III Бізнес-форум. Кадрова проблема — чим далі, тим складніше

III Бізнес-форум. Кадрова проблема — чим далі, тим складніше
  • Знайти гарного працівника і втримати його сьогодні стало досить важко, навіть на фоні підвищених зарплат.
  • Про можливості та власний досвід вирішення кадрових питань розкажуть 10 спікерів на третьому Бізнес-форумі 4 жовтня

 

Мінімальна зарплата з 1 січня зросте на 500 грн. Роботодавцю, аби уникнути шалених  штрафів, вигідніше працівника оформити офіційно. А працівники все одно обирають чужину та 700 доларів на місяць.    

За неоформленого працівника підприємець має заплатити штраф у розмірі 111690 грн. За недопуск інспектора держпраці до перевірки відносно неоформленого працівника - 342300 грн. Порушення встановлених державою гарантій оплати праці штраф - 37230 грн. Затримка зарплати більше ніж на місяць, або ж у неповному обсязі - 11169 грн. І так далі.  

Загалом за 2017 рік інспектори держпраці наклали на роботодавців штрафів на суму більше ніж 154 млн грн (виявлено 1600 неофіційних працівників). Декілька десятків об'єктів господарювання були оштрафовані на 320 тисяч грн за недопуск інспекторів до перевірок. За підсумками 2018 року, сума штрафів прогнозовано зросте, адже їх розмір залежить від мінімальної зарплати.

Відео дня

Мінімалка зростає

З 1 січня мінімальну зарплату підняли з 3200 до 3723 грн. До кінця року уряд планував підняти її ще раз до 4200 грн. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у травні казав, що це стане можливим, як тільки економіка дозволить.

Під час святкування Дня народження Вінниці, 8 вересня, прем'єр-міністр заявив, що з початку 2019 року мінімальна заробітна плата буде складати 4170 грн. Гройсман завірив, що гроші для цього в новому бюджеті вже закладені.

А робітники йдуть

У телешоу “Свобода слова” міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що щороку з країни за кордон виїжджає близько одного мільйона громадян України.

І зазначив, що ця тенденція найближчим часом збережеться. За його словами, тільки в Польщі вже живе 1 мільйон 400 тисяч українців. Голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецкій раніше також заявляв, що за останні роки Польща прийняла у себе понад 1,5 мільйона українців. Тільки за підсумками 2016 року польська влада видала громадянам України близько 800 тисяч дозволів на роботу. А в 2017 році - понад мільйон. Більшість українців виїжджають на заробітки, адже середня зарплата українського працівника, наприклад, у Польщі - 700 доларів на місяць, а це в три-чотири рази більше, ніж в Україні.

Про що будемо говорити

Третій бізнес-форум буде присвячений кадровій тематиці. 10 спікерів розкажуть про нагальне для бізнесу: Де шукати гарного працівника? Варто чи ні "вирощувати" спеців? Як утримати найкращих? Про актуальні тренди, поділяться цікавими кейсами, проектами, порадами та інструментами.

Медіа Корпорація RIA запрошує власників бізнесу, управлінців, HR-ів, менеджерів, підприємців та стартапів, відвідати третій бізнес-форум, отримати корисну інформацію, цікавий досвід з перших вуст від колег-професіоналів.

Один день свіжих знань та нових бізнес-знайомств розпочнеться 4 жовтня об 11.00. Зареєструватись на бізнес-форум за пільговою ціною 550 грн можна до 24.09. До 30.09 - 700 грн. Реєстрація на сайті bizforum.vn.ua або за телефоном 067 432 50 45.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро

    А ви думали, народ вічно буде безплатно працювати? Виділіть половину свого прибутку на зарплати і проблем з кадрами не буде. Но ви боітесь, дати більшу зарплату. Невже не можете нажертись? Дивіться не лусніть паразити.
  • Andrew

    вот пусть сами и минималку получают
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up