Майже рік дві жінки судилися через допис у фейсбуку

Майже рік дві жінки судилися через допис у фейсбуку
  • З серпня 2017 року тривав судовий процес між двома громадськими діячками — Іриною Баранович та Ольгою Гандурською.
  • Усе через те, що остання зробила допис на фейсбуку про те, що «Баранович — тітушка міськради».
  • Суд прийняв сторону пані Ірини, перед якою пані Ольга має вибачитися. Але, схоже, що це ще не кінець історії.

Засідання майже кожного місяця — із серпня 2017-го до липня 2018-го. Так довго суд визначав, чия вина в сутичці між двома громадськими активістками — засновницею ГО «Ресурсний центр підтримки ОСББ» Іриною Баранович та громадською активісткою, директором агенції «Укрвінтур» Ольгою Гандурською. Конфлікт між ними спалахнув в липні 2017-го. У фейсбуку.

Приводом став допис Гандурської, в якому йшлося, що Ірина Баранович отримала матеріальну допомогу від мерії в розмірі 18 тисяч гривень та за переконаннями активістки, це є платою «за те, що гавкати на активістів, створюючи картину задоволення роботою ВМР».

Відео дня

Ірина пояснювала, що отримала цю допомогу на лікування для іншої людини — Ольги Ткач, матері онкохворої дитини. Так само сказала й сама Ольга. Попри це конфлікт між ними перейшов на особистості та почалися публічні звинувачення.

І це, як згадує Баранович, змусило її подати до суду.

— До мене стали погано звертатися друзі в фейсбуку, погіршилося ставлення. А справжні друзі казали, що це не можна залишити спокійно й потрібно йти до суду. Аби захистити свою честь, отримати публічні вибачення та компенсацію за моральну шкоду.

Суд тривав між ними майже рік. І сьогодні, 19 липня, ухвалив рішення на користь Ірини Баранович.

— Учора було останнє засідання, а сьогодні суд оголосив ухвалу. Частково задовільнили мої вимоги: мають бути публічні вибачення від Гандурської та суму компенсації з 10 тисяч знизив до 1 тисячі гривень. Вона має спростувати на своїй сторінці у фейсбуку ту неправдиву інформацію, яку виклала навесні минулого року. І вибачитися публічно, — сказала Баранович.

Ольга Гандурська розказала, що буде оскаржувати ухвалу першої інстації в апеляційному суді.

— На мій погляд суд був заангажований та не хотів розбиратися в суті справи. Чому я маю спростовувати рішення Вінницької міської ради? У цьому дописі вказано, що я посилаюсь на рішення міської ради, де є інформація про виплату матеріальної допомоги Баранович, — казала Гандурська. — Не матері онкохворої дитини Ользі Ткач, а саме Ірині Баранович, що є порушенням. Згідно з положенням самої міськради таку матеріальну допомогу можна видавати тільки родичу, за дорученням, соціальному працівнику. Але адресатом має бути вказана безпосередньо людина, яка цих грошей потребує. У результаті мене ввели в оману.

Читайте також:

Фото в матеріалі з соцмереж

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юрий Бондарук

    ну і що? От образа))) тітушкою назвали))) тітушка - це не б.ядь, правда?

    Іван Хоменчук reply Юрий Бондарук

    Чуєш, Юрік , я бачу тебе слово тітушня не напрягає, то видно ти недаолеко він неї.  я б, наприклад, як би мою дочку чи жінку обізвали  - голову б зніс. А такому  як ти , це ж не принципово.  Я давно спотерігав за цією ситуацією, і не занючи позиваку, можу сказати, що вона себе поводила дуже достойно на відміну відповідачки.

    Юрий Бондарук reply Іван Хоменчук

    Ти, Ванюша (звертаюсь в твому дусі), бачу грозний тут))) голови зносити)))

    Так, мене це слово не цепляє і згідно твоєї логіки - я недалеко від неї?  Ти хотів мене цим зачепити?

    «Тітушки» зазвичай мають характерний зовнішній вигляд: молоді люди у спортивній формі та шкіряних куртках. Вони розпочинають бійки з учасниками акцій протесту..." до чого тут я? "занючи" ти позиваку, чи не "занючи" мені так все одно, аж невдобно)))

    Іван Хоменчук reply Юрий Бондарук

    (((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up