Завжди бути чесними з абонентами, — Спектор М. Л., президент ТРК «ЕВЕРЕСТ» (Новини компаній)

Завжди бути чесними з абонентами, — Спектор М. Л., президент ТРК «ЕВЕРЕСТ» (Новини компаній)
Микола Леонідович Спектор, президент ТРК «Еверест»

Під час вже традиційного інтерв'ю з президентом ТРК «Еверест» Миколою Леонідовичем Спектором розмовляємо про телекомунікаційний бізнес загалом та  отримуємо відповіді на актуальні питання.

Миколо Леонідовичу, почнемо з головного питання на сьогодні. З чим пов'язана зміна вартості тарифів Інтернету ЕВЕРЕСТ?

Основних причин три. І вони тісно взаємопов'язані. Український Інтернет невиправдано дешевий. Найдешевший у світі. При тому, що якість послуг не те що не поступається закордонним зразкам, а навіть перевершує їх, а витрати бізнесу у даній галузі загалом ідентичні.

Мабуть, ви маєте рацію. Але ж наш рівень зарплат не порівняти із закордонним...

Так, але і вартість послуг ніхто не пропонує робити, як у Європі. Адже довгий час ціна послуги Інтернету складала біля 85 гривень при курсі долара 8 гривень. І це влаштовувало і абонентів, і компанії, що надають дану послугу. Оскільки дозволяло вкладати гроші у розвиток Інтернету, платити нормальну зарплату висококваліфікованим фахівцям, щоб вони працювали, а не втікали з країни, підтримувати високу якість послуги та обслуговування клієнтів. Необхідно хоча б наблизитися до цих цифр для забезпечення подальшої якості роботи послуги.

Причина номер два — стрімко змінюється реальність через появу такої напасті, як коронавірус. Весна і частина літа наочно продемонстрували, як зросла у сучасному світі роль домашнього Інтернету. Від якості його роботи, від надійності та стабільності залежить і з часом все більше залежатиме онлайн-навчання як дорослих, так і дітей, віддалене управління бізнесом або різноманітними проектами, дозвілля та багато іншого.

На мій погляд, очевидно, що попереду нас можуть очікувати ще серйозніші виклики. І готуватися до них потрібно спокійно і оперативно. Як кажуть: готуй санчата влітку. І ми готували їх ціле літо. ЕВЕРЕСТ реалізував план з модернізації волоконно-оптичних мереж, заміни кореневого обладнання на потужніше і сучасніше (певно, найсучасніше з існуючого), профілактики обладнання, що вже експлуатується. Це дозволить і надалі при зростаючому навантаженні на мережу і споживанні трафіку надавати всім користувачам якісну і стабільну послугу. У зв'язку з цим витрати компанії зросли вкрай істотно.

Третя причина — це букет з різних економічних факторів. Зростаючі комунальні платежі, підвищення зарплати у країні (відповідно, збільшення податків на неї), інфляція, курс долара, що впливає на вартість обладнання, яке ми закуповуємо.

Крім того, ми готуємо ряд проектів з розвитку додаткових сервісів, зокрема, мобільний додаток, оновлення бонусної програми і ще багато цікавих заходів.

Ніби все логічно. А чому зростає ціна на телебачення?

Ще не зростає і у вересні залишиться незмінною. Але очевидно, що підвищення вартості послуги телебачення неминуче. І пов'язано це виключно зі зростанням ціни за контент українських медіагруп. За останні роки відрахування їм зросли у рази і становлять значну частину витрат провайдерів. Природно, що це позначається у тому числі й на вартості послуги для абонентів.

Вибачте, що означає «у тому числі»? І чи значить це, що підйом абонплати — єдиний вихід у даній ситуації.

Це означає, що значну частину витрат компанія бере на себе, а зростання абонплати, в принципі, — не єдиний вихід. Можна, наприклад, з телевізійного пакета прибрати ряд дорогих і популярних каналів або навіть групу телеканалів. І таким чином вирішити питання вартості. Але ідеологія компанії ЕВЕРЕСТ якраз і полягає у наданні нашим абонентам кращого у країні, на мій погляд, пакета каналів.

І хто вирішить, що більше користується попитом: Футболи з Лігою Чемпіонів чи Discovery, Viasat з суперхітовими фільмами чи National Geographic? У кожного свої вподобання.

Проте ми спілкуємося з українськими медіагрупами і намагаємося вирішувати питання, пов'язані з ціновою політикою.

Наче все зрозуміло і чітко. Але чи не здається Вам, що витрати частково перекладаються на абонентів?

Ні, не здається. Будь-який товар чи послуга мають собівартість. І працювати на її рівні або нижчому — означає крах для даного бізнесу. У сучасній економічній ситуації собівартість практично всього неухильно зростає.

І так було завжди?

Ні. За п'ять років, з 2009 по 2014 рр., ми жодного разу не підвищували вартість послуг. Навіть більше — у 2010 році зробили акцію до свят для всіх абонентів кабельного телебачення, знизивши абонплату терміном на 3 роки. Але на той момент була можливість так вчинити, зараз же штучне стримування ціни призведе до погіршення якості роботи послуг.

Миколо Леонідовичу, давайте підіб'ємо підсумки.

Давайте. Компанія ЕВЕРЕСТ працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік. Її люблять, цінують і обирають переважна більшість жителів міста, про що свідчать, зокрема, перемоги у різних конкурсах, приміром, у «Народному бренді». Ми виконували, виконуємо, і будемо виконувати свою роботу високопрофесійно. І не заграватимемо, надаючи знижки в обмін на неякісну послугу і сервіс. Ми для цього занадто поважаємо абонентів і самих себе.

Складні ситуації бувають. У роботі ніхто від цього не застрахований. Але жодна проблема не залишається без уваги і вирішення.

Ми і надалі хочемо залишатися чесними з нашими абонентами. Вважаю заходи щодо корегування ціни вимушеними і необхідними для збереження високої якості послуг і сервісу.

Чи подорожчає Інтернет в Україні та на скільки? (Новини компаній)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up