Сьогодні, 18 травня, перед будівлею мерії триває фестиваль сала, ковбаси та хліба. Тут вінничанам пропонують фермерську продукцію. Зокрема, найбільше ковбас, які можна скуштувати перед купівлею.
Як казали організатори фесту, «родзинкою» свята стане викладання з канапок із салом карти Вінницької області. Її викладали близько 40 хвилин. І як розповіли майстрині, що представляли торгову марку «Україночка», вони до цього ще нарізали всі складові канапок — хліб, часник і саме сало.
Крім того, використовували тільки те сало, яке було зроблено у Вінниці.
— Дуже приємно робити такі свята. Бо ми — українці. Класна, весела та життєрадісна нація. І маємо розуміти, що кожний народ має власні традиції: із піснями, танцями та звісно, їжею, — розказала майстриня Єлизавета Болдарєва.
Питаємо, а скільки ж вийшло канапок?
— Чесно, не рахували. Але, щоб їх приготувати нарізали десь 20-25 кілограмів сала та 65 кілограмів чорного хліба. Сам стіл має площу десь 4-5 метрів! — відповіла жінка.
Вінничанам знадобилося близько 20 хвилин, щоб повністю з’їсти їстівну Вінниччину. Городяни робили селфі та групові фото з канапками.
Нагадаємо, що сьогодні ще й відкрили виставку вітражів у вінницьких катакомбах. Про це дивіться у нашому відео та фоторепортажі: Храм світла: у вінницьких катакомбах відкрили виставку вітражів
Читайте також:
На День Європи перекриють центр Вінниці. Як їздитиме громадський транспорт
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер
Vinnitsia
sas 1366 reply Vinnitsia
Вінничанин reply Vinnitsia