Мама з немовлям втекли з лікарні через пацюкiв. А що говорить головний лікар?

Мама з немовлям втекли з лікарні через пацюкiв. А що говорить головний лікар?
  • З Могилів-Подільської лікарні, що має статус окружної, втекла мати з 8-місячною дитиною, бо злякалася… пацюків.
  • Бачили їх не тільки в палаті, а й в маніпуляційній. І все це - в інфекційному відділенні!
  • Головний лікар вніс уточнення. Яке саме?

 

Молода мати Світлана Прочаковська з тривогою в голосі і страхом в очах розповіла журналісту «20 хвилин» дику історію. За її словами, у палаті інфекційного відділення Могилів-Подільської лікарні вона побачила пацюка. Гризун щез з-перед очей після того, як увімкнули світло.

Жінка каже, що перед тим так само пробігав пацюк у маніпуляційній. Сталося це під час процедури, яку робили дитині. Немовля лежало під крапельницею. У приміщенні горіло світло, знаходилася вона і мати чоловіка. І раптом звідкись взялося хвостате створіння…

– Коли я прибігла до чергової медсестри, та відповіла: «Ми знаємо про це. А що можемо зробити?», – розповідає пані Анжеліка, бабуся маленької пацієнтки. –Після таких слів нам не залишалося нічого іншого, як втекти звідти. Ніч ми якось відмучилися в палаті, чергуючи біля ліжечка з дитиною, а на ранок зібрали речі і поїхали до Вінниці. Хоча лікарі й намагалися не відпустити. Хіба може нормальна людина дозволити собі залишити немовля разом з пацюками?

Відео дня

Не бояться ні людей, ні світла

17 серпня Світлану 8-місячною донечкою доставили у Могилів-Подільську лікарню автомобілем швидкої допомоги. Вони приїхали в гості до мами пані Світлани і там дитині стало зле.

– До нас два рази приїжджала швидка, – розповідає пані Світлана. – Перший раз лікар оглянув і відпустив з лікарні додому. А потім симптоми отруєння знову повторилися. Температура підвищилася до 39 градусів. Ми знову викликали швидку. Цього разу нас уже залишили на стаціонарі. Поклали в інфекційне відділення. Однак лікуватися не вдалося.

Тільки добу провели в лікарні мати з маленьким пацієнтом. Разом з ними знаходилася бабуся Світлани  пані Марія, а пізніше її змінила мати чоловіка пані Анжеліка, яка приїхала із Жмеринки, де проживає. Обидві жінки стверджують, що за час перебування в лікарні бачили пацюків.

Журналіст спілкувався з кожною з них, уточнював, чи справді бачили гризунів. Розмова відбувалася окремо з кожною з них. Всі троє підтвердили: під час їхнього перебування у палаті інфекційного, і в маніпуляційній пробігали пацюки.

– У маніпуляцій ній невістка сиділа на стільці біля дитини, яка знаходилася під крапельницею, а я була неподалік від них, – розповідає пані Анжеліка. – В цей час пробіг пацюк.

Горіло світло, бо був пізній вечір. Ця гидотна вибігла звідкись і не стала нікуди тікати. Таке враження, що вони там вже й людей не бояться. Я одразу сказала про це медсестрі.  

У дитяче ліжко немовля не поклали

– Я хотіла поспілкуватися з лікарем, щоб більше дізнатися про хворобу внучки, - продовжує пані Анжеліка. – Було це наприкінці дня 17 серпня. Лікар сказала, що закінчить писанину і підійде до нас. Але не підійшла. До ранку ми її не бачили, хоча перед тим говорила, що має чергувати. У ніч з 17 на 18 серпня в інфекційному ми не бачили лікаря, чергувала тільки медсестра.

Як пояснила мати немовляти, дитину після крапельниці вони не  поклала на ніч у дитяче ліжечко. Воно в палаті одне. Дуже низеньке. Пані Світлана говорить, що пацюк міг би застрибнути на таке ліжечко. Дитина лежала на дорослому ліжку, а мати й бабуся упродовж ночі знаходилися поруч. Очей не зімкнули,  аби не проґавити появу гризуна.

