На 70-річчя кінотеатру «Родина» вінничанам показали український фільм «Брати. Остання сповідь»

На 70-річчя кінотеатру «Родина» вінничанам показали український фільм «Брати. Остання сповідь»
«Родина» - один з небагатьох державних кінотеатрів, які залишились в україні. Сьогодні, 15 жовтня, йому виповнилось 70 років. В День народження працівників нагородили грамотами за сумлінну працю, а вінничани побачили драму-притчу української режисерки Вікторії Трофіменко про двох братів. Презентувати фільм до Вінниці приїхала актриса та співачка Наталя Половинка, яка отримала нагороду московського кінофестивалю за головну роль у стрічці.

Галина Боднар працює директором в кінотеатрі майже 30 років.

- Сьогодні молодь пожвавішала, цікавиться новинками. Мені постійно кажуть, «як приємно ходити до вас в кінотеатр, бо у вас є фільми, які не можна побачити в інших» ,  -каже директор.

Відео дня

В «Родину» ходять на різні кінофестивалі, прем’єри. Перевагу надають українському кіно. Особливою популярністю користуються тижні зарубіжного кіно. Вінничани не раз саме в цих стінах відкривали для себе польське, британське, французьке та інше кіно. Часто на прем’єри приїздять і режисери фільмів.

Previous Next

За роки існування кінотеатр майже не змінився. Тому зараз виглядає дещо ретро. Про це нагадують і фрески на стінах, і вивіски. До 70 –річчя у кінотеатрі зробили косметичний ремонт. У мріях та планах – купити цифрову апаратуру для комфортного перегляду.

У «Родині» працює 11 працівників.  Колектив привітали з ювілеєм та нагородили грамотами за багаторічну працю.


Після привітань вінничанам показали фільм української режисерки Вікторії Трофіменко про люту ненависть між двома братами.   Фільм на  два роки випередив події на Майдані та не має відношення до російсько-українського конфлікту.

Після перегляду фільму з вінничанами поспілкувалась актриса Наталя Половинка, що виконала головну жіночу роль у фільмі. Спеціально для присутніх  вона акапельно заспівала колискову з фільму та розповіла про зйомки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дарья

    Фільм чудовий, життєвий, подивившись, є над чим замислитись.
  • Коменчук Таня

    Чому так "розпіарено" кінотеатр Коцюбинського, у той час, як про "Родину" в соц.мережах так мало інформації?!? Мені "Родина" більше подобається, відвідувала б частіше, якби анонси десь публікувались... А так про стільки цікавих фільмів і подій в "Родині" дізнаюсь вже опісля...

    Дарья reply Коменчук Таня

    Кожної п"ятниці виходить стаття, Розваги на вихідні, там є сеанси фільмів як з кінотеатра Коцюбинського так і з Родини.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up