На День Перемоги у Вінниці на Можайці відкопали людський скелет часів війни

На День Перемоги у Вінниці на Можайці відкопали людський скелет часів війни

На вулиці Можайського серед приватних будинків проводять централізовану каналізацію. Комунальники риють дорогу щоб прокласти труби. Перед черговим будинком вони натрапили на майже вщент згнивше дерево та кістки людини. 

Ребра, великі трубчасті кістки ремонтники водоканалу витягнули з ями. Вони лежали поруч на купі землі. Череп та хребет залишили в землі до приїзду поліції. Останні коли приїхали, опитали сусідів, викликали судмедекспертів. 
- На День Перемоги така знахідка, - невесело хитнув головою один з поліціянтів. - Адже скоріш за все це кістки з часів війни.
 
Мешканці вулиці кажуть, що це вже не перші кістки на їх вулиці. 
- Ми коли воду тут тягнули, то сім мішків зібрали, - говорить жителька вулиці. - Вони в нас в гаражах півроку стояли ніхто не їхав забирати, хоча ми телефонували постійно. 

- А в 1999 році проводили газ, теж знайшли, правда лище череп, простріляний, - підключається до розмови чоловік. - Приїхали забрали. Як тоді ця знахідка фіксувалась не відомо. 

Люди кажуть, що живуть на кістках, адже під час війни тут проходила лінія запеклих боїв. Багато військових полягло.
- Тут такі бої були, що хай бог боронить, - каже жителька вулиці. - Я більше 50 років тут живу. Колись на цьому місці було чисте поле. Всі будинки, що стоять навколо, тимчасово будувались після війни в 50-тих роках, для танкової війської частини. Коли танкісти повертались з полігонів, вони в них відпочивали. В 1963-64 роках, в будинки заселяли, знову ж таки тимчасово, сім'ї військових. Потім, після 80-х, військових відселяли, а деякі залишались як ми, наприклад. Знахідки такі нас не дивують. Єдине що турбує, треба ж по-людськи перехоронити. Але чи буде цим хтось займатись?

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    Часи війни постійно про себе нагадують. Постійно знаходимо як не снаряди, то кістки. А що далі будуть робити з цими кістками?
  • Anonymous

    Можайка а именно частный сектор примыкает к военному госпиталю(ул. Красноармейская).Во время войны когда немцы захватили Винницу в госпитале оставались раненые солдаты советской армии. Всех раненых немцы расстреляли , и скинули в общую братскую могилу. Это примерно в том месте где частный сектор примыкает к многоэтажкам можайки. Когда строили первые многоэтажки Можайки то на месте стройки было найдено много костей .Вообщем нашли место где немцы закопали расстреляных военнопленных. После этого сделали перезахоронение и сейчас есть братская могила на кладбище на ул. Киевской (конечная маршрута троллейбуса).

    По сути Можайска построена на костях мёртвых военных. Я замечал в том районе очень плохая энергетика и это сказывается на людях которые там живут....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up