Київські СБУшники «пов'язали» вінницького бізнесмена. Подробиці (ВІДЕО)

Київські СБУшники «пов'язали» вінницького бізнесмена. Подробиці (ВІДЕО)

В один з офісів на Тяжилові увірвалися столичні СБУшники. На цілий день їхніми «заручниками» стали співробітники компанії. У людей забрали телефони, не давали їсти та пити. Всередину не пустили навіть адвоката та лікарів.

Як розповіли співробітниці компанії, коли надвечір їх нарешті відпустили, працівники СБУ увірвалися до офісу близько 11:00, сьогодні, 14 грудня. Одразу забрали у людей мобільні телефони та порадили «подякувати, що обличчям у підлогу не поклали».

З чого все почалося

— Близько 15:00 нам зателефонував клієнт. Він повідомив, що на територію заїхали невідомі особи, заблокували ворота, сказали, що вони є працівниками СБУ та проводять слідчу дію, — говорить адвокат Богдан Ткачук. — Я приїхав з колегою сюди для того, щоб надати правову допомогу. На нашу вимогу ці озброєні особи не представилися. Жодних документів нам не показали.

Відео дня

Адвокат говорить, що його з колегою просто виштовхали з території. Після цього вони викликали поліцію. «Копів» на територію пустили.

Всередині справді столичні СБУшники

Патрульні розповіли, що вони отримали виклик по конфліктній ситуації. А всередині справді знаходяться працівники СБУ, які показали «копам» всі необхідні для роботи документи. Потім на місце приїхав начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк.

— Удвох нас пустіть тільки, — так намагався начальник потрапити на територію підприємтва. Керівництво поліції вмовляло СБУшників відчинити ворота близько 30 хвилин. Врешті це вдалося зробити.

— Слідча показала нам ухвалу Печерського суду міста Києва, згідно якого працюють тут, — розповів Присяжнюк. — Спілкуватися з адвокатами не готові. З чоловіком все добре, живий-здоровий. Це не рейдерське захоплення, не хвилюйтеся.

Після цього керівництво поліції поїхало, але про всяк випадок залишило на місці оперативну группу.

Не пускали «швидку»

Коли журналіст 20minut.ua приїхав на місце, то біля воріт вже стояла карета «швидкої». Лікарів пустили на територію. Повернувшись звідти, вони повідомили, що слідчий взяв на себе відповідальність за здоров’я бізнесмена, а лікарів відправив.

Через деякий час чоловіку знову стало зле. Знову викликали «швидку». Спочатку за номером «102» відповідали, що вільних машин немає, але коли подзвонили поліцейські, яких залишив Присяжнюк, «швидка» таки приїхала. На цей раз лікарів вже не пустили. За інформацією, яка була у адвокатів, у бізнесмена піднявся тиск та цукор у крові.

Люди, які були на місці подій розповіли журналісту, що вже після того, як ворота на територію заблокували СБУшники, хтось звідти замовляв піццу. Її привезли і перекинули через паркан.

В туалет водили «під конвоєм»

Врешті, близько 20:00, ворота таки відчинилися. Звідти виїхало чотири машини, одна з яких на донецькій реєстрації. Бізнесмена забрали до Києва.

— Увірвалися зранку з автоматами, це було близько 11:00, — говорить співробітниця підприємства Наталя. — Такого хамства я у житті не бачила. Нічого не пояснили, його права (бізнесмена — авт.) не повідомили. Цілий день ми не розуміли, що відбувається. Забрали мобільні телефони, ні їсти, ні пити не можна було. Але ми таки трохи перекусили… Навіть у туалет нас водили…

Територія, на якій знаходиться підприємство, перебуває у власності Саркіса Кіракосяна. У єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вказано, що чоловік займається торгівлею автомобілями, їхнім ремонтом та вантажними перевезеннями. Редакція RIA буде повідомляти нові подробиці з даної справи. Слідкуйте за новинами.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Иван

    Вот так вот заниматься бизнесом в стране, где бандиты являются властью. Открыл-развил-грабят на регулярной основе. Не согласился с чем-то-пришли настреляли по ушам, опять не согласился?)) Ну смееелый, да), зачет те, Вася))-мордой в пол-активы арестовали, вломились, вынесли, что хотели и растянули, а ты простой Вася-бизнесмен -теряйся, мол, и не гунди тут под ухо, а то еще и добавим. Это та же РФ. Разница ничтожна.
  • Anonymous

    "Кабинет Министров предлагает Верховной Раде увеличить финансирование Службы безопасности Украины на 0,5 млрд гривен до 6 млрд гривен в 2017 году."

    До фінансування пропоную додати прав працівникам СБУ,надати можливість застосовувати зброю без пояснень та попереджень, додати напрацьовані нові методи лікування сахарного діабету, заборонити адвокатів, звернення до суду це зайва витрата часу. Лише тоді Україна зможе подолати план "Шатун". Студенти зрозуміють що стипендія це від лукавого, пенсія завелика, уряд соціальний, а президент святий. У Княжичах ми зрозуміли що Корд це не Беркут, це наш захист та допомога, СБУ це опора бізнесу,  створення клімату для інвестицій. Дії поліції, на порушення прав людини показали що  реформа проведена успішно і ми надійно захищенні.

    Коментарі пресслужб силових служб як завжди обєктивні та лаконічні.

    Напевне це вже Європа.

    Иван reply Anonymous

    це РФ
  • А. Л.

    что за фирма, чем занимается?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up