Не робіть «ялинкових кладовищ». Куди подіти новорічну красуню після свят?

Не робіть «ялинкових кладовищ». Куди подіти новорічну красуню після свят?
  • Головним атрибутом в оселі на Новий рік та Різдво є ялинка.
  • Живе дерево ми прикрашаємо, та воно нас радує не один день.
  • Однак приходить час, коли святкового дерева треба буде позбутися.

В ЕкоВін просять не створювати «ялинкових кладовищ» після різдвяних свят. Для цього вони розповіли, що робити з деревом по закінченню святкування.

Куди подіти новорічну красуню після свят: можна залишити на ваших контейнерних майданчиках або поставити на базі підприємства «Вінницязеленбуд» за адресою вулиця Максимовича, 24.

— Вивезення з даних майданчиків буде здійснено безкоштовно на замовлення вашої управляючої компанії (ОСББ, ЖЕК, тощо), — йдеться у повідомленні. — Дані ялинки будуть подрібнені та використані як підсипка шляхів на полігоні, а також частина буде використана в якості палива для котельні підприємства. Уся деревина буде використана в якості палива для міських котелень, аби обігріти Вінницю.

Відео дня

 

Читайте також:

Два телеканали показали вітання Порошенка замість Зеленського

ФОТО ДНЯ. З Новим роком вінничан привітали кінологи та їх чотирилапі напарники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Оксана Тютюнник

    А в Ековіні не хочуть розповісти, навіщо ми сортуємо сміття, адже потім все одно в одну машину скидається?!?
  • Надія Мізяківська

    Я за запах! Хоча подумую надалі купити несправжню .по вашому, то й свиней не треба вирощувати, бо потім їх доводиться колоти ..і курей, качок,гусей.цю тему можна розвивати

    Артур Ткаченко reply Надія Мізяківська

    Надія Мізяківська Про раціональнк використання ресурсів чули ? Ви купуєте свинину навіщо ? Що полежала в холодильнику і її потім викинути ?

    Артур Ткаченко reply Надія Мізяківська

    Надія Мізяківська Тобі їжа потрібна для "виживання", а ялинка тобі для чого ?
    За запах, купи гілочку і нюхай !
  • Vyacheslav Zagorsky

    Що не новорічні свята, то знову цей спір. Я особисто користуюсь штучною вже більше 10 років постійно. До цього періодично теж використовував штучну. Але це особистий вибір кожного. Ці ялинки для того і вирощують, щоб продати на новорічні свята. Підприємці розраховують на ці продажі. Давайте не будемо вирощувати і продавати кіти, не будемо ходити з гілками верби до церкви, не будемо вирізати зілля на зелені свята і  т.д. Без цього теж можна обійтись. А що вже казати про біоенергетичну деревину, яку для того і вирощують щоб спалити. В усьому має бути розумна межа.  
          Про екологію  виробництва штучних ялинок взагалі можна довго говорити. Не відомо ще що для природи шкідливіше - вирубка живих ялинок, чи виробництво штучних.
  • Артур Ткаченко

    Зрубати дерево, якому потрібно рости мінімум років з 3-5 та щоб воно в тебе вдома простояло максимум місяць... в мене слів не має...
    Здохнете якщо ялинки вдома не буде ?

    Андрей Засимович reply Артур Ткаченко

    А ви м'ясо їсте?....

    Артем Мізяківський reply Артур Ткаченко

    Tkachenko Arthur так їх вирощують, щоб продавати, не будуть купувати, то і садити не будуть...

    Ольга Гуцал reply Артур Ткаченко

    Я теж не підтримую того, щоб вирізали ялинки. У мене вже 11 років стоїть не жива і так само приносить новорічну радість. А без запаху ялинки можна прожити...

    Люся Шевченкова reply Артур Ткаченко

    Повезут в Зоопарк

    Irina Aleksandrovna reply Артур Ткаченко

    А що сказати за тих продавців які продавали і не ус упали ціну... Бачила коли вони пакували ялинки і сосни на прицем.. Куди вони їх подінуть...?

    Irina Aleksandrovna reply Артур Ткаченко

    Tkachenko Arthur то може запитання має стояти до продавців ялинок, які оптом скуповують або вирубують щоб доповнити свій бюджет... 1➡️зрубав 2➡️продав 3➡️купив?! З чого почнемо?

    Галина Шарапова reply Артур Ткаченко

    Tkachenko Arthur бо людішкам треба запах від живої ялинки🙄.Без запаху точно їм щось зробиться.

    Андрей Засимович reply Артур Ткаченко

    Tkachenko Arthur а якщо не зрубати, а купити легальну то навіть користь є.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up