Нацгвардійці прийшли здавати кров, а їм назустріч дівчата-красуні

Нацгвардійці прийшли здавати кров, а їм назустріч дівчата-красуні
У такому місці військові ніяк не сподівалися зустріти красивих дівчат...
  • У Всесвітіній день донора на станцію переливання крові прийшли військові частини 3008 Нацгвардії України
  • На вході їх чекала несподіванка - військових зустріли красиві дівчата
  • Як пояснюють донори в одностроях своє бажання ділитися кров’ю з іншими

З нацгвардійцями, які прибули в обласну станцію переливання крові, спілкувалася офіцер групи інформації та комунікації в/ч 3008 старший лейтенант Анна Лазуренко. Ось що вона розповіла журналісту 20 minut.ua

-Приємно вразило усвідомлення військових у тому, що треба допомагати хворим людям, - каже Анна Лазуренко. – Вони розуміють це краще інших. Серед наших донорів є ті, хто брав участь в АТО/ООС. Бачили поранених побратимів. Бійців не треба агітувати.

Відео дня

-Якщо ти здоровий і ти можеш бути донором, не треба навіть сумніватися в тому, щоб допомогти іншій людині, - розповів контрактник Максим. – Дуже хочу, щоб моя кров стала в нагоді найменшим пацієнтам лікарень, діткам. Уявляю, що саме з ними ділюся кров’ю. Уявляю, як вони одужують, як усміхаються, як радіють від цього їхні батьки. Так повинно бути між людьми – сильніші допомагати слабшим.

Контрактник Віталій розповів, що здає кров третій раз. Каже, почувається здоровим. Тому готовий поділитися кров’ю з тими, хто її потребує. Він ще й інших агітує. На його думку, ділитися кров’ю означає ділитися силою, здоров’ям з тими, у кого в даний момент все це  відібрала хвороба і їм треба допомогти.

-Я готовий рятувати чуже життя своєю кров’ю, - каже нацгвардієць Володимир. – Якщо ти при здоров’ї, то чому не допомогти іншим, щоб і вони вилікувалися і теж стали здоровими. Це нормально. Так повинно бути. Кров потрібна і цивільним, і військовим, нашим побратимам, які лікуються у військово-медичному центрі. Донорство - це свята справа.

Перед тим, як приступити до процедури забору крові, медики обстежують донорів. Схвально відгукуються про хлопців в одностроях Нацгвардії. Кажуть, приємно бачити фізично здорових людей. Артеріальний тиск – у нормі.

-З такими показниками вас можна у космонавти відправляти, - каже лікар-терапевт після обстеження нацгвардійців. Запрошує й надалі приходити до їхньої медичної установи. Військові обіцяють, що так воно і буде.

-Кров у лікарнях потрібна завжди, - говорить головний лікар станції переливання крові Оксана Банах.

Вона щиро дякує військовим за те, що відгукнулися взяти участь у Всесвітньому дню донора.

Військові у свою чергу вітають медиків з їхнім професійним святом, яке люди в білих халатах відзначатимуть у неділю.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор Глушко

    моя дружина усю кров перевіряла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up