На будівлі коледжу архітектури відкрили меморіальну дошку Героям Чорнобиля

На будівлі коледжу архітектури відкрили меморіальну дошку Героям Чорнобиля
  • Вчора, 13 жовтня, напередодні Дня захисників України, у Вінниці вшанували пам’ять загиблих і померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС. 

 

Меморіальну дошку на честь Героїв Чорнобиля відкрили на будівлі Вінницького коледжу будівництва і архітектури Київського національного університету і архітектури (пр. Коцюбинського, 53).

— Наразі на обліку в департаменті соціальної політики міської ради перебуває 2540 громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них 1359 осіб – ліквідатори аварії на ЧАЕС.  На превеликий жаль, сьогодні серед живих лишається менше половини з тих співвітчизників, хто боровся з наслідками цієї трагедії, — зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.  

1.jpg

Відео дня

Меморіал встановили за ініціативи громадських організацій: «Асоціація жертв Чорнобиля», «Союз Чорнобиль України», «Інваліди Чорнобиля», «Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів» Чорнобиль - 86», Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»,  «Вінницького міського осередку», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля», «Чорнобиль-Єдність», «Ветерани Чорнобиля», «Ветеранів-ліквідаторів на ЧАЕС та членів їх сімей міста Вінниці. 

Довідка:

Чорнобильська катастрофа визнана катастрофою планетарного масштабу, бо постраждали близько 5 млн громадян України, Білорусі, Росії, Польщі, країн Скандинавії та інших країн Європи. Радіаційного зараження зазнали території площею близько 200 тис. квадратних кілометрів. Героїчними зусиллями, ціною свого здоров’я і життя майже 600 тисяч ліквідаторів, з яких близько 400 тис. – громадяни нашої країни, запобігли ще більш згубним наслідкам Чорнобильської катастрофи. 

2.jpg

 

Читайте також:

На Вінничині перекинувся автобус з 35 пасажирами, які їхали у Москву. Є постраждала

Моторошна трагедія: у Вінниці в колекторі загинули батько з 19-річним сином

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Якби не вибори, то  і того не було-б.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up