«На день народження був у Стамбулі. Уже проїхав 2,5 тисячі кілометрів. Це половина дороги»

«На день народження був у Стамбулі. Уже проїхав  2,5 тисячі кілометрів.  Це половина дороги»
Уже два тижні Володимир Іванов подорожує Туреччиною Нині їде у напрямку Грузії
  • Сьогодні, 19 серпня, телефонував з Туреччини веломандрівник Володимир Іванов
  • Вінничанин нині подорожує по Європі
  • Уже проїхав Румунію, куди заїхав з Молдови, Болгарію, останніх два тижні крутить педалі Туреччиною
  • Проїхати цю країну планував раніше, але ситуація змінилася. Як саме?

-Уже 14-й день у Туреччині, - сказав по телефону Володимир Іванов. – Багато проїхав по цій країні. Щоправда, витратив часу більше, ніж планував.

Бувають підйоми до десяти кілометрів

Трохи невдало склав маршрут. У деяких місцях доводиться долати круті підйоми. Саме долати, а не їхати. Тягну велосипед під гору. А в мене ж вантажу понад 20 кілограмів.

За словами мандрівника, деякі з підйомів затяжні. Серпантин тягнеться на відстані від п’яти до десяти кілометрів. Всю цю відстань пхає велосипед під гору. Під палючим сонцем.

Відео дня

-Зараз я біля невеликого села Сімена, кажуть, колись тут було місто, що пішло на дно моря, - розповідає мандрівник. – Тепер тут трохи більше десяти будинків. Видно багато руїн, схожих на залишки житла. Далі я прямую у напрямку Грузії. Не знаю, скільки ще часу доведеться крутити педалі, поки доберуся до країни, в якій був давним-давно, у роки молодості. У Грузії я проходив військову службу.

Скупався у Мармуровому морі

Сьомого серпня у Володимир день народження. Цього числа він проїжджав Стамбул. Зупинився в одному з найстаріших міст планети. Ночував. Купався у Мармуровому морі.

-Вікна деяких будинків виходять прямо на море, - розповідає мандрівник. – Багато готелів недалеко від води. Мармурове море невелике у порівнянні з іншими. По-моєму, читав, що воно чи не найменше у світі. Провів день на пляжі. Звернув увагу, що у вечірній час, коли відпочиваючі йдуть з пляжів, там можна побачити поліцейських. Залишатися на ніч не дозволяють.

У свій день народження чоловік зробив собі подарунок – майже весь день відпочивав на пляжі. Каже, зїв бутерброд з салом. З ким святкував? Сам. Вінницю згадував. У такий день точно не був би один.

Стамбул це вселюдський вулик. Каже, щоб місто оглянути, мабуть, треба було залишитися в ньому на ті всі дні, відколи подорожує Туреччиною.

-Місто дороге, тому залишатися в ньому не для мене, - говорить вінничанин. – Таких туристів, як я, також бачив, - каже Володимир. – Один з них приїхав на двоколісному з Польщі. Чоловікові уже 65, а він все-таки добрався, щоб побачити Стамбул. Ще двоє туристів були з Англії. Теж приїхали на велосипедах. А в одному з місць зустрів чоловіка на велосипеді з Києва.

Вінничанин комунікабельна людина. Під час попередніх подорожей знаходив нових знайомих. Є вони в нього у Німеччині, Швейцарії. Тепер має таких ще й у Туреччині.

Залишилося ще трохи сала й круп

-Скоро доведеться тратити більше, ніж раніше, грошей на харчі, - говорить мандрівник. – Майже всі взяті в дорогу припаси закінчилися. Залишився невеликий шматочок сала і трохи гречаних круп.

З водою особливих проблем не виникає. Уздовж доріг обладнані водойми.

Під час зустрічі з киянином, після щирих обіймів, міцних потисків рук, стали говорити про дорогу, обмінюватися враженнями. Не обминули теми витрат на поїздку.

Ось що вінничанин почув від такого ентузіаста, як сам.

Можливо, й нашого земляка хтось підтримає?

-Чоловік з Києва, як і я, не має особливих достатків, - розповідає Володимир. – Але він вийшов з ситуації хитріше.

Його друзі поширили в Інтернеті інформацію про поїздку. Звернулися до спільноти з проханням підтримати фінансово мандрівника, у кого є така можливість. Киянин здивувався, що справді знайшлися небайдужі, які переказали на його картку трохи грошей.

Можливо, й нашому земляку хтось допоможе хоча б невеликою сумою?

Чоловік, якому вже за 60, власним прикладом демонструє, як можна проводити час, навіть у  такому віці підтримувати  фізичну форму. Робить щоденні пробіжки у Лісопарку. Причому, незалежно від пори року, чи погоди. Нинішнього року пробіг у Вінниці напівмарафон.

Найбільше чого бояться болячки – нашої активності,

Цю фразу час від часу любить повторювати Володимир. Радить іншим відірватися від дивана. Сісти на велосипед, проїхати спершу хоч а б невелику відстань. Надалі, за його словами, велосипед, як магніт, буде притягувати до себе.

Вже за такий приклад мандрівника варто б підтримати.  

Поки що побажаймо Володимиру Іванову щасливої подорожі. Після повернення до Вінниці попросимо його більше розповісти про враження від багатотисячікілометрової  поїздки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Лена

    бомж. повідомте хтось в міграційні служби ЄС!!!

    Игорь reply Лена

    И зачем ТАК?

    Грицько Штахета reply Игорь

    Не дивуйся, це Лєна, вона пальнута. Про ню саму давно пора повідомити в лікарню ім. Ющенка )))

    Юрій Б reply Грицько Штахета

    Лєна-гангрєна))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up