мер.

Колишній викладач історії обурюється й  пересмикуванням з українськими Визвольними Змаганнями.

«Лідерів Української Народної Республіки, які боролись за незалежність України сто років тому, більшовицька влада взагалі намагалась стерти і знищити і фізично, і в історії – очорнити вигадками і міфами. Це і Петлюра, і Грушевський, і Скоропадський, і інші державні діячі та військові лідери. Маємо пам’ятати, що під час Перших Визвольних Змагань 1917-1922 років більшовицька Росія фактично розв’язала повномасштабну війну проти України, яка також починалась як гібридна.

«Найбільшою перешкодою для визнання суверенності України є гіпноз самого імені Росія. Цей гіпноз треба розвіяти, особливо в Америці та Франції», - це, до речі, цитата саме Симона Петлюри, яка була актуальна і тоді, і зараз. І ми є свідками того, що ні США, ні Франція вже цьому гіпнозу не піддаються. І що приємно, Президент Франції Еммануель Макрон на відміну від російського візаві знає українську історію доби Київської Русі і зокрема київської княжни Анни Ярославівни», - зазначає Моргунов.

Мер Вінниці закликає знати свою історію.

«Наш народ сто років тому дуже важко боровся за незалежність і, на превеликий жаль, тоді її не здобув. А ми маємо знати свою історію і не повторювати її помилок. Тим більше зараз, коли та ж сама країна веде гібридну війну на українському Сході, і наші воїни вже 4-й рік боронять територіальну цілісність нашої держави», - повідомляє посадовець.

І в кінці свого посту Сергій Моргунов зазначає, що «не російській владі вказувати українським містам та громадам, як вшановувати своїх героїв».

«І російській пропаганді тут робити нічого. Безперечно, в українських істориків ще дуже багато роботи над тим, щоб повернути історичну правду про ті події і про тих історичних постатей. Саме тому ми створимо Музей «Вінниця – Тимчасова Столиця УНР», щоб показати факти, і серед іншого – розвінчати міфи та брехню, які насаджувались спочатку радянською історіографією, а тепер кремлівською пропагандою», - закликає вінничанин.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Пупкин Вася

    Тогда следуя логике Моргунова , если тогда отстояли бы незалэжность , то сейчас на Украине не было Закарпатья , Ив.Франковской обл., Львовской обл., Тернопольской обл, Черновецкой обл, Волынской обл, Ривненской обл , Одесской обл , и Донбаса с Крымом ! Хотя Крым и Донбас уже не Украина
  • Пупкин Вася

    А против Израиля высказаться слабо ? Израиль вызказался против Петлюры - убийцы и организатора еврейских погромов .
  • Vladimir Sviridov

    Треба ще встановити памятник "невідомому кіллеру" який би прибрав ПТНХ

    Задунайский Торонтуй reply Vladimir Sviridov

    Займись этим вопросом.

    Пупкин Вася reply Задунайский Торонтуй

    У него диван незаводится )))
  • Nonstop

    Единственная возможная реакция в данном случае "Пшел нах куйло".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 11:01 Понад 10 вулиць Вінниці нині без світла: причина відключення та терміни 10:14 Є руйнування та загиблі серед цивільних: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up