«Нал» забрав Толік лічно» - $105 тисяч знайшли на клумбі у Вінниці

«Нал» забрав Толік лічно» - $105 тисяч знайшли на клумбі у Вінниці
  • Знайдені на клумбі у Вінниці долари і мобільний телефон суд визнав речовими доказами і наклав арешт
  • Керівника Вінницької митниці і його заступників підозрюють у систематичному збиранні «мзди» за оформлення товарів без повної сплати податків
  • Затримано чоловіка, «уповноваженого» збирати гроші, які він передавав начальству.

Під час обшуку у квартирі затриманого слідчі стали очевидцями несподіваної ситуації. Через вікно побачили, як у будинку навпроти жінка поспіхом викидає з балкона якісь пакунки. Правоохоронці оглянули клумбу. Як кажуть, їхньому здивуванню не було меж: у пакунку були конверти з грішми, перетягнути резинками, записки з іменами, датами, зазначенням, хто і коли забирав кошти.

Загалом у вказаному пакеті виявлено та вилучено грошові кошти на загальну суму 104 860 доларів, мобільний телефон

 Печерський районний суд Києва визнав кошти і телефони речовими доказами і наклав на них арешт. Інформацію про це поширено на сайті Цензор. нет.

Відео дня

Першим про арешт на Вінницькій митниці повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко

Генпрокурор написав: "Управління "К" СБУ задокументувало причетність керівника і заступників Вінницької митниці до систематичного збору фінансової винагороди за оформлення товарів без повної сплати податків. Під час збору чергової "мзди" для керівництва затримано працівника митниці. По місцю проживання його брата виявлено 114000 доларів у пакетах з назвами товариств, що проводили незаконні експортно-імпортні операції".

У тому ж повідомленні Луценко додав: «Слідство також відпрацьовує інформацію про причетність керівництва Державної фіскальної служби Вінницької області до "кришування" незаконного експорту горіхів. Реакція керівництва ДФС України на спецоперацію - правильна: закон один для всіх. Рішення суду - звичне: замість 3 млн. грн.. застави призначено 160 тис. грн. Працюємо, незважаючи ні на що", - зазначив Генпрокурор.

Разом з повідомленням Луценко розмістив фотографії із затримання підозрюваного, конверти з грішми та список з іменами тих, хто і коли забирав гроші.

У читача неодмінно виникне запитання, що стосується розбіжності у названих сумах. Луценко пише про 114 тисяч доларів, у рішенні суду зазначається 104 тисячі 860 «зелених». На жаль, уточнити подробиці розслідування  поки що не вдалося. не відомо також, чи внесли заставу за затриманого, чи він продовжує перебувати під вартою.  Повідомимо про це після отримання відповіді від правоохоронців.

Нагадаємо, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 209 (відмивання коштів), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) КК України. За даними слідства, службовці Вінницької митниці ДФС, з метою отримання хабарів, сприяли ввезенню в Україну товарів за заниженою вартістю.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Надя Давыдова

    Такі відписки на скарги новий в.о Вінницької митниці підкопірку відписує людям .
  • Надя Давыдова

    Калашник му..к по його команді могилів подільська митниця та його шістка Бедін знущаються над людьми  які перетинають кордон на еврономерах. Складаючи карту відмови вани фальшують достовірність інформації які люди подають до реестрації ,тобто при зсповнені митниками катри відмови відмовляються вказувати повний перелік документів,а саме доручення які видаються польським нотаріусом .
  • Тала Крупина

    Такие доказательства надо сьедать))))а не выкидывать через окошко.
  • Ваняк

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up