Вінничанин про фото без штанів: «Люди думають, що я проспорив або в карти програв»

Вінничанин про фото без штанів: «Люди думають, що я проспорив або в карти програв»
  • Захар Чайковський, якого обговорюють в соцмережах, фотографується у відомих туристичних місцях України — оголеним.
  • Перед тим як зробити кадр, попереджає усіх, що зараз “доведеться побачити маленьке непорозуміння”, і починає роздягатися.
  • Хлопець розповів RIA, для чого він це робить, що йому пишуть в коментарях та як відреагували Чернівці на таку витівку на вулицях свого міста.

 

 

Захару Чайковському 22 роки. Він трохи малює, трохи фотографує, на вихідні працює в кафешці офіціантом. Хлопець щойно повернувся з Києва. Запросили на кастинг «Супермодель по-українські». Не пройшов... Дорогою розказує, яких пузанів туди взяли замість нього. На цьому тижні він спав вдома лише три години, весь цей час подорожував автостопом і робив фото в стилі «ню» . Говерла, Львів, Київ, Одеса, Чернівці, «п’ята точка». Захара на фоні гарних краєвидів — та як мінімум 100 лайків в Інстаграмі.

Тут казали, є фотки і у Вінниці?

Відео дня

— Є одна. З нашої філармонії «Плеяда» після виступу гурту The Hypnotunez. На концерті було десь 300 чи 400 людей. Я все одно знав, що піду з цими хлопцями далі тусити. Тому поки в них брали автографи, ще щось я пішов зробив фоточку з контрабасом.

Як ти себе можеш визначити: дивак, мандрівник, веселий хлопець — хто ти?

— Я не вважаю себе диваком, оскільки в мене є певні рамки: що можна робити, що треба робити і те, що прийнято суспільством. Я намагаюся вийти із зони комфорту, але цей вихід теж має межі. Наприклад, передостання фотка (на вулиці Ольги Кобилянської в Чернівцях). Думаю, що я трішки перегнув палицю з нею, але вона все одно була крута.

Перегнув у якому плані?

— Там було дуже багато людей, які мене не соромилися взагалі, в тому числі і школярі. Але за них взагалі не турбуюся. Коли я знімав тільки свій светр, вони вже кричали «знімай труси». І їх матюки змушують замислитися про те, що це не я аморальний. Лише одна дитинка, маленька зірочка була на фото. От за неї я переймаюся. Але в цьому винувата її мати. Вона хотіла подивитися і підбігла з маленькою. Всі інші люди були дорослі. Після того, коли я вже зробив фото, підбіг мужик 40-річний і я спочатку думав, що він зараз мені вломить. Замість цього сказав: «Я бачив твої фото! Ти класний, ти класний, давай зробимо селфі!». Лише одна людина в той день викликала поліцію — це був охоронець магазину. Я ж міг відлякати покупців.

Де пролягає твоя межа? Є такі місця, де б ти нізащо не сфотографувався?

— Мені пропонували сфотографуватися на Хрещатику. Ця вулиця Хрещатик і всі прилеглі до неї — це жорстке табу, оскільки це значуще. Є багато святих релігійних місць, де я б не робив світлини. Наприклад, склепи, кладовища. Собори не вважаю місцями, де не можна з’явитися голим. Дітей же там без одягу хрестять.

Чи були такі ситуації, коли мав справу з поліцією?

— Жодного разу. Ми завжди попереджаємо, як от в Києві. Кажемо: «Вибачте, через такі-то обставини вам доведеться побачити маленьке непорозуміння. Можете на секунду відійти, щоб можна було зробити фотографію, щоб усе було культурно». А дівчат просимо відвернутися і всіх, хто занадто вразливий. Я починаю роздягаюсь і «штовхаю» промову на фоні. Люди сміються, інші не розоміють для чого це.

Як люди до цього ставлять: підтримують чи засуджують?

— Пост, який зі мною опублікували, набрав 600 лайків і лише 10 негативних відгуків. Вінничани його зацінили,а от чернівчани вирішили, що я трохи перегнув палицю. Чесно, я не бачу в цьому нічого поганого. Так, я роблю не те, що подобається усім. Якось одна жіночка вигукнула цілу купу образ, серед яких була така фраза: «Краще б зайнявся справжнім мистецтвом, яке подобається усім». Я не знаю мистецтва, яке б подобалося усім. Для мене це не мистецтво.

А що це для тебе?

— Не можу пояснити точно, але в моїй голові те, чим я займаюся, має сенс. Ледь не кожен, хто подорожує, робить банальні фото: «Я сиджу, я стою, я з моїм другом і кулачок». Пізанську вежу на фото всі тримають. Я захотів трохи відійти від цього, і почав робити хоча б якісь дивні фото, виходити із зони комфорту. Вирішив, що хочу мати собі колекцію світлин, які будуть важити для мене більше, ніж фото місця. Сумніваюся, що колись забуду Говерлу, китайців у Львові і всіх людей, які були поруч в момент зйомки.

 

Що люди зазвичай вигукують, коли бачать тебе голяка?

— Кожен намагається знайти причину. І у всіх одне й те саме — проспорив або в карти програв. Інколи бувають дуже смішні жарти типу: не заплатив за опалення, мати з дому вигнала. Це підіймає мені настрій. Люди пишуть в коментарях як до цього ставиться моя мати?

До речі, як?

— Та моя мама мені коменти пише під фото. Але останній я видалив. Сказала, що я перестарався (щодо фото на вулиці Кобилянській в Чернівцях). А так вона сміється з цього і розуміє, що я це роблю для себе.

Хто тебе фотографує?

— Завжди різні люди. Немає когось одного, хто б погодився весь час зі мною їздити. Завжди є хтось на місці. В Чернівцях подруга була, на Говерлі парніша фотографував. В Києві хлопчина один — мандрівник, екстремал. Запропонував мені купу місць, серед яких я обрав одне з найкращих — пішоходний міст. На ньому не було людей, тому що був мороз.

Ти загартований? Не хворієш після таких номерів?

— Я хворію, як і всі люди. Але хто колись замерзав чи хворів від того, що він на кілька хвилин роздягнеться? Коли я залазив на Водохреща у воду, було набагато холодніше, ніж зараз і нічого не відвалилося. Лише один раз я дуже сильно замерз на Києвському мосту. Там було дуже вітряно, мокро, холодно. Не було куди покласти речі, вони промокли. Але нічого одягнувся, зігрівся. Адреналінчік зіграв свою роль.

Як ти обираєш місце/локації?

— Воно має бути значущим. Ідею сфотографуватися на вулиці Кобилянській мені підкинули самі чернівчани. Був вибір між їх театром, мерією та вулицею Ольги Кобилянської. Мерія відпала тому, що там була охорона. Театр не підійшов, бо поряд з ним було багато дітей. Я — адекватна людина, і не хотів би, щоб діти це бачили. Адекватні діти.

А що там з Чернівецьким національним університетом, розкажеш?

— Коли охоронець вийшов з цього університету, я вже вдягнув штани. Він просто не зрозумів, що я робив. Я встиг застібнутися, якраз вдягнув футболку, сорочку. А він просто проходить повз мене і йде собі далі.

Чи є в тебе послідовники?

 Поки що є п’ять людей, які зробили такі самі фотографії. Взагалі смішно. Я їм пишу весь час «давайте, давайте робіть». Тому, що це реально круто, потішна тема. Це значить дуже сильно вийти із своєї зони комфорту.

Що хочеш сказати народу?

— Я відрізняюся і мене одразу ж називають хворим, педофілом, геєм. Я запитую чому, бо мені цікаво. Раптом напишуть цікаву думку, чого саме я гей чи педофіл. Відповідь: «Та це був жарт». Є ваша думка, думка суспільства та інших окремих від суспільства індивідуумів. Люди, думайте, думайте, думайте.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Purgen Purgen

    Эксгибиоционизм это расстройство мозгов. Раньше таких лечили, а сейчас денег нет, поэтому нужно ломать ноги. Пускай дома сидит.
  • З.А.Глядач

    "Він трохи малює, трохи фотографує, на вихідні працює в кафешці офіціантом"

    Якщо одним словом-то дармоїд. Якщо кількома-то дармоїд,який хоче прославитися,але не знає як це зробити по-розумному.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up