-– Ми бачили там не тільки пацюків, – уточнює пані Анжеліка. – Шершні літали, змушені були виганяти їх з палати, а в туалетній кімнаті повзали комахи і цвіркуни. Не лікарня, а зоопарк.

За словами співрозмовників, упродовж доби в палаті не проводили кварцування приміщення. Підозрюють, що там такої процедури взагалі не роблять.

Направлення у Вінницю їм відмовилися надати. Так само відповіли відмовою викликати лікаря з області. Це теж стало підставою для того, аби покинути лікарняний заклад.

Не тільки лікарні різні, а й лікарі

У Вінниці маму з немовлям прийняли на лікування в обласну дитячу  інфекційну лікарню. Спершу вимагали пояснення, чому прибули самостійно, без направлення лікаря. Після того, як дізналися про їхні митарства, запитань  не виникало. Дитину поклали на стаціонар, одразу обстежили і почали лікувальні процедури.

– Ми настільки задоволенні лікуванням у Вінниці, що словами не передати, – каже пані Світлана. – Умови не йдуть в жодне порівняння з тими, що бачили у Могилеві. Палату постійно кварцують. Лікарі й медсестри уважні до нашої дівчинки і нас самих. Таку само увагу виявляють до інших пацієнтів. Різні не тільки лікарні, а й лікарі та медсестри. Маю на увазі ставлення різне.

Про свої митарства з лікуванням у Могилеві-Подільському молода мама розповіла у соцмережах. У відгуках читачі підтверджують, що умови в інфекційному жахливі. Пані Прочаковська також мала писати листа на ім’я директора департаменту охорони здоров’я області, щоб розповісти про умови лікування і ставлення до пацієнтів в інфекційному відділенні Могилівської лікарні.

То не пацюки, а миші

Головний лікар Могилів-Подільської окружної лікарні Василь Миколюк:

– Приміщення інфекційного відділення старе, одноповерхове, це правда, тому все може бути, хоча я особисто пацюків там не бачив, – розповів журналісту пан Миколюк. – Капітальний ремонт проводили давно, приблизно 20 років. Зараз готуємо проектно-кошторисну документацію на ремонт. Плануємо провести його у наступному році. Дах уже перекрили.

Про маму з дитиною, яка залишила відділення, мені доповідали. Сказали, що мати самовільно залишила лікарняний заклад.

Ми перевіримо наведені факти, якщо вони підтвердяться, будемо робити необхідні висновки.

Наступного дня головлікар зателефонував журналісту. Уточнив, що пацієнти могли бачити не пацюків, а мишей. Нагадав, що колектив лікарні має гарний авторитет. Тому такі факти не варто було б виносити на загал. Журналіст нагадав співрозмовнику, що в Інтернеті їх уже обговорюють. Пан Миколюк жодним словом не обмовився про те, що мають робити, аби позбутися гризунів. Ремонт буде тільки в наступному році. А доти що? 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ольга

    Ремонта нет, денег нет, рубашка на пузе трещит.....беда....
  • Олексій

    Ну так вся медицина у нас у дупі, і ніхто нічого не робить з політиків щоб щось змінити, за 2,8—3 тис. грн. зарплати подякуйте що взагалі на роботу ходять, а не в Іспанії старух доглядають.
  • Андрийчук Алексей

    На Януковича схожий ! Видно що проФФесор !))))
  • Порошок

    главврача уволить

    Anonymous reply Порошок

    Что значит уволить??? посмотреть в каком доме живёт этот главврач и посадить с конфискацией имущества, а конфискат направить на ремонт больницы (туда откуда они украдены).

    Уволить это значит "понять и простить".

    Олексій reply Anonymous

    Вас би таварісч Сталін похвалив,  вам в РФ, це вот туданах  →

    Ушастый нянь reply Anonymous

    Прокуратура почему молчит по поводу того что там ремонта нет

    Людмила Феофилова reply Ушастый нянь

    зате Могилів-Подільський  получив статус найкращого міста в області,а як же....,кругом фонтани..., не щоб відремонтувати лікарню...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up