Мешканці мікрорайону на Зодчих непокояться через дерева, що можуть впасти

Мешканці мікрорайону на Зодчих непокояться через дерева, що можуть впасти
  • Після двох випадків, коли дерева не витримували вітру та падали, ніхто так і не вирішив проблему.

Час від часу на проїжджу частину вулиці Зодчих падають дерева, які стоять на території лікарні імені Ющенка.

З початком осені та зміни погоди мешканці району почали боятися, що якесь із тих сухих дерев знову може впасти, адже вони досі там знаходяться.

Кілька місяців тому, 13 квітня, на дорогу біля багатоповерхівки на Зодчих впала тополя. Дерево впало поряд із двома припаркованими автомобілями та перегородило дорогу.

Відео дня

До цього, у серпні 2017-го, на цьому ж місці дерево, яке впало, пошкодило КІA Cerato, приплюснуло дах на Skoda Fabia і залишило це авто без лобового й заднього скла.

Після цих випадків мешканці району намагалися вирішити проблему з деревами, адже там залишилися ще сухі, які можуть впасти. Ось, наприклад, голова ОСББ будинку № 36 на Зодчих подала звернення до міської ради Вінниці щодо незадовільного стану дерев.

З’ясувалося, якщо що ці дерева знаходяться на території лікарні імені Ющенка, то й відповідають за них службові особи лікарні. Для того, щоб видалити чи обрізати проблемні дерева потрібно укладати договори з компаніями, які можуть це зробити.

У квітні лікарня заплатила 110 тисяч гривень підприємству «Озон» за послуги з видалення дерев. Але після того старі дерева біля дороги так і залишилися.

Зараз лікарня знову намагається підписати угоду з тією ж компанією, уже на 199 тисяч 700 гривень.

Завідувачка господарством лікарні Тамара Козленко в телефонній розмові сказала, що всі документи для вирішення проблеми з деревами вже готові. Чекають тільки коштів на це.

— Сухі дерева, які знаходяться на території лікарні біля дороги, ми помітили як такі, що підлягають видаленню, — каже Тамара Козленко. — Чекаємо тільки поки нам виділять гроші.

Поки посадовці розбираються з бюрократичними процедурами та чекають коштів, місцевим мешканцям залишається сподіватися, що чиновники впораються з проблемою до того, як якесь з дерев знову впаде. До речі, паркан після попередніх таких випадків так і не полагодили.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Николай Энэми

    Ну всё аварийные деревья, помечены номером, кому интересно можете пойти посмотреть,так что может быть, что они даже не врут...
  • Людмила

    Там насправді безліч повністю сухих дерев.

    Одного разу частина дерева впала б на мою дитину .Якби чоловік за 5 секунд до падіння не покликав його до себе сфотографуватися.
  • Масивский

    Когда то какой парк был красота, загадили все вокруг еще деревья срезать хотят

    Николай Энэми reply Масивский

    3,14здец, пусть лучше на голову падает, там таких деревьев аварийных не только возле забора хватает...
  • Олексій

    Якщо б вони на огорожі вивішали оголошення "віддамо дрова тим, хто їх зріже", бажаючі б знайшлись, навіть безкоштовно, і без прозоро.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up