Не дитячі майданчики: через неякісні гойдалки та гірки травмувалося 100 дітей

Не дитячі майданчики: через неякісні гойдалки та гірки травмувалося 100 дітей

На дитячих майданчиках області за неповний рік травмувалося 100 дітей. І це ще не повна статистика. Про ситуацію з безпекою на майданчиках розповіла прес-служба прокуратури області.

Яка статистика травм на дитячих майданчиках?

За даними травматологічного пункту Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, цьогоріч до них надійшло близько сотні звернень з приводу травм, отриманих дітьми на майданчиках.

Загалом сказати скільки таких випадків не можна, адже ніхто не веде такої статистики.

Відео дня

— Лише в поодиноких випадках батьки звертаються до компетентних органів щодо встановлення обставин та винуватців травмування їх дітей на майданчиках. Аби попередити, зменшити ризик травмування дітей на ігрових майданчиках, важливо вчасно виявити ті конструкції, які перебувають у незадовільному стані, не підлягають відновленню, аби взагалі провести їх демонтаж та відремонтувати гойдалки, які можна ще використовувати, — зазначають у прес-службі прокуратури області.

Скільки скарг розглянули цьогоріч?

За даними прокуратури, в області є майданчики, які експлуатуються протягом декількох років без належної документації, яка б підтверджувала безпеку їх для життя і здоров’я дітей.

З початку року судом розглянуто та задоволено 5 позовів пред’явлених прокурорами Вінницької області до ряду органів місцевого самоврядування на території яких встановлено дитячі майданчики. Їх зобов'язали провести роботи з їх технічної інвентаризації та паспортизації. Це два позови перебувають на розгляді у суді.

— До прикладу, на території міста Погребище Вінницької області розміщені три ігрових майданчики, які перебувають на балансі ради. Проте, дотепер, міською радою не розроблено і не затверджено план інвентаризації та паспортизації цих майданчиків, — додають у прокуратурі.

Опитування

У якому стані дитячі майданчики у вашому дворі?

Куди звертатися зі скаргами, якщо виявили небезпечний дитячий майданчик?

Порядок на дитячих майданчиках контролюють служби та органи, у яких вони на балансі. Варто з'ясувати це та звернутися зі скаргою, якщо ви помітили небезпечні для дітей конструкції.

У разі бездіяльності цих органів і служб ви маєте право звернутися до прокурора.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пня

    жах
  • Nicosina D

    Щоб дитячі майданчики не ламалися, треба щоб там відповідна вікова категорія була, а не вгашені чимось наркомани скакали по ночам чи п'яні здорові дівки, тоді буде порядок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up