На День Конституції вінничан запрошують на фестиваль польової кухні

На День Конституції вінничан запрошують на фестиваль польової кухні
  • У понеділок, 28 червня, о 14.00 в Центральному парку ім. Леонтовича відбудеться VI Фестиваль польової кухні пам'яті загиблого вінницького АТОвця Тараса Сича.
  • Тут можна буде спробувати страви солдатської кухні, ласощі від зіркових гостей. Пригощатимуть  всіх охочих, хто зробить благодійний внесок та купить «фестивальну тарілку».
  • За зібрані під час заходу гроші планують придбати  медичні рюкзаки та інше необхідне обладнання для військових у зоні АТО/ООС.

Про це повідомляють у вінницькій міській раді.

Захід пройде у День Конституції на площі Водограю в парку ім. Леонтовича.

Кухарями польової кухні у цьому році будуть рятувальники, військові, представники спеціалізованих навчальних закладів, воїни-афганці, представники громадських організацій, волонтери.

Відео дня

«Під час фестивалю працюватиме більше 20 локацій, де готуватимуть різні страви. Запрошені й зіркові кулінари:  відомий журналіст Костянтин Грубич, музикант Лесик та гурт «Пан Карпо».Також передбачена велика концертна програма. На сцені виступатимуть різні творчі колективи: оркестри Міністерства з надзвичайних ситуацій, військових частин, ансамбль воїнів-афганців,  молоді виконавці міського Палацу мистецтв», — каже директор Палацу мистецтв Євгеній Майданик.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міської ради Олег Парфілов розповів, що під час фестивалю  буде представлена і  військова техніка.

БФ «Подільська громада» в цьому році, які і раніше, є партнером заходу.

«Саме ми будемо відповідати за збір коштів, доставку того, що придбаємо на Схід. Зараз у нас є кілька запитів: система відеоспостереження і медичні рюкзаки. В залежності від того, скільки грошей  зберемо, будемо думати, що купувати, — каже голова правління БФ «Подільська громада» Олена Данілова.

Голова громадської організації «Ведені серцем» Юлія Щербань розповіла про важливість проведення благодійного фестивалю.

«У 2019 році за гроші, які зібрали під час фестивалю, ми купили два укомплектовані медичні рюкзаки. Їх передали у бойовий батальйон 131. 10 березня 2019 року під обстріл з протитанкових гранатометів потрапило 12 людей. І завдяки тому, що під руками був такий рюкзак, вдалось врятувати шість бійців. І сьогодні я запрошую вінничан знову долучитись до фестивалю і не  бути байдужими», — зауважила Юлія Щербань.

Вінничанин Тарас Сич загинув під мінометним вогнем у Дебальцевському котлі. Тарас завжди виступав проти насильства, сам в руках зброї не тримав, був кухарем у батальйоні.

 

Читайте також:

Карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Які правила змінив уряд?

Новини бухгалтерського обліку та кадрові питання. Що зміниться у червні?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up