Казки про гномів, тренажери та крематорій. Ідеї вінничан як змінити місто

Казки про гномів, тренажери та крематорій. Ідеї вінничан як змінити місто
Фото з архіву "20хвилин"
  • Залишилося чотири дні до завершення відбору проектів на «Бюджет громадських ініціатив-2019».
  • І на сайті міськради опублікували перші ідеї городян, які можуть отримати гроші на реалізацію з міського бюджету.
  • Серед них є пропозиції поставити спортивні майданчики, зробити «Вінницький Бродвей» та переробити діючі міські цвинтарі на парки відпочинку.

До 15 травня триває відбір проектів на «Бюджет громадських ініціатив». Завдяки цьому інструменту можна отримати гроші на зміни свого мікрорайону. Для прикладу, створити новий сквер, збудувати дитячий майданчик, зробити культурний центр тощо. На це можуть дати до одного мільйона гривень. Та вже опублікували перші 11 ініціатив городян. Читайте ультракороткі огляди проектів.

№1. Створення зони безпеки між вулицями Острозького, Довженка та Тімірязєва

Зона відпочинку поблизу гуртожитків. Візуалізація до проекту

За цим проектом хочуть поставити світлофори на перехрестях поблизу Педуніверситету, облаштувати зону відпочинку поблизу студентських гуртожитків. І відремонтувати подвір’я будинків на Острозького,27-39, 30-32; Довженка 31-35.

Проект

Відео дня

Вартість: 1,09 мільйона гривень.

№2. «Активне дозвілля»

Вінницький терцентр. Фото: vmr.gov.ua

На базі Терцентру (Соборна, 50) пропонують відкрити нові гуртки для людей поважного віку та людей з інвалідністю. Це будуть заняття з малювання на воді «Ебру», на піску; спортивні заняття зі скандинавської ходьби та пілатесу; ароматерапія.

Проект

Вартість: 1,1 мільйон гривень

№3. Створення сучасних умов для фізичного розвитку дітей та дорослих

Земельна ділянка для майданчику. Фото з проекту

На вулиці Ст.Вінниця пропонують поставити спортивний та дитячий майданчики, де будуть вуличні тренажери, баскетбольний майданчик, гойдалки та каруселі. Зараз у цьому районі близько півсотні дітей проводять своє дозвілля на проїзній частині.

Проект

Вартість: 200 тисяч гривень

№4. Оновлення спортивного майданчика поблизу гуртожитку Художнього училища

Фрагмент візуалізації майбутнього майданчику. Візуалізація з проекту

За цим проектом планують відновити спортивний майданчик біля гуртожитку на вулиці Юрія Клена, 12. Тут хочуть зробити поле для футболу та волейболу, поставити вуличні тренажери, зробити глядацькі трибуни.

Проект

Вартість: 925 тисяч гривень

№5. Корінна реорганізація похоронної справи та утримання кладовищ міста

Цвинтар на Сабарові. Фото з архіву "20хвилин"

Автор проекту пропонує збудувати крематорій. Задля економії місця ховати небіжчиків у кремованому стані, що потрібно зробити й з старими похованнями. Самі кладовища (на Луці та новий цвинтар на Сабарові) оформити як зони відпочинку та парки з квітами.

Проект

Вартість: 895 мільйонів гривень

 

№6. Казки про вінницьких гномів

Дварфи/Фото: uapress.info

У цій ініціативі планують створити легенди, оповіді та казки про фантастичних гномів, що живуть у вінницьких підземеллях. Для цього, буде творчий конкурс серед вінничан на написання творів. Опубліковану книгу роздадуть освітнім закладам міста. Потім на основі цих творів можна розробити туристичні маршрути: «Шляхами гномів».

Проект

Вартість: 200 тисяч гривень

 

№7. «Промінь надії». Облаштована дорога – запорука безпеки життя учнів та мешканців мікрорайону

На перехресті вулиць Гоголя - Льва Толстого, Владислава Городецького планують облаштувати пішохідну доріжку, нове озеленення, публічний простір. Замінити ворота для реабілітаційного центру. Цим зможуть користуватися підопічні центру «Промінь», учні шкіл №4,7 та мешканці району.

Проект

Вартість: 1 мільйон гривень

 

№8. Вінницький молодіжний театр

Креативний простір на Магістратській/ Фото з архіву

На базі муніципального коворкінгу «Level 80» хочуть зробити театральні гуртки. Для цього потрібне обладнання та меблі, мала сцена, приладдя для гриму. Автори пишуть, що цей проект — є запуском «Вінницького Бродвею».

