Напис на стіні «Не бухать!..» прикрили гілками сакури. Незвичайний мурал з’явився Жмеринці

Напис на стіні «Не бухать!..» прикрили гілками сакури. Незвичайний мурал з’явився Жмеринці
«Краса і порядок спонукають людей не смітити, не лама все довкола...», — каже Алла Одеська. Фото ЖмеринкаCity
  • У Жмеринці двоє небайдужих містян з власної ініціативи реалізували ще одну гарну справу. Про що йдеться?

На перший погляд, ця історія не варта уваги. Нема сумніву, що дехто саме так буде стверджувати. Насправді, кожна конкретна справа, зроблена заради інших, заслуговує на те, щоб громада знала про таких людей.

У Жмеринці мешканці будинку по вулиці Валерія Брезденюка, коли виглядали з вікон, щоразу бачили напис на стіні навпроти. Великими літерами фарбою хтось вивів слова: «Не бухать! Штраф 20 гривень!».

Неприємна картина. В одних вона викликала невдоволення, в інших — роздратування.  Але ніхто не поспішав щось змінити. Тим часом «Не бухать!..» і надалі впадало у вічі.

Відео дня

Ситуацію змінили двоє небайдужих — лікар Сергій Ярмоленко і залізничниця Алла Одеська. Про їхній вчинок розповідається на сайті ЖмеринкаCity.

Сергія Ярмоленка знають у місті не тільки як лікаря, він ще й відомий активіст. Разом із жителями будинку встановили у дворі камери відеоспостереження, обладнали парковку для авто та веловипедів, замінили комунікації водогону, здійснили косметичний ремонт приміщення обліку води, побудували парканчик, започаткували сортування сміття…

Ще одна гарна справа — облаштування місця для годування безпритульних тварин. Встановили годівнички з водою та мисочками для корму. А на стіні поруч з годівничкою зобразили ситого котика.

Пан Сергій звернувся до такої само небайдужої людини Алли Одеської, вона працює на залізниці, у вільний час захоплюється малюванням, бере участь у майстер-класах міського історичного музею.

Жінка відгукується на прохання сусідів та друзів, аби прикрасити малюнками під’їзди будинків.

Сергій і Алла думали-гадали,я к можна змінити графіті з написом «Не бухать!..» і зупинилися на варіанті з деревом японської вишні.

Сайт ЖмеринкаCity  цитує слова Алли Одеської: «Порядок і краса надихають людей не смітити, не ламати, не псувати все навколо, а навпаки — любити своє місто і робити його ще більш затишним і красивим». Істинна правда. Хіба ні?

 

Читайте також:

«Ми це зробили!». 75 000 гривень зібрала Оксанівка на Спільнокошті на стежку до печерного храму

Такою Вінницю ви не пам'ятаєте. Зібрали рідкісні світлини міста, яким понад століття

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Леся Гнаповська

    в мене є гарне платтячко і сережки
  • Павел Прис

    Яка класна лавочка! Добре буде бухать під сакурою )

keyboard_arrow_up