На виконання заходів оборонно-правоохоронної програми Вінницької області спрямовано 20,55 млн грн (Прес-службу Вінницької обласної Ради)

На виконання заходів оборонно-правоохоронної програми Вінницької області спрямовано 20,55 млн грн (Прес-службу Вінницької обласної Ради)

70 голосами під час позачергової 36 сесії обласної Ради схвалено проект рішення «Про внесення змін та доповнень до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад», затвердженої рішенням 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року №35».

Відповідно до реалізації державної політики в оборонній сфері та правоохоронній діяльності на виконання заходів Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад» було спрямовано 20,55 млн грн, які використані, в першу чергу, на забезпечення участі військових частин та підрозділів правоохоронних органів в операції об’єднаних сил (антитерористичній операції) на сході України та у заходах, пов’язаних з підготовкою до участі у цій операції, а також для зміцнення матеріально-технічної бази військових частин, підрозділів правоохоронних органів, покращання побутових умов та умов несення служби особового складу.

Відповідно до Указу Президента України, наказу начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України проведено низку організаційних та практичних заходів щодо підготовки до територіальної оборони області – під керівництвом начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України - 4 командно-штабних навчання та тренувань, навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними, призначеними до роти територіальної оборони Жмеринського ОМВК; під керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України - командно-штабне тренування щодо відпрацювання планів територіальної оборони в зонах відповідальності та підготовки військовонавчених кадрів, управління підготовкою і перегрупуванням військових частин (підрозділів); під керівництвом командувача військ ОК «Південь» - 2 спільних штабних тренувань та одноденні збори за темою: «Порядок формування підрозділів територіальної оборони. Проблемні питання щодо ведення територіальної оборони»; під керівництвом військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату - штабне тренування щодо уточнення планувальних документів району територіальної оборони та управління силами та засобами в ході ведення територіальної оборони, а також 2 одноденних зборів. За результатами проведення вищезазначених навчань, тренувань, занять та зборів: підвищено рівень бойової готовності сил та засобів територіальної оборони області; удосконалено навички особового складу суб’єктів територіальної оборони в практичному виконанні завдань територіальної оборони, організації взаємодії та їхніх спільних дій. З метою сприяння реалізації планів Генерального штабу Збройних Сил України щодо виконання обсягів відбору громадян на військову службу за контрактом на Вінниччині проводився комплекс заходів щодо відбору громадян для проходження військової служби за контрактом.

Військовим комісаріатом за період 2018 року відібрано та направлено до навчальних центрів 1053 осіб, з якими укладено контракти для проходження військової служби.

На виконання Указу Президента України від 15 лютого 2018 року № 33 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році», розпорядження голови облдержадміністрації від 5 березня 2018 року № 168 «Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2018 році», в області проводилися визначені заходи із призову громадян України на строкову військову службу.

Заходи з шефської допомоги в області проводились відповідно до Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» та розпорядження голови облдержадміністрації, якими встановлено шефство над усіма військовими частинами, розташованими на території області.

На реалізацію заходів, визначених Указом Президента України, розпорядженням голови облдержадміністрації у 2018 році підшефним військовим частинам та правоохоронним органам, в першу чергу, тим, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України з обласного бюджету виділено 20,55 млн грн., зокрема, на оборону в/ч А 1619 м. Гайсин для капітального ремонту казарми, медпункту, облаштування Алеї Слави на території військово частини з метою увічнення пам’яті загиблих військовослужбовців - 3,1 млн грн; Вінницькому обласному військовому комісаріату - 800 тис. грн; в/ч А1119 м. Калинівка для забезпечення необхідного рівня вибухопожежобезпеки військової частини - 1,55 млн грн; в/ч 3028 Національної гвардії України для здійснення комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов щодо (підвищення боєготовності військової частини і забезпечення правопорядку - 1,24 млн грн; в/ч 3008 Національної гвардії України для проведення, поточних ремонтів будівель та технічного обслуговування і ремонту автомобільної та бронетанкової техніки - 1,26 млн грн; військово-медичному клінічному центру Центрального регіону з метою створення належних умов для лікування та реабілітації осіб, постраждалих під час проведення антитерористичної операції на сході - 900 тис. грн; Вінницькому зональному відділу військової служби правопорядку (ВСП) на облаштування приміщень гауптвахти та поточного ремонту приміщень роти патрульно-постової служби - 200 тис. грн; на охорону кордон Могилів-Подільському прикордонному загону для зміцнення українсько-молдовського державного кордону - 1,7 млн грн; на правоохоронну діяльність Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області для підтримки правоохоронних органів та виконання заходів Програми - 2,5 млн грн; Управлінню Служби безпеки України у Вінницькій області в рамках виконання відповідних пунктів Програми - 3,1 млн грн.

В області ведеться оперативний облік гуманітарної допомоги, наданої облдержадміністрацією, районними державними адміністраціями, виконкомами міст обласного значення, волонтерськими, громадськими організаціями, населенням області в зону введення АТО та жителям звільнених від терористів населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Вінниччиною надана допомога учасникам ООС (АТО) та жителям звільнених від терористів населених пунктів Донецької та Луганської областей на загальну суму 37,36 млн грн, в тому числі, 1809 бронежилетів, 837 шоломів, 3836 пар взуття, технічні засоби - 1637 одиниць, автомобіль швидкої допомоги УАЗ -452, продукти харчування - більше 3,3 тис. тонн.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up