Проект

Вартість: 834 тисяч гривень

 

№9. Створення ігрової кімнати для дошкільнят

Ігрова кімната/Фото: vmr.gov.ua

Облаштування кімнати для дітей та батьків на базі центру «VinSmart», що знаходиться на Вишеньці (600-річчя, 6). Для цього потрібно обладнання та меблі. Авторка вважає, що на території мікрорайону є багато дітей дошкільного віку, для яких потрібна кімната розвитку.

Проект

Вартість: 162 тисячі гривень.

 

№10. Шашково-шаховий клуб на Тяжилові

Візуалізація шахової кімнати з проекту

За проектом на базі бібліотеки №7 (Баженова, 32) відкриють шаховий та шашковий гуртки. Планують зробити клас для навчання в читальному залі, де буде проектор, інтерактивна дошка, стільці для гри тощо.

Проект

Вартість: 200 тисяч гривень

 

№11. Будівництво спортивного майданчика на Тяжилові

У приватному секторі на Тяжилові немає жодного спортивного майданчика для розвитку молоді та дорослих. Авторка проекту пропонує на території коледжу (Ватутіна, 72) зробити місце для заняття спортом: з м’яким покриттям, вуличними тренажерами, полем для футболу, глядацькими трибунами тощо.

Проект

Вартість: 691 тисяч гривень

Як подати ідею на «Бюджет громадських ініціатив»

Автором проекту може бути громадянин України, який досяг 16-річного віку. Кожен автор може подати два проекти: великий (до 1 мільйона гривень) і малий (до 200 тисяч гривень). Але перед цим він має отримати підтримку не менше 10 вінничан.

Проекти можна подати електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів: [email protected] з поміткою «Бюджет громадських ініціатив». Або заповнити на сайті «Громадський бюджет».

Інформація щодо правил написання проектів на конкурс розміщена на сайті. Також консультацію можна отримати за номерами телефонів (0432)59-53-21, (0432)59-51-59, (0432)59-51-36, (0432)59-51-55.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віка Гуренко

    Підтримую ініціативу Мелобенської Світлани про вилучення проекту №6, оскільки їдеї Вінницьких гномів вона розвиває давно. Це її авторська ідея)))
  • Світлана Мелобенська

    Я мама Вінницьких гномів і проект вже діє.Прошу вилучити проект ✓6 з розгляду,так як він порушує авторське право та реалізовується за мої кошти,пропоную виділити 200 тис гривень на нагальні питання в місті.Дякую

    Наталия Швачий reply Світлана Мелобенська

    І я підтримую Світлану Мелобенську. Це дійсно її проект,  який вона сама фінансує і розвиває. Світлана є гномомамою, її  знають  багато  діток і дорослих.

    Ирина Дмитриева reply Світлана Мелобенська

    Я також підтримую Мелобенську. .Вінницьких гномів вже знають далеко за межами міста...Ляльки і книги презентувались У Києві на виставках...У нас книжки про гномів. моя дитина знає гномомаму Свєту....моя дитина ходить  у її студію ліпити цих гномів...і знайшлась людина,яка хоче вкрасти чиюсь ідею.....До речі за таке і в суд можна подати..бо це порушення прав Мелобенської.І виграти!!!!!

    Наталия Швачий reply Ирина Дмитриева

    І я підтримую Світлану Мелобенську. Це дійсно її проект,  який вона сама фінансує і розвиває. Світлана є гномомамою, її  знають  багато  діток і дорослих.
  • Читательница

    От 16 лет? Ой, сейчас наподают)))

    На вогні — криниці, на вербі — кислиці, на даху — корова, на печі — синиці. а на річці — хата...Щось у тебе, хлопче, мова кострубата.(Н.Сингаевский)
  • Андрей Фасуляк

    Крематорий действительно стоящая идея.

    Читательница reply Андрей Фасуляк

    Не могу согласиться. Вонь обеспечена. 100% сгорание недостижимо, в воздух может подниматься инфекция. В земле вероятность ее выделения меньше.

    Viktoriya Shafranyuk reply Читательница

    Не згодна, про вонь та інфекції в повітрі, мегаполіси давно користуються і всі живі-здорові. Думаю що сучасні технічні рішення дозволяють усунути викиди в повітря.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up