Майже тисячу квартир побудували за півроку в області — на третину менше, ніж торік

Майже тисячу квартир побудували за півроку в області — на третину менше, ніж торік
Новобудова концерну «Поділля», поруч парку Ющенка
  • Понад половину від усіх новобудов звели у Вінниці.
  • Тепер на будівельних об’єктах мало робітників — частина з них на війні.
  • Бум у будівництві настане після війни.

Майже тисячу квартир здали в експлуатацію на території Вінницької області у першому півріччі 2022 року, на 29,4 відсотка менше, ніж за такий період торік.

Левову частку нового житла спорудили у містах області — 749 квартир із загальної кількості 955. Як і в минулі роки, найбільше їх з’явилося в обласному центрі — 62,1% від загальної кількості.

Щоправда, загалом обсяги прийнятого в експлуатацію житла у міській місцевості скоротилися на 17,6 відсотка, а в сільській — на 53,1 відсотка. Такі цифри повідомило обласне управління статистики на своєму сайті.

Відео дня

Головною причиною скорочення будівництва житла фахівці називають військову агресію росії проти нашої держави. Будівельні майданчики в області завмерли 24 лютого 2022 року. Щоправда, у квітні будівельники почали поступово відновлювати роботи. Та не всі вийшли на об’єкти. Частина майстрів пішла захищати країну від ворога.

На заваді будівництву стали також порушені логістичні зв’язки у доставці окремих будівельних матеріалів, скорочення виробництва окремих з них.

— Будівельна галузь зможе не тільки вийти на довоєнні обсяги спорудження житла, а й перевершити їх, — каже журналісту 20minut.ua керівник будконцерну Вінниці (попросив не називати свого прізвища). — Станеться це після нашої Перемоги, коли будемо відбудовувати зруйновані ворогом будинки українців.

До речі, частка області у загальнодержавному показнику спорудженого житла за шість місяців становить 4,3 відсотка. Вона також зменшилася у порівнянні з попереднім роком.

 

Читайте також:

«Хочеться, аби більше людей грілися біля моїх печей». З бетону дешевші, ніж з цегли

«Після перемоги будемо грати тут в шахи». Як вінничани облаштовують у підвалі свого дому укриття

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up