Нацгвардійці роблять щеплення проти дифтерії: від командира – до солдата

Нацгвардійці роблять щеплення проти дифтерії: від командира – до солдата
Нацгвардійці в/ч 3008 дослухалися до рекомендацій медиків і масово роблять щеплення проти дифтерії
  • У військовій частині 3008 Нацгвардії України масово роблять щеплення, аби не захворіти на дифтерію
  • Приклад підлеглим подав командир частини
  • Профілактичні заходи у підрозділі триватимуть до кінця листопада

Про те, як відбувається процедура, розповіла прес-офіцер в/ч 3008 старший лейтенант Анна Тітовська. Насправді щеплення – справа добровільна, але це єдиний спосіб уберегти себе від захворювання на підступну недугу. Тому військові дослухалися до звернень медиків. Приклад подав командир частини. На кого, як не на командира, рівнятися офіцерам і солдатам? Тому у ці дні біля медичного пункту можна побачити багато військових.

Вони шикуються у чергу на огляд до лікаря. Після перевірки температури тіла, артеріального тиску, стану горла, медик приймає рішення: якщо пацієнт здоровий – його направляють до кабінету щеплень.

Першим вакцинувався командир частини полковник Володимир Джула.

Відео дня

-Якщо медики стверджують, що щеплення єдиний спосіб не захворіти на дифтерію, маємо їм вірити і слідувати рекомендаціям, - каже полковник. – До того ж, вони уточнюють, що щеплення проти дифтерії треба робити через кожні 10 років. Наші гвардійці несуть службу за межами частини та знаходяться в постійному контакті з цивільним населенням. Треба убезпечити себе. Вакцина страхує не тільки від ускладнень, а й від можливих летальних випадків. Звичайно, це справа добровільна, але ми працюємо над тим, щоб максимально провести вакцинацію серед військовослужбовців строкової та контрактної служби.

Заступник командира частини підполковник Дмитро Сьомак прийшов вакцинуватися разом із дружиною. Подружжя вважає - це єдиний метод захиститися від недуги.

-У нас у родині всі вакциновані - ми з дружиною, обов'язково діти. Здоровий колектив - це запорука успішного виконання службово-бойових завдань - зазначив з підполковник.

Начальник медслужби частини капітан Вадим Кириченко нагадав про погіршення епідеміологічної ситуації. Тому вакцинація обов’язково потрібна кожному військовослужбовцю.

-Щеплення – важливий фактор попередження захворюваності, - каже медик-офіцер. - Негативних проявів під час і після вакцинації у нас не було.  

Медпрацівник нагадує військовослужбовцям про симптоми гострого інфекційного захворювання, яким є дифтерія. Починається як ангіна - з болю у горлі та високої температури. З часом на мигдалинах утворюється сірий наліт і плівка, які можуть призвести до задухи, розповідають медики. Збудник недуги - дифтерійна паличка, яка виділяє токсин. Головне пам’ятати, що ця хвороба поширюється повітряно–крапельним шляхом. Тому її дуже легко підхопити, наголошують лікарі.

Профілактичні заходи у військовій частині триватимуть до кінця місяця.  Додатково медики роблять щеплення і проти кору новобранцям, які щойно переступили поріг військової частини.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій

    В лікарні нема вакцини,  пропонують її придбати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up