Народження дитини: які нові послуги впроваджуються для новоспечених батьків

Народження дитини: які нові послуги впроваджуються для новоспечених батьків

Кабмін схвалив законопроект, спрямований на створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини. Мова йде про муніципальну няню, пакунок малюка та інші.

Вчора, 6 лютого 2019 року, Кабінет Міністрів схвалив законопроект, спрямований на створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини, повідомляє Вінницька ОДА.

Дебюрократизація соціальних послуг:

Зараз в кожному пологовому будинку за спрощеною процедурою можна отримати свідоцтво про народження дитини впродовж 24 годин, зареєструвати місце її проживання, оформити в онлайн режимі отримання соціальної допомоги при народженні дитини.

Відео дня

«Електронне малятко»:

Пропонують об’єднати процедуру отримання всіх послуг, пов’язаних з народженням дитини, в одному сервісі - «Електронне малятко». Завдяки системі «Е-малятко» кожна сім’я зможе вдома через свій електронний кабінет подати одну уніфіковану заявку на отримання всіх послуг. Після її опрацювання різними службами громадянин отримає один витяг, один електронний документ. Ходити в різні установи буде не потрібно. В разі якщо громадянин захоче отримати всі ці документи в паперовому вигляді, він зможе зробити це в пологовому або в ЦНАПах. 

 «Пакунок маляти»        

З вересня 2018 року працює урядова ініціатива «Пакунок маляти». Кожний новонароджений отримує від держави пакет з речами. Зокрема, це одяг, підгузки, ковдри, рушник, матрац, дитячі крем та мило, ножиці, серветки, пелюшки, термометри. На сьогодні вже 113 850 родин отримали такі пакунки.  

 

Муніципальна няня в допомогу батькам

З 2019 року запрацював ще один вид соціальної допомоги новоспеченим батькам – «муніципальна няня». Це додаткова грошова допомога від уряду молодим сім’ям. Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я може безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні.

Батьки самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Після цього вони мають подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Компенсація виплачуватиметься управлінням соцзахисту населення в кінці кожного місяця й автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Дитячі садочки

Впродовж 2017-2018 років було створено понад 36 тисяч додаткових місць у дитячих садочках. Чергу в садочки вдалось скоротити майже на 50%.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up