Мобільні оператори купили частоти 4G. Коли та де в першу чергу запустять?

Мобільні оператори купили частоти 4G. Коли та де в першу чергу запустять?
  • Три найбільші мобільні оператори виграли лоти на придбання ліцензій на 4G-зв'язку.
  • Прогнозується  запуск технології мобільного зв'язку четвертого покоління  в липні поточного року.
  • Вінниця є у списку міст, де з’являться перші базові станції.

Вчора, 6 березня 2018 року, відбулися торги на придбання ліцензій на 4G-зв'язку. Формально йдеться не про покупку ліцензії, а про виграш лотів - за фактом покупка відбудеться тільки після того, як компанії перерахують гроші в казначейство. На це у учасників є місяць.

Шість лотів пішли таким компаніям:

  •  lifecell.
  •  Київстар.
  • Vodafone.

Загальний обсяг отриманих в ході аукціону коштів: 5,434 мільярда гривень. В ході торгів компанії переплатили 1,45 млрд понад стартову ціну.

Відео дня

 

 

Де 4G з'явиться в першу чергу

Перші базові станції четвертого покоління Київстар встановить у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Тернополі та Львові, повідомляє «Новое время».

Варто зазначити, що вінничанам від lifecell декілька днів тому почали приходити СМС. Оператор повідомляє: «Підготуйтесь до 4,5 G реальності».

Коли обіцяють запустити

Трійка українських мобільних операторів прогнозує запуск технології мобільного зв'язку четвертого покоління (4G) в діапазоні 1800 МГц в липні поточного року.

 

Оператор lifecell готовий запустити мобільний зв'язок 4G вже в липні, як тільки будуть завершені роботи з конверсії частот.

"У 1800-му діапазоні ми будемо запускатися в липні. До липня ніхто не має права запускати. Всі повинні запускати одночасно. Зараз піде обмін частотами, і це дуже важка і складна операція. Я навіть не впевнений, що в Україні були прецеденти такого потужного обміну частотами", - сказав президент "Київстару" Петро Чернишов.

Він зазначив, що з погляду інфраструктури у компанії "Київстар" все вже готово для запуску 4G в смузі частот 1800 МГц.

Варто нагадати, що Київстар в Вінниці ще в червні 2017 року почали міняти обладання для подальшого розвитку мережі 4G/LTE.

Генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова також повідомила, що до запуску 4G-зв'язку мережі її оператори вже готові.

"Я прогнозую, що в 2600 діапазоні ми запустимося вже наприкінці березня, якщо нічого не трапиться. В 1800 спектрі - на початку липня", - сказала вона.

 

Що принесе зв'язок нового покоління

4G – зв’язок   нового стандарту, який досягає передачу інформації зі швидкістю гігабайт за секунду  з декількох пристроїв.
 

 

Варто зазначити, що в липні 2015 року Президент України Петро Порошенко поставив свій підпис під наказом щодо впровадження технології нового покоління 4G в Україні.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сепар Торонтуй

    У меня 5G
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up