Надання додаткової соціальної відпустки одному із батьків. Деталі

Надання додаткової соціальної відпустки одному із батьків. Деталі
  • Одному з батьків передбачена додаткова соціальна відпустка. Її також надають жінці в період її перебування у відпустці для догляду за дитиною та/або у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. Мінекономіки детально відповіли на питання про отримання цієї відпустки.

Минулого місяця Міністерство економіки України розглянуло застосування норм законодавства про працю щодо надання соціальної відпустки одному з батьків.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про відпустки» вбачається, що один з батьків має право на додаткову соціальну відпустку за умови, що інший з подружжя в поточному календарному році не скористався своїм правом на цю відпустку.

— Чинним законодавством не визначено конкретного переліку документів, які слід пред'явити одному з батьків для підтвердження того, що він не скористався правом на додаткову соціальну відпустку, — зазначають у Мінекономіки. — Тому, на нашу думку, роботодавцю може бути надано будь-який належно оформлений та засвідчений в установленому порядку документ, у якому з достатньою достовірністю підтверджується, що іншому з батьків дитини не надавалася така соціальна відпустка.

Відео дня

Тим часом законодавством про працю не передбачено надання двох відпусток одночасно жінці в період її перебування у відпустці для догляду за дитиною та/або у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами.

Деталі про соціальну відпустку можна також дізнатися у наступній інфографіці:

 

Читайте також:

Де у серпні 2021 запланували відключити світло? Графік на місяць

Через два місяці змінять тариф на електроенергію для населення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up