«Мамо, у мене все добре, думай, що я на курорті». Знайшли тіло 24-річного військового з Хмільника

«Мамо, у мене все добре, думай, що я на курорті». Знайшли тіло 24-річного військового з Хмільника
Про те, що Андрія Кравця знайшли мертвим, його мамі повідомили вчора вдень, 27 січня
  • Андрій Кравець не доїхав до місця служби на Донбасі.
  • Останній раз його бачили на залізничному вокзалі у Києві.
  • 6 січня він привітав по телефону маму зі святами, а бабусю з днем народження.
  • Це була остання розмова матері з сином.
  • Що відбулося далі?

Починаючи з січня, Андрій Кравець перебував у розшуку. Його рідні до вчорашнього дня сподівалися, що він ще озветься, що на заваді спілкуванню стали непередбачувані обставини. На жаль…

У колекторі річки Либідь

— Андрія знайшли мертвим, — з сумом у голосі розповіла 20minut.ua його мати Валентина Іванівна. — Вчора (середа 27.01.) мені повідомили про це по телефону. Дзвонив слідчий з Києва. Сказав, що знайшли Андрія мертвим.

На запитання, де саме, жінка відповіла: «У Києві, сказали, що в колекторі річки Либідь, туди тіло принесло водою».

Відео дня

За словами співрозмовниці, у поліції їй повідомили, що її син загинув через нещасний випадок.

— Я розпитувала, що це був за випадок, — говорить Валентина Іванівна. — сказали, що сталося це з необережності. Ще дещо почула від слідчого. Але про те не можу розповідати. Попередили, щоб не казала, поки поліція проводить розслідування. Ми до останнього надіялися, що він живий. А вчора вдень цієї надії у нас не стало.

6 січня у бабусі Андрія, маминої мами, день народження.

— Він завжди поздоровляв бабусю, і не тільки її, нікого не пропускав, щоб не поздоровити чи то з іменинами, чи зі святом, — розповідає жінка. — Але бабусю любив особливо. 6 січня він подзвонив вдень, поздоровив мене зі святами, я його. Як завжди, сказав свою фразу: «Мамо, у мене все добре». Але я не знала, що він вже повертається з Десни, це в Чернігівській області, там він проходив перепідготовку. Андрійко не хотів мене тривожити. Я дуже переживала за нього, коли він знаходився на Донбасі. Думаю, тільки тому не сказав, що знов вертається туди, де стріляють. Це я пізніше почула. У поліції розповіли.

Так само жінка дізналася від поліцейських, що є фото: Андрій на фоні потяга у Києві на вокзалі. І що з його картки зняли кошти…

Та розмова напередодні Святвечора стала останньою для мами з сином. Надалі на її дзвінки він не відповідав. Схвильована жінка пішла у поліцію в Хмільнику повідомити, що щось сталося з сином. Серце матері одразу відчуває, коли з дитиною щось не так.  

«Мене футболили від одних до других…»

Жінка каже, що у поліції у Хмільнику заяву про зникнення дитини у неї не взяли. Сказали, що військовими займається військова служба правопорядку. Порадили їхати у Вінницю. Звідти сказали їхати у Київ. У столиці направили у відділ поліції на головному залізничному вокзалі.

За словами матері військового, заяву у неї взяли тільки 14 січня у відділенні поліції на залізничному вокзалі Києва. Це вже після другої поїздки у столицю.

— Мене футболили від одних до других, — каже співрозмовниця. — Наскільки відрізняються від цих чиновників волонтери! Коли з’явилося повідомлення про розшук Андрія, вони одразу подзвонили мені. Нікого з них не просила це робити, нікого з них не знаю, а вони з власної ініціативи почали шукати. Як добре, що є ще такі небайдужі люди!

Нічого не розповідав про службу

Наприкінці вересня 2020 Андрій Кравець підписав контракт з військовою частиною Збройних сил, що дислокується у Гайсині.

До того він служив строкову службу. Мав спеціальність будівельника, бо після школи закінчив будівельний ліцей. Коли повернувся зі служби, працював на меблевій фабриці, їздив на заробітки.

Восени минулого року сказав мамі, що хоче йти служити за контрактом.

— Я відмовляла його, — продовжує розповідь жінка. — Він наполіг, казав, що знає, що таке армія, тому мамі немає, чого хвилюватися. Пообіцяв, що три роки відслужить і знов повернеться на «гражданку».

Коли їхня частина вирушила у Бахмут на Донеччині, мама дзвонила синові кожен день. Андрій, бувало, сердився. Казав: «Мамо, у мене все добре, думай, що я на курорті, я ж тобі пообіцяв через три роки залишу службу, три роки — це небагато».

— Він ніколи нічого не говорив про службу, — згадує мама військового. — Тільки й чула від нього: «Мамо, у мене все добре». Восени минулого року сказав, що його відправляють в Десну, в навчальний центр. Там має пройти перепідготовку. Я зраділа з того, бо розуміла, що виїжджає звідти, де стріляють. Коли повертався знов у Бахмут, то мені про це нічого не сказав. Знаю чого — не хотів, щоб знов тривожилася. Як мені сказали, у Бахмут мав прибути 8 січня.

Забирати тіло мама військового має завтра, 29 січня. По телефону їй назвали адресу, куди саме має приїхати…

Висловлюємо глибокі співчуття матері військового Андрія Кравця Валентині Іванівні, його молодшій сестрі, рідним, друзям, побратимам. Які б причини поліція не називала, сина їй не повернути.


Читайте також:

Синій зошит смерті. Рафаловські зберегли прізвища 200 розстріляних євреїв

Терористам «ДНР» виплачували українські пенсії. Чим закінчилася операція СБУ?

Хто ловив убивцю Леонтовича? Нове про автора популярного у світі «Щедрика»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (969)
  • Альона Андрійчук

    Господи,за кого і що воюють наші діти?Зупини вже це,тільки тобі це підсилу.
  • Надія Чудновець

    🙏🙏🙏🙏Царство Небесне.😢😢😢😢
  • Наталя Герман

    Вічна пам'ять
  • Лилия Крицкая

    Царство небесное, родным соболезнования.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up