Місто-побратим Вінниці готове інвестувати близько 50 тисяч євро у розвиток відносин

Місто-побратим Вінниці готове інвестувати близько 50 тисяч євро у розвиток відносин
  • Вінниця матиме ще одного побратима. Це місто Карлсруе з Німеччини. Муніципальна рада Карлcруе одностайно затвердила рішення про такі наміри та готова інвестувати кошти у розвиток цих відносин.

— Німецькі партнери прагнуть висловити солідарність нашій громаді, підтримати євроінтеграційні прагнення, а також  зробити свій внесок у відбудову України, — розповідає міський голова Сергій Моргунов. — У знак поваги до нашої країни та приїзду української делегації на ратуші підняли синьо-жовтий прапор. 

З даним містом Вінниця уже має дружні зв'язки. Також німецькі партнери бачать інноваційність та проєвропейськість нашого міста, це їх приваблює. Відправною точкою нашого партнерства можуть стати культурні та освітні обміни.

Також Моргунов розповів про нове місто-побратим та показав, як воно виглядає.

Відео дня

Карлсруе — це одне з найбільших міст в регіоні Баден-Вюртемберг, в якому мешкає близько 308 тисяч людей, трохи менше, ніж у Вінниці. У Німеччині його ще називають «резиденцією права»: тут розташовані федеральні суди та Генпрокуратура. У Карлсруе працює і найстаріший технічний університет країни. 

Це місто — на Рейні. Карлсруе — другий за величиною річковий порт Німеччини та важливий залізничний вузол.

У Карлсруе розвинена промисловість та ділова активність. Працює аеропорт. Нові економічні зв’язки потрібні для нашої громади та зміцнення країни під час війни. Потенційно бізнес обох громад може співпрацювати у сфері ІТ, харчовій галузі, відновній енергетиці.  

— Карлсруе відрізняє якісна велосипедна інфраструктура, мережа громадського транспортного, інклюзивність міського простору. До речі, у Карлсруе є підземні трамвайні маршрути, і це цікавий досвід.  Адже екологізація транспорту — одна з цілей нашої Стратегії 3.0, яку ми розробляли ще до повномасштабного вторгнення рф. І ми  працюємо зі швейцарським Цюрихом щодо оновлення рухомого складу трамваїв, — підкреслює Моргунов. — Окрім того, Карлсруе має намір інвестувати близько 50 тисяч євро для зміцнення нових партнерських відносин з Вінницею. 

Містами-побратимами Вінниці також є: польський Кельце, литовський Паневежис, британський Пітерборо, американський Бірмінгем та турецьке місто Бурса.

 

Читайте також:

Пропонують замінити бюст Івана Бевза на Героя Віталія Скакуна. ПЕТИЦІЯ

Просять облаштувати пішохідні переходи на трьох перехрестях. ПЕТИЦІЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up