Ірина Борзова: Земля повинна належати людям, які все життя на ній працювали (Пресслужба партії «Слуга Народу»)

Ірина Борзова: Земля повинна належати людям, які все життя на ній працювали (Пресслужба партії «Слуга Народу»)

В селищі Браїлів Жмеринської громади люди більше десяти років чекають щоб отримати, належні їм по праву земельні ділянки після розпаювання місцевого радгоспу. 157 людей звернулись до народного депутата від «Слуги Народу» Ірини Борзової.

Ірина Борзова разом із депутатами Жмеринської міської ради від «Слуги Народу» відвідали селище, поспілкувались з людьми та направили звернення на головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

«Ми разом з депутатами Жмеринської міської ради від «Слуги Народу» будемо відстоювати права жителів Браїлова. Земля повинна належати людям, які на ній все життя пропрацювали. Вони повинні нарешті отримати ділянки для ведення особистого селянського господарства. Не можуть в село приїжджати чужі люди і отримувати землю, а місцеві залишатись з нічим», - говорить народна депутатка.

Історія з землею.

У 2004 році при затвердженні плану приватизації земель бувшого радгоспу працівниками СВАТ «Браїлівське» (правонаступник радгоспу), на зборах було прийнято рішення не розпайовувати всі землі між працівниками, а залишити частину земель у вигляді земель запасу та резервного фонду на території Браїлівської селищної ради для працівників, які по різних причинах не підпали під процес розпаювання.

В 2010 році було завершено розпаювання радгоспу, а землі запасу та резерву сформовано за межами населеного пункту смт Браїлів. Працівники колишнього цукрового заводу та радгоспу подали заяви Браїлівському селищному голові на отримання земельних наділів до 2 га для ведення особистого селянського господарства з числа цих державних земель. Працівники заводу і радгоспу вели спільну діяльність по вирощуванню цукрового буряка.

З тих пір процесом роздержавлення земель запасу займався селищний голова. Він і проводив перемовини з СТОВ «АгроКряж», як орендарем даних земель. Але процес не рухався.

Через це в 2019 році працівники колишнього цукрового заводу та колишнього радгоспу створили громадську спілка «Хлібороб». На загальних зборах затвердили список претендентів на земельні ділянки з 157 осіб – колишніх працівників радгоспу та цукрового заводу.

Громадська спілка звернулась в головне Держгеокадастру у Вінницькій області. Там видали наказ на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення ділянок зазначеним громадянам.

На початку грудня 2020 року для 93 громадян виготовлені проекти землеустрою, погоджені, присвоєні кадастрові номери земельних ділянок і передані на затвердження ГУ Держгеокадастру. Іншу частину проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для 64 членів спілки «Хлібороб» направили на затвердження до Жмеринської міської ради.

«Документи по відведенню земель для 64 громадян вже подані на міську раду. Розглянути їх мають на черговій сесії. Сподіваюсь, що колеги з інших фракцій підтримають це рішення. Також чекаємо, що Держгеокадастр затвердить документи для інших 93 громадян. Справедливість має бути відновлена», - говорить депутат Жмеринської міської ради від «Слуги Народу» Андрій Войтюк.